Üniversite Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

Adapazarı'ndan Pendik'e yüksek hızlı tren hattı var ve indiğin istasyon Marmaray hattına bağlanıyor. Hemen dibinde de Kocaeli var. Çanakkale çok daha güzel bir şehir ama iş dünyasına yakınlığı kıstas alarak Çanakkale'yi seçmek bence mantıklı durmuyor. Bu okullarda okuyanlar daha iyi yönlendirecektir ama fikir vermesi açısından okulları alt alta yazıp, eğitim dili İngilizce olduğu için Aydın'ın yanına +, şehir olarak İzmir ve Çanakkale'ye +, kampüsü olmayana, akademik kadrosu kötü olana, müfredatı tatmin edici olmayana, son 10 sene içinde kurulmuş olana - atıp karşılaştırabilirsin mesela

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Memleketin her yerinde üniversite var. Haritadan rastgele seç, oraya git. Ama okul bitince iş garantisi veremiyorum. Önemli olan ülkenin eğitim seviyesi yüksek olsun. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Ne yaparsan yap, bak ne yaparsan yap tercih listenin sonuna bile karabük üniversitesi yazma. 

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Yaz oraya Fırat Yazılım. Keyfine bak :D 

Şaka şaka, lokasyon olarak en iyi neresi ise senin için o üniversiteye git. Gerisi hikaye belirli üniversiteler dışında sana ekstra avantaj sağlayacak üniversite yok malesef.

Sen ne ekersen onu biçersin hacım. Asosyal olursan ilerde iyi para kazanırsın :D Yada ballı biri olcan bir şirkete kapak atıcan öyle yani. Onun dışında çalışmama lüksün yok :P Hele bir de yazılımcı isen 1.000.000 kişi geliyor senin peşinden yazılımcıyım baba ben diye :D

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Şaka şaka, lokasyon olarak en iyi neresi ise senin için o üniversiteye git. Gerisi hikaye belirli üniversiteler dışında sana ekstra avantaj sağlayacak üniversite yok malesef.

Sen ne ekersen onu biçersin hacım. Asosyal olursan ilerde iyi para kazanırsın :D Yada ballı biri olcan bir şirkete kapak atıcan öyle yani. Onun dışında çalışmama lüksün yok :P Hele bir de yazılımcı isen 1.000.000 kişi geliyor senin peşinden yazılımcıyım baba ben diye :D

Fırattan eli ekmek tutan meslek edinmiş kişiler çıkıyor nedense 3 5 rastladım bunlara iyi firmalardalar vs... Şaşırıyordum ilk vakitler algımızda nasılsa artık Fırat :) su-i zan etmişiz bizim ayıbımız.

Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Fırattan eli ekmek tutan meslek edinmiş kişiler çıkıyor nedense 3 5 rastladım bunlara iyi firmalardalar vs... Şaşırıyordum ilk vakitler algımızda nasılsa artık Fırat :) su-i zan etmişiz bizim ayıbımız.

Hocam Fıratta okuyan adam genelde başka alternatifi kalmıyor adam zaten zor bela bir üniversite kazanıyor. Cepte 5 kuruş para yok. Hadi freelance yapayım felan filan derken yetiştiriyor kendini. Hocaları da çok sağlam piyasayı çok iyi biliyorlar.  Mesela Mustafa Ulaş var o bölümde gerçi o Bilgisayarda idi ama Yazılım derslerine de giriyordu adam piyasanın kalbinde zaten. Seni ona göre yetiştiriyor. Kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Resul Daş var mesela adamın felsefesi şu, sen diyor piyasaya çıkacaksın benim okulumun ismini kirleteceksin o zaman mezun olma diyor ya. 8 sene sonra mezun ol istersen umrumda değil diyor 1 puan eklemez sınavları da baba sınavdır yani. Öyle fıratta 80-90 almak hayal:D Algoritma sınavını hatırlıyorum ben sınıf ortalaması 07 idi :D:D ortalama diyorum bak gerisini var sen düşün. Fatih Özkaynak var mesela adam gibi adam. Adamın felsefesi düşüncesi mantığı başka ya çok iyi ders anlatıyor. Adamın felsefesi şu; Derste açık açık şunu diyor. Öğrenemk istemeyenler dersten çıksın ben onları geçer not ile geçireceğim. Öğrenmek isteyenelr kalsın onlar da sınava tabi olacaklar geçemezlerse yapacak bir şey yok sene tekrarı diyor. Sınavda kitap not mot her şey serbest bırakıyor:D Ve sınavın sonunda senden 0 hata bekliyor hatan varsa siler tüm cevabını. Kriptoloji konusunda kendisi Türkiye deki en iyilerden biridir bence. Yaptığı çalışmaları vs biliyorum gittiği konferansları vs. vs.

Diğer hocalar çok saygın piyasada danışmanlık veren hocalar.. Hoca kadrosu çok sağlam ve kimsenin gözünün yaşına bakmıyor.  Mezun olunca iyi bir mühendis olarak mezun oluyorsun. İstisnalar var tabi :) Ama genellikle sağlam adamların çıkmasının sebebi bu :)

Zaten bölüm başkanı Asaf Varol adamın namı sibiryayaa kadar uzanıyor:D Adamı tanımayan yok akedemik hayatta.

Fırat bence doğunun ODTÜ'sü gibi bir şey. Bence Fırat Üniversitesine imkan verilse (staj cart curt) çok daha sağlam adamlar çıkar. Adam ODTÜ mezunu yada Bilkent mezunu çat diye Microsoft da staj imkanı buluyor. Biz Ahmet amcanın Ajansında HTML ile veritabanı bağlantısı kurabilir miyiz diye düşünüyoruz :)))) Gerçi tüm Netaşı Fıratlılar gasp etmiş durