Ulusal Alkol Kontrol Eylem Planı
-
SerYolcu bunu yazdı
Milliyet Gazetesinden Hasan PULUR'un köşe yazısından..
http://gundem.milliyet.com.tr/45-gun-izin-ve-icki-yasagi/gundem/ydetay/1712581/default.htm
.....
Biz “dolaylı içki yasağı” diyoruz ama başka düşünenler, söyleyenler de var.
Kırklareli Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Özer başka şeyler söylüyor:
“AKP hükümeti içki yasağı getirmiyor, içki düzenlemesi getiriyor. Ve bu çok geç kalınmış bir düzenleme.Madem siz bilmiyorsunuz ben size anlatayım. Ben Amerika’da 15 seneden fazla yaşadım o yüzden gayet iyi biliyorum. Amerika’da içki ve sigara reklamı yasaktır. Mesire yerleri, park, bahçe, plaj gibi yerlerde, caddede yolda insanların göreceği yerlerde değil içki içmek elinde taşımak dahi yasaktır. Okul, mabet gibi yerlere yakın yerlerde içki satılmaz. Sonra 18 yaşından küçüklere de içki satışı yasaktır. Üniversite kampüslerinde içki satılmaz, kampüse içki sokmak yasaktır.
İçki içmek isteyenler ancak kapalı mekanlarda, bar ve içki ruhsatı olan lokantalarda içebilirler. Duyduğuma göre Avrupa’da da vaziyet bunun gibi. Ben bir ay kadar evvel gittiğim bir mesire yerinde insanların aile boyu masa üzerinde bira içtiklerini gördüm. Tahmin edemeyeceğiniz kadar rahatsız oldum. Böyle bir manzarayı Avrupa ve Amerika’da göremezsiniz. Medeni olanlar onlar mı yoksa bizler miyiz? Avrupalı ve Amerikalılar bunu içkinin kötülüklerini bildikleri için ve vatandaşlarının içki alışkanlığına kapılmamaları için yapıyorlar. Yani şeriatçı olduklarından değil. Bu kadarını anlıyorsunuzdur muhakkak. AKP hükümetinin yapmak istediği bu düzenlemeler gayet gerekli ve geç kalınmış düzenlemelerdir. Ama onlar kendilerini tanıtmayı beceremiyorlar. Ben olsam evvela medyaya Avrupa ve Amerika’da olan içki düzenlemelerini iyice tafsilatlarıyla anlatır bizim de bu düzenlemeleri yapmamız gerektiğini söylerdim. Ki meseleyi bilmeyen sizin gibi medya mensupları bu meseleyi istismar edemesinler.”
....
Avrupa'da 11 ülkede,Amerika va Kanada'da bulundum.Dedillerinin hepsi yanlış,
1-alkolün reklamını heryerde yapabiliyorlar.
2-Süpermarketlerde bile bira içen insan görebilirsin ki sokakta içmek çok normal,3-Plajlarda içki içmek acayip yaygın bir durum herhangi bir yasakta yok.
4-Avrupada mcdonalds ve burgerkindte bile bira servisi yapıyorlar.
İşte bizim millet duyduğu her boka sazanlama atladığı için ülkenin seviyse bu durumda o yüzden it gibi 700 liraya çalışan insanlar var,kafasını bir gram çalıştırmadan başına ne gelse "Allaha şükür" diyen insanlar var.İki din iman Allah peygamber dedimi adamı "halife" ilan edebilecek kadar yobaz, ve şirk koşan insanlar yüzünden bu haldeyiz.
-
SerYolcu bunu yazdı
Milliyet Gazetesinden Hasan PULUR'un köşe yazısından..
http://gundem.milliyet.com.tr/45-gun-izin-ve-icki-yasagi/gundem/ydetay/1712581/default.htm
.....
Biz “dolaylı içki yasağı” diyoruz ama başka düşünenler, söyleyenler de var.
Kırklareli Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Özer başka şeyler söylüyor:
“AKP hükümeti içki yasağı getirmiyor, içki düzenlemesi getiriyor. Ve bu çok geç kalınmış bir düzenleme.Madem siz bilmiyorsunuz ben size anlatayım. Ben Amerika’da 15 seneden fazla yaşadım o yüzden gayet iyi biliyorum. Amerika’da içki ve sigara reklamı yasaktır. Mesire yerleri, park, bahçe, plaj gibi yerlerde, caddede yolda insanların göreceği yerlerde değil içki içmek elinde taşımak dahi yasaktır. Okul, mabet gibi yerlere yakın yerlerde içki satılmaz. Sonra 18 yaşından küçüklere de içki satışı yasaktır. Üniversite kampüslerinde içki satılmaz, kampüse içki sokmak yasaktır.
İçki içmek isteyenler ancak kapalı mekanlarda, bar ve içki ruhsatı olan lokantalarda içebilirler. Duyduğuma göre Avrupa’da da vaziyet bunun gibi. Ben bir ay kadar evvel gittiğim bir mesire yerinde insanların aile boyu masa üzerinde bira içtiklerini gördüm. Tahmin edemeyeceğiniz kadar rahatsız oldum. Böyle bir manzarayı Avrupa ve Amerika’da göremezsiniz. Medeni olanlar onlar mı yoksa bizler miyiz? Avrupalı ve Amerikalılar bunu içkinin kötülüklerini bildikleri için ve vatandaşlarının içki alışkanlığına kapılmamaları için yapıyorlar. Yani şeriatçı olduklarından değil. Bu kadarını anlıyorsunuzdur muhakkak. AKP hükümetinin yapmak istediği bu düzenlemeler gayet gerekli ve geç kalınmış düzenlemelerdir. Ama onlar kendilerini tanıtmayı beceremiyorlar. Ben olsam evvela medyaya Avrupa ve Amerika’da olan içki düzenlemelerini iyice tafsilatlarıyla anlatır bizim de bu düzenlemeleri yapmamız gerektiğini söylerdim. Ki meseleyi bilmeyen sizin gibi medya mensupları bu meseleyi istismar edemesinler.”
....
oha böyle yalan görmedim, bir de 15 sene yaşadım diyor.
budweiser reklamından geçilmiyor lan ülke, tüm büyük organizasyonlara alkol şirketleri sponsor oluyor, billboardlar vs. her yer reklam.
kampüs içinde yurtta kaldım amerika'da evine sokmak içmek serbestti, sokakta içenlere de laf edildiğini görmedim hiç.
ayrıca yaş sınırı 18 değil 21, bir tek bu olay var 21 yaşın altındaysan alkol alamıyorsun.
-
RAKI İÇERSEN ;
Üzüm ve anason eken çiftçiler kazanır,
Alkol üreten fabrikalar kazanır,
Orada çalışan işçiler kazanır,
Rakı satan bayiler kazanır,
Meyhaneler kazanır,
Peynirciler kazanır,
* Mezeciler kazanır,
Balıkçılar kazanır,
Kavun satanlar,leblebi satanlar kazanır,
Şişe üreticisi kazanır,
Nakliyeci kazanır,
Taksiciler kazanır.......
İÇTİKTEN SONRA KAZA YAPARSAN ;L
*
Kaportacı kazanır,
Tamirci kazanır,
Hastahaneler kazanır,
Doktorlar kazanır,
KAZA YAPIP ÖLÜRSEN ;
* Mezarcılar kazanır,
Tabutçular kazanır,
İmamlar kazanır,
Çiçekçiler kazanır,
Lokmacılar kazanır
Velhasıl bütün Türkiye kazanır !..
Sadece sen kaybedersin !...
* Bu iş öyle çiçekle,simitle,sakızla olmaz !...
ALIN İÇİN...
ALIN...İÇİN....EKONOMİYE CAN VERİN -
flassy bunu yazdı
Avrupa'da 11 ülkede,Amerika va Kanada'da bulundum.Dedillerinin hepsi yanlış,
1-alkolün reklamını heryerde yapabiliyorlar.
2-Süpermarketlerde bile bira içen insan görebilirsin ki sokakta içmek çok normal,3-Plajlarda içki içmek acayip yaygın bir durum herhangi bir yasakta yok.
4-Avrupada mcdonalds ve burgerkindte bile bira servisi yapıyorlar.
İşte bizim millet duyduğu her boka sazanlama atladığı için ülkenin seviyse bu durumda o yüzden it gibi 700 liraya çalışan insanlar var,kafasını bir gram çalıştırmadan başına ne gelse "Allaha şükür" diyen insanlar var.İki din iman Allah peygamber dedimi adamı "halife" ilan edebilecek kadar yobaz, ve şirk koşan insanlar yüzünden bu haldeyiz.
flassy bunu yazdıŞu yasağı bile destekleyen örümcek kafalılar var,kardeşim o zaman ezanıda yasaklayın sabah 5 te dibimde 100 desibel uyanıyorum? Kilisede yapılsın her mahalleye.Kabul etmezsiniz dimi neden çok demokratız çünkü.Ramazanda yemek yiyenlerin,sigara içenlerin dövüldüğü bir ülke burası,sonra kimse çıkıpta islam hoşgörü dini demesin.Bu kafayla gitmeye devam edin,bilimde hiç bir bokta ilerlemiyin,insanların uçkuruyla uğraşın,sonunuz yakındır,o çok imrendiğiniz arap ülkelerinden beter olacak durumunuz.
Birisi şunun üzerine bir kova su döksün...
Adam gazı almış alev alev yanıyor...
@flassy... senin yazdıklarının her cümlesine ayrı ayrı cevap vermesine veririm de..
Sen hakaret ile eleştiri arasındaki farkı öğrenememişsin, bu yüzden benim sana anlatacaklarıma da kafan basmaz..
Sen biraz soluklan da gel yiğenim..