folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Ülkenizin Ve Sisteminizin Kıymetini Bilin..



Ülkenizin Ve Sisteminizin Kıymetini Bilin..

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    Konu iyice sapmis

    Konuyla alakasiz olarak; uruguayin basbakani 10 numara adamdir.hakkinda belgeseller izledim.cok ileri goruslu bir adam.ole bi adamin turkiyeyi yonetmesini isterdim

     

     


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mayıs/2012
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı




    Adam yüzyıl önce söylemiş nerdeyse

    dağılın beyler dağılın...

    Dağılacak bir yer hocam. Atatürk'ün etkilendiği söylenen yazarların, felsefecilerin fikirlerine biraz olsun bakarsanız maddiyat ile maneviyat ayrıdır. Bu kafa yapısı ikisinin birliğine izin vermez. Vermediği için de insanlar ya maddiyata ya maneviyata "aşırıcı" bir kayma gösterirler. İkisinin bu hayatta beraber olmadığı her sistem insanın kandırmaktan öteye gidemez. Çünkü insan bu ikisinden de nasibini almalıdır. Ne bu dünyayı bırakabilir ne de bilemediklerinin ve algılayamadıklarının dünyasını. Maalesef batının düşünürlerinin (ve aynı batı kültüründen etkilenen dünyanın tüm pazar ülkelerinin halklarının) kafa yapısı maddiyat ile maneviyatı ayırır. Bu dünya yaşamı ile din("religion") ayrı şeyler olarak kafada telakki eder. Bunları birleştiren tek düşünce İslam düşüncesidir. Zaten onu benzersiz yapan şey de budur. Bunu daha iyi anlamak isteyen önceki mesajımda da dediğim gibi Aliya İzzetbegoviç'in kitaplarını okuyabilir. Tavsiyemdir. Kendisinin kitaplarını okursanız kafanızdaki birçok soru işaretini dğaıtma ve buradaki yorumların gereksizliğini görebilme fırsatı bulursunuz.

    Edit: Günümüz müslümanlarının ççoğundaki sıkıntı da aslında bu sıkıntıdır. Bu sıkıntı sadece İslam'a inanmayanların sıkıntısı değildir. Okuyun, okuyun.

    Subtitle tarafından 28/Haz/14 09:51 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    manhyak bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı

    DEEP NOTE

    unbalanced      in mesajı ;


    Günlük mesaj atma hakkı bitmiş konuya, bana mesaj attı şu mesajı iletiyor size ;

    @converse, resim benim de hoşuma gitmedi ama oradaki ayetlerin toplu oluşu sebebiyle ekledim.. ayrıca yazmam demişsin ama yine yazmışsın.. bari anlamlı bir şeyler daha ekleseydin.

    @manhyak, hocam ben muhtemelen senden çok şey gördüm yaşadım muhtemelen.. o yüzden öncelikle kiminle konuştuğunu bilerek yaz, bilmiyorsan da öyle ön yargıyla hareket ederek yazma..açtığım konu seni çok rahatsız etmişe benziyor anlaşılan.. ama anlamadığını düşünüyorum. çünkü benim türkiye karşılaştırmam müslüman ülkelerle.. avrupa ile ya da başka bir ülke ile alakası yok. o sebeple müslüman ülkeler arasındaki en iyi ülke olarak türkiye yi görüyorum.. verdiğin örneğe gelirsek.. acayip ön yargılısın.. muhtemelen bilmediğin adam dediğini maalesef biliyorum.. hem de sana güzel bir örnekle açıklayayım..bak habere.

    http://olay.com.tr/haber/dunya-65417/cumhurbaskani--hastanede-sira-bekledi--196412.html#.U63z7pR_uZ0

    bi de şimdi bak

    http://sozcu.com.tr/2014/dunya/uruguay-devlet-baskani-hastanede-boyle-sira-bekledi-541855/

    :) her şey görüldüğü ya da gösterildiği gibi olmayabilir..1500 dolar maaşla geçiniyormuş halka bağışlyormuş v.s. böyle bir şey yapıyorsa tebrik ederim. ama anlamadığım olayı kendi başbakanımıza yada cumhurbaşbakanımızanasıl getirdin? benim onları savunduğumu nerden çıkardın? ülke ve sistemden kastım aslında şuanki laik rejimdi.. bunun akp ile şunla bunla ilgisi yok..bodoslama dalmak pek iyi değil.. böyle örnek görmek istiyorsan ahmedinejad ın yaşamını araştırabilirsin.. ve şuan ne yaptığına da bakabilirsin..

    ama bunların konu ile uzaktan yakından alakası yok, üzgünüm..

     

     

    Öncelikle yazdığın başlığa bir bak. Ülkenizin ve sisteminizin kıymetini bilin yazmışsın. 

    Hem böyle bir başlık yazıp, müslüman olmayan ülkeler sayılmaz yaa dersen komik duruma düşersin

    Bi ülkenin sitemini öveceksen diyer ülkelerede bakacaksın. 

    Aslında " ülke ve sistemden kastım aslında şuanki laik rejimdi.." bu lafından sonra hiç cevap vermeyim dedim ama okadar yazmışsın ayıp olmasın diye yazıyorum.

    Bunun akp ile şunla bunla ilgisi yok demişsin. 12 senedir bu ülkeyi kim yönetiyor ? 2002 den buyana binlerce kez yasa değiştiren kim ? Nasıl olurda akp ile alakası yok dersin anlamış deyilim.

    Türkiye cumhuriyeti kuran Atatürk'ün sahip olduğu güç şuanda tayip erdoğanın sahip olduğu gücün %30'u bile deyildi. 

    Ülkenin başında bir adam var. Herşeyi yönetiyor. İstediğini yapıyor. Sen diyosunki bunun sistemle alakası yok.

    Hangi sistemden bahsediyosun hocam sen ? Hangi laik ülkeden bahsediyosun ?

    Bir ülke hem müslüman, hem laik olamaz diyen kişi 12 yıldır bu ülkeyi yönetmiyormu ?

    Neye bodoslama dalmışım ?

    Gösterdiğin haberlere baktım. Birinde jose hastanede beklerken diye fotograf paylaşmış. Diyeri yalanlamış. Altınada herşey göründüğü gibi deyildir demişsin. Neki bu şimdi ? 

    Çok önyargılısın demişsin. Önyargı bilmediğin bi konu hakkında kendi yargisinin dogruluguna inanmak. Neye önyargılı yaklaşmışım ? 

    Son olarak ben senden daha çok şey gördüğümü veya bildiğimi idda etmememe rağmen "ben muhtemelen senden çok şey gördüm yaşadım muhtemelen" demişsin. Çok komik olmuş 

     

     

    dün gece flood koruması yüzünden mesaj yazamadım, sağolsun zeytun-i arkadaş yardımcı oldu.

    konuyu açma sebebim ışid ile ilgili.. ve onların kendini müslüman olarak tanıtmalarından dolayı böyle bir karşılaştırma yapma gereği duydum. bunda ben abes bir durum göremedim..

    olaya çok farklı gözle bakıyorsun.. hala akp diyip duruyorsun.. isterse 100 yıl yönetsin.. hiç ırak, suriye ile ilgili videoları görmüyor musun.. o ülke ile bizim ülkemiz arasında çok fark var.. türkiyede alevisin diye adam öldürülmüyor (madem akp diyorsun, bu olaylar akp öncesinde oldu.. sivaslar, maraşlar v.s. hatta dersim katliyamı..)

    ama biz yine de böyle toplumsal bir çatışmaya girmedik.. bunu göremiyorsan bir şey diyemem..

    tayyip in bir insan hem müslüman hem laik olmaz sözü doğrudur. çünkü laiklik dine yabancılıktır. kişiler laik olmaz devlet laik olur. bir insan kendine laik ve müslüman diyorsa cahildir ya da insanları kandırıyordur.. ama devletin laikliğini savunup da ben müslümanım demek çok farklı bir şey. kavramları bilmeden hareket etmemek lazım..

    bodoslama daldığın şeyler, beni tanımadan kafadan söylemen.. yok avrupayı biliyor musun, yok bu adamı tanımıyorsundur büyük ihtimal.. ben de bunlara cevap verdim.. acayip önyargılısın.. diğer konular için bilmiyorum ama burada çok çabuk insanlar hakkında karar veriyorsun ve olmayan şeyleri olmuş ya da olabilir gibi düşünüyorsun, en azından benim hakkımda..

    beni bir şeyi bilmemek ile itham etmişsin, ben de cevap olarak muhtemelen senden çok şey yaşadığımı, gördüğümü söyledim. burada bir komiklik göremiyorum.. çünkü ben her türlü ortama girip çıkmış, farklı türden, ırktan, dinden insanlarla sürekli iletişimi olan, onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışan biriyim.. 

