Ülkü Ocakları Konserleri Bostancı Gös. Mer.
-
arkadaşlar dün akşam mhp ülkü ocaklarının düzenlediği konserdeydim konser mekanı bostancı gösteri merkeziydi ortam çok iyi ama 3 -5 tane kendini bilmez ortamda nedensiz bir biçimde kavga çıkardı ve kardeşin kardeşe vurduğuna bizleri şahit bıraktılar yazıklar olsun ya....ayıptır kardeşim ortama hanımı çoluğu çocuğuyla gelen iznasanlar vardı onlara karşı çok büyük ayıp oldu.
-
işte böyle barşlar hocam kardeş kardeşe vuruyor dimi.Ancak şunu bil ki bu ülkede herkez kardeştir.Siz kardeşlerinize vuruyorsunuz başkaları kardeşlerine vuruyor.Ayıptır.Siyasete çekmiyicektim konuyu ama gördümü dayanamıyorum.
-
a.q ya bizim en büyük eksikliğimiz dir zati düşünmeden hareket ettmek... mantıksızca hırsla saldırmak o nedenle de insanlar kardeşlerini ayırt edemez oluyo.. magandalık kanımızda var bizim
-
gece trenle gelirken ordan gelen vatandaşlar vardı.. Emir reis ile şahit olduk. Hep züppe zibid, çoluk çocuk toplanmıış. Trende afederiniz öküz gibi bağırıp gülüyorlar, kimi trenden dışarı çöp atıyor kimi başka bi pislik yapıyo.. Ve bu insanlarda gelip bana milletçiliği anlatıyor. Sağol ben almayayım o millliyetçiliği... occocan sözüm sana değil yanlış anlama
-
eyvallah ertan hep aynı şeyleri konuşuyoz adamlar maganda gibi a.q ali kınık abi orada türkü sölüyo zati ortam göt kadar adamlar çıkarmış üstünü başını aklet le bağırıp duruyolar yav hadi kendine saygın yok o türküyü söyleyen adama biraz saygı göster kardeşim ...valla bu adamlar bizi kötü göstermekten başak bişey yapmıyolar adaş bak sen onları görmüş sün kötü yorum yapıyon ....gibi...
-
zaten ben bu ocaklarında neye hizmet ettğini anlamış deilim.
-
yani hoca benim demek istediğimde bu ülkede bir çok yerde görüşleri bilmeden düşmanlık yaptırttırıyorlar.Ülkücüler solcuları direk düşman olarka görüyor en basit örnek solcu=komunist=sosyalist=devlet bölücü şerefsizler.Başkaları başkarlarını farklı görüyor.
Bu yüzden tarikatler, ülkü ocakları, kültür evleri tarzı beyin yıkayan yerlere karşıyım.Tamam milliyetçilik her insanda olacak.Ancak Halkçılık ,Cumhuriyetçilik ,Laiklik ,Devletçilik ,Devrimcilik ne kadarsa o kadar.
Bakınız ülkücüler içinden ulusculuğu seçip çıkarıp onun üstünden siyaset yaparsa, solcular halkçılığı çıkarıp onun üstünden siyaset yaparsa başkaları din üzerinden siyaset yaparsa bu iş yürümez.Atamız bunlara göre cumhuriyeti kurmuş.Bunları ön görmüş hepsinin içimizde bulunması gerekiyor.
Ulusçuluk gitti ne olur ülke sevgisi kalmaz dinciler gibi müslüman olsunda ne olusa olsun denilir.
cumhuriyetçilik gittimi ne olur demokrasi bir çok halk elden gider
halkçılık elden gittimi milleti ezenler çok olur
laiklik elden gittimi gerileriz örnek doğu bir batıya bakın bir doğuya
devletçilik elden gittimi güven sarsılır nasıl halkçılık elden gitti işte o zaman devlete güven kalmadı polis mesela hiç sevmem.Bir çok kişi sevmez güvenmez devlete
devrimcilik işte burası en hassas nokta.Burda şapka devrimi vs. gibi yenilikçiliktir bu kalkıp ülke sistemini baştan yıkıp yapın demek değildir.Atatürk bunları uygun görmüş anlamlarını kimse iyi bilmiyor bu yüzden işte ülke bu durumda ülkücülere sorsan devricilik şerefsizlik ama bu olması gerekn bir ilke.
-
Sonucta kalabalık bir ortam.Hertürlü sorun olabilir.Ufak veya büyük fark etmez kavgayı kardes kardese vurdu vs. o kadarda büyütmenin manası yok .3-5 kişinin yaptıklarını milliyetçilie bağlama belki sen orda onları görmüşsündür yapıyolardır doğrudur milliyetçilik sadece ordakiler sınırlı değildir.
-
tpyion bi gün gel mahallendeki ülkü ocaklarına sana orada neyapılıyo göstersinler oralar ilim irfan yuvalarıdır allahın adının geçtiği gençlere taze ve yeni bilgilerin verildiği vatan millet peygamber aşkının aşılandığı oratamlaradır ..........
-
Ulkucu vardir Ulku-cu vardir.Benim tanidigim gercekten harbi adamlar var,bir tonda zuppe kavgada arkam olsun diye ulku ocaklarina giden zuppeler vardir.Sonucta dusunceye ters olabilirsiniz ama saygi duyarak konusmak ve elestirmek gerekir.Bana hayati ogreten,sahip cikan,ezilmemeyi ogreten abim yerine koydugum insan ulkucudur mesela :)
-
Milliyetçi bir insanım hatta oy zamanı MHp ye veriyim bana en yakın ideoloji ülkücülük filan die düşünüyordum ama ülkü ocağına gittiğim zamn herşey değişti arkadaş ülkü ocakları için ilim irfan yuvası demiş ama , hiç kusura bakma güzel kardeşim ülkü ocakları ilim irfan yuvaları değil , okulda manitasına laf atıldığı zaman gelip on adam toplayayım diyen zibidilerin yuvasıdır hee tabi genelleme yapmak doğru olmaz bazı şeyleri aşmış ve menfaatin ön planda olmadığı ocaklarımız var ama ne yazıkki %90 ı çapulcu yuvası ..