folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ülkemizin İlk Ateizm Derneği Açıldı



Ülkemizin İlk Ateizm Derneği Açıldı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    carito
    bilmukabil kardesim. kal sagliakla.
    RitmFarbRacourci tarafından 14/May/14 18:49 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı
    karabuyucu bunu yazdı

    Yakında ateist ibadet evide açarlar. Ulan ne kadar malca birşeydir bu. Ateizm inançsızlık demek değil mi ? Sanki ateizm i de bir inanç gibi yaşıyor bizim toplumumuz. Her görüş bildirmede, tartışmada v.s v.s. bu tipler bildiğin bir inancı savunuyor aleni. Ne diyeyim ki daha. 

    Hocalar ateizm derneği oturup toplu ayin yapmak için oluşturulan birşey değil. derneği neden bir ibadethane gibi algılıyorsunuz bilmiyorum.

    Dernek kısaca ateistlerin de bazı hakları olduğunu anlatmak, toplumca yanlış anlaşılmaları düzeltmek, bilime aykırı olduğu halde dine aykırı değil diye öğretilmeye devam edilen bazı safsatalara dur diyebilmek için kuruluyor.

    Basit bir örnek vereyim yakın zamanda adnan oktar birçok kişiye ateist diye televizyonlarda hakaretler etti, gerizekalı salak vs her türlü lafı kullandı. Fakat müslümanlığa en ufak birşey söylendiğinde dava etti söyleyenleri sözün muhattabı olsun olmasın...

    Bazı ateist gruplar da bunu gerekçe gösterip kendilerine edilen hakaretler için aynı şekilde adnan oktardan şikayetçi olunca başvuruları reddedildi. ikisi de aynı durum fakat şikayetçi ateist olunca düşüncesine hatta şahsına edilen küfürleri mahkeme geçerli bir suç olarak sayıp dava konusu bile etmedi.

    Bu ateistlerin haklarının da olduğu ve ihlal edildiği üzerine en basit örnek. Bu durumda elbette bir dernek çatısı altında toplanmakta başka bir artniyet aramaya gerek yok. Ateizmi seçen insanlar da var ve aramızda yaşıyorlar, hiçbir akılcı amaca hizmet etmeyen 1000 lerce cami varken bırakın da bu insanların da kendi derneği olsun bi tane.

    Tamam herşey iyi güzel Şeyhim, demokratik hak, demokratik tahammül vs. vs. ama olmaz Türkiye' de heleki şu zamanda olmaz bu iş ve Ateizmi benimsemiş bir grubun bunun olmayacağını, olursa zorlama ve hatta kışkırtma gibi algılanacağını da önceden kestiriyor olmaları gerektiğini düşünüyorum.

    İlla birileri, bir grup ve hatta tekil birileri çıkacak ve sadece dikkatleri üzerine çekmek için bir sürü olay yaratacak, çok bilmişlik taslamayayım ama benzerlerini daha önce de yaşadık. Sonuç ardından yapılan haberler, propagandalar vs derken, hiçbirşeyden haberi olmayan yurdum insanına, bu insanlar çok farklı şekilde tanıtılıyor.

    Benim anladığım, bu derneği açanlar bir olay olsun filan istiyorlar, heleki daha önceki olayları düşünerek konuşursak. Son olarak Adnan Oktar gibi bir varlığı kaile alarak onu mahkemeye veren bir ateist varsa eğer ben bu duruma akıl erdiremem yav, durduk yere dernek açmaya çalışanlara erdiremediğim gibi, sanki bu ülkenin kültür birikimi seviye atladıda böyle bir girişim var!!!


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2009
    Erkek

    Üyeliğe para istiyor ateist arkadaşlar. Öğrenci indirimi bile var. 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo
    yazipcikacak bunu yazdı

    Üyeliğe para istiyor ateist arkadaşlar. Öğrenci indirimi bile var. 

    resmi dernek, parasız üye yapması yasadışı olurdu.

    camiye yardım deseler kimse sesini çıkartmaz ama :D


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 4144 Toplam Mesaj: 45