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2011
    Erkek

    Ülkeminde sistemininde amına koyayım. Çok net. Bu kadar ikiyüzlü bir ülke ve sistem olabilir mi? Hem diyanet işleri olucak hem laik olmaya çalışıcan. Herkes yılın bir ayı müslüman elhamdülillah, ama yılın 11 ayı alkole devam. Karılar kızlar teşhirciliğe devam. Ama sorsan evlenmeden de vermezler. Ha bir de müslümanlar. Oldu gözlerim doldu. Bunca ikiyüzlülük, riyakarlık, kalleşlik varken sikeyim böyle ülkeyide sistemide. Daha önce de bir iki sağlık konusunda söylemiştim; göz muayenesine gideyim dedim 2 bin lira gss borcu cıkardılar. Üniversite ögrencisiyim dedim 25 yaşını geçtiğimden bakamazlarmış, ölsek sikinde olmaz ülkenin ama yeri geldiğinde askere aldılar. sike sike 15 ayımı çaldılar hayatımda.  İŞİD meselesine gelirsek; adamlar harbi müslüman bence ikiyüzlü değil. Eylemleri allah uğruna peygamber uğruna ahiret uğruna. Bir eli yağda bir eli balda olan cenneti bu dünyada yaşayan müslümanlar gibi kolpa değil.


    İnsanların size karşı olması diye bir şey yoktur dostlarım, onlar sadece kendilerinden yanadırlar o kadar. bukowski
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berk93
    berk93's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2012
    Erkek

    adam çok iyi konuşmuş. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2009
    Erkek

    islam doğru uygulansa ve israil gibi fitne fesatçılar olmasa + herkes haberi sıdka güvense islam ilk günkü kadar güvenilir ve adaletli bir din de işte.. bu saydılarım olduğu için o ülkelerde durum kötü ve vahim.. tabi bunun birçok daha nedeni mevcut.   sonuç olarak ahir zaman diye yıllar öncesinden bize haber verilmiş zaten ;) bunu anlayan bu gözle bakabilir olaylara

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

     bugün lyonda hacı sakallı konyalı birisiyle konuştum adam şunu dedi

    burası rahat Türkiyede yaşamaktan korkuyorum ansızın ne olacağı belli değil. yolda giderken laf ettin meselesi yüzünden boğazın bıçaklanabiliyor dedi.


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2009
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

    islam , hıristiyanlık , ve diğerleri 

    din bir siyasi yönetim aracıdır , bunu anlamayana söyleyecek laf ta yoktur. 

    iyi şeylerin olmasını iyi kalpli insanlar sağlar inançlar değil.

    bugünkü anayasa adalet hak hukuk meselelerin temeli nedir hocam, sağlam kaynaktan arapça çeviri kitapları okudum tamamen olmasada çoğu hukuksal, sosyolojik şeyler dinden geçmiş.. yani insanlarda inanç olmasa senin evini de soyar kızınıda becerir  paranıda gasp eder.. ki inanç kavramı kalktıkça bunlar da çoğalıyor bunu şuan gözle rahat görüyorsundur.. isbatı bugünler yani. arapça kitapları okuyarak sistemi de anlayabilirsin.

    insan çok pis varlık boş bırakınca ne kadar pisleştiğini farklı haberlerde, videolarda görüyorsundur. yani o "iyi" kavramı içinde olan inançtan gelmekte, Allah korkusu, hesap korkusundan gelmekte, yardım etme kısmından gelmekte.

    he sen bugünkü islamı, ilk günkü gibi zanneder ve avrupai kaynak harici beni ilgilendirmez ben cahilim arkadaş diyorsan sana da bişey diyemem.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2007
    Erkek

    Selefiler, hariciler, vahhabiler kelimelerini aratirsaniz dinde sapkinligin taa hz. Ali zamanlarina dayandigini, bunun bolgeyle ilgili olmadigini gorursunuz. 

    Ne zaman gucsuz musluman bir ulke gorseler yakip yikma, ele gecirme telasindalar. O yuzden Turkiye biraz guc kaybetsin, tepemizdeler merak etmeyin. Sonuc olarak unbalanced hocanin dedigi gibi ulkeye sahip cikin.

    Abd de doktora yapan irakli samimi bir arkadasimla yazistim bi konuyu. Su an kendisi irakta. Olaylarin ic yuzunu birinci elden dinlemenin yararli oldugunu dusundum. Cok ince noktalar cikti. Burada paylasirim bugun icinde


    All I need is a possibility.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2013
    Erkek

    Sistem, memleket okadar da iyi değil artık son 12 yıl bunu daha da belli etti.

    Mahnyak bu konuda haklı, her şey daha da kötüy gidiyor ve gidecekte... Sistemin ve ülkenin övünülecek bir yanı yok artık, bölündük, kutuplaştık yeterince. Sağolsun uzun adam.


    Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
Toplam Hit: 7863 Toplam Mesaj: 80