Üniversite Bölümleri Hakkında Bir Kaç Soru
-
Gidebileceğim bölümler:
1.Bilgisayar Mühendisliği M.T.O.K
2.Makine Mühendisliği
3.Şehir Ve Bölge Planlama
Bu bölümlerde okuyanlar kısaca bilgi verebilir mi? Bu bölümlerin zorlukları nelerdir?
-
Zonguldak karaelmas yeni adiyla bulent ecevit universitesi makina muhendisliginden mezun oldum 7 haziranda
Makina okumak zevkli yani bir cok sey ogreniyorsun,aldigin egitim teoride,pratigi sana kaliyor.
Sonuc olarak okumani ister miyim,hayir cunku harita okuyup 2000 minimum maasla hemen ise baslamak varken,simdi kendini gelistiriceksin ingilizce ogrenicsksin falan filanda anca adam gibi bir is bulabiliceksin,yine bulamazsan odtu'den kaynak muhendisligi diplomasi alacaksin 12000 tl bayilip 4 ay derse gidiceksin ve bu arada sabah 9 aksam 5 derse gideceksin bide sinavlara giriceksin,olme essegim olme ha bu arada askerlik de var,yani kac senede kendinin toplayabilirsin allah'a emanet,
Yazi icin kusura bakmayin telefondan yazdim. -
hallederi_55 bunu yazdıZonguldak karaelmas yeni adiyla bulent ecevit universitesi makina muhendisliginden mezun oldum 7 haziranda
Makina okumak zevkli yani bir cok sey ogreniyorsun,aldigin egitim teoride,pratigi sana kaliyor.
Sonuc olarak okumani ister miyim,hayir cunku harita okuyup 2000 minimum maasla hemen ise baslamak varken,simdi kendini gelistiriceksin ingilizce ogrenicsksin falan filanda anca adam gibi bir is bulabiliceksin,yine bulamazsan odtu'den kaynak muhendisligi diplomasi alacaksin 12000 tl bayilip 4 ay derse gidiceksin ve bu arada sabah 9 aksam 5 derse gideceksin bide sinavlara giriceksin,olme essegim olme ha bu arada askerlik de var,yani kac senede kendinin toplayabilirsin allah'a emanet,
Yazi icin kusura bakmayin telefondan yazdim.anladım hocam öncelikle teşekkür ederim bilgi verdiğin için.önceleğim bilgisayar ama diğerlerinide yazmayı düşünüyorum.Bilgisayar gelmezse bu iki bölümden birine giderim sanırım.
-
Sehir bolge planlama yerine harita muhendisligi tercih etmen daha iyi ... sehir bolge planciya gore daha genis calisma is bulma olanagin var ... imar planini sehir bolge planci cizer uygulamasini harita muhendisi yapar insaat alaninda calisir harita muh. Ancak sehir bolge plancisi olcum yqpmayi bilmedigi icin insaat sekyorunde yeri asiri dardir
-
Desingers bunu yazdı
Sehir bolge planlama yerine harita muhendisligi tercih etmen daha iyi ... sehir bolge planciya gore daha genis calisma is bulma olanagin var ... imar planini sehir bolge planci cizer uygulamasini harita muhendisi yapar insaat alaninda calisir harita muh. Ancak sehir bolge plancisi olcum yqpmayi bilmedigi icin insaat sekyorunde yeri asiri dardir
benim çizimde sıkıntı var aslında ama çizimler genelde bilgisayarda oluyormuş sanırım o yüzden yazmayı düşündüm ama kararsızım hala.
-
mstfcn bunu yazdı
Gidebileceğim bölümler:
2.Makine Mühendisliği
Bu bölümlerde okuyanlar kısaca bilgi verebilir mi? Bu bölümlerin zorlukları nelerdir?
Makine okumak keyiflidir ancak gerçekten zordur. Yazılmadan önce iyice bir düşünülmesi gerekir. Yazacaksan kilit ders(ön koşullu ders) uygulamasının olmadığı üniversitelerde yazmanı tavsiye ederim. Hadi onun hakkında da bilgi vereyim bilmiyor olabilirsin. Örneğin KTÜ'de makine elemanları isimli dersi alabilmek için mühendislik çizimi1 ve mukavemet 1 önkoşulunu koydular. Yani bu iki dersi vermeden makel diye kısaltılan bu dersi alamıyorsun. Tabi mukavemet 1'i almak için statik dersini vermiş olman gerektiğinden bahsemeyi de unutmamak gerekir. Bu ve bunun gibi bir sürü kilit ders uygulaması mevcut. Ve öğrenci açısından gerçekten sıkıntı oluşturuyor. Dediğim gibi yazdığın üniversitelerde kilit ders uygulamasına dikkat et.
Not: Anlaşıldığı üzere makine mühendisliği öğrencisiyim. Makine yazacaksan KTÜ'den uzak dur.Hocalarının "ülkedeki en zor makine müh. eğitimini biz veriyoruz.", "bu bölümün ortalaması 6 yıl." gibi birçok benzer beyanatları var gerisini sen düşün.
Eklemeleddin: Çizim derslerini elde veriyorlar. Bilgisayar var ama en iyi elde öğreniliyormuş... Her hafta ödevi var ayrıca çizimin nerden baksan 6 saatini alır. dersi de 4 saat blok.
exchanger tarafından 03/Tem/14 01:58 tarihinde düzenlenmiştir -
exchanger bunu yazdımstfcn bunu yazdı
Gidebileceğim bölümler:
2.Makine Mühendisliği
Makine okumak keyiflidir ancak gerçekten zordur. Yazılmadan önce iyice bir düşünülmesi gerekir. Yazacaksan kilit ders(ön koşullu ders) uygulamasının olmadığı üniversitelerde yazmanı tavsiye ederim. Hadi onun hakkında da bilgi vereyim bilmiyor olabilirsin. Örneğin KTÜ'de makine elemanları isimli dersi alabilmek için mühendislik çizimi1 ve mukavemet 1 önkoşulunu koydular. Yani bu iki dersi vermeden makel diye kısaltılan bu dersi alamıyorsun. Tabi mukavemet 1'i almak için statik dersini vermiş olman gerektiğinden bahsemeyi de unutmamak gerekir. Bu ve bunun gibi bir sürü kilit ders uygulaması mevcut. Ve öğrenci açısından gerçekten sıkıntı oluşturuyor. Dediğim gibi yazdığın üniversitelerde kilit ders uygulamasına dikkat et.
Not: Anlaşıldığı üzere makine mühendisliği öğrencisiyim. Makine yazacaksan KTÜ'den uzak dur.Hocalarının "ülkedeki en zor makine müh. eğitimini biz veriyoruz.", "bu bölümün ortalaması 6 yıl." gibi birçok benzer beyanatları var gerisini sen düşün.
Eklemeleddin: Çizim derslerini elde veriyorlar. Bilgisayar var ama en iyi elde öğreniliyormuş... Her hafta ödevi var ayrıca çizimin nerden baksan 6 saatini alır. dersi de 4 saat blok.
O zaman tek bilgisayar kalıyor.Benim düşüncem 4 yıl boşuna okumamak aslında.Tabi her iş kendinde bitiyorda az çok bölümünde etkisi oluyor.
-
Metalurji candır. Bi düşün derim. :)
-
LethaLImpacT bunu yazdı
Metalurji candır. Bi düşün derim. :)
Evet gördüm bu bölümüde daha önce hiç duymadım kısaca bilgi verebilirmisin hocam?
-
ben bir makine muhendısıyım . yuksek lisans yapıyorum dersen ki bölümünü sevdin mi evet sevdim çok zevkli ama ıs olanakları dersen evet oda var ama harcadığın ememği alamazsın ilk yıllarda . zamanla kendını geliştirmen lazım her yönden . sosyal , dil , kitap , kültür, ve en önemlisi çizim ve kullanacagın programlar .
oku güzeldir ama bıkma çok çalış . bana sorarsan bilgisayar mühendilsiği çok abartılıyor ki sen bunu bir bilişim sitesine açmışsın herkes derki iyi bolum ama bence değil hiç bir zamanda olmayacak bu benim görürüşüm .bilgisayar mühendisliği yerine yazılım mühendisliği daha anlamlı gelir bana .
sonuç olarak yazmanda yararı olucak bölümler
1- harita ataması kolay okuması kolay
2- makine ( eğitim dili ingilizce ) - özel sektör % 70 oranında
3- bilgisayar - bi fikrim yok ama istersen yaz
-
Hocam M.T.O.K lar ve teknoloji fakülteleri hakkında bazı sorunlar var onları araştırdın mı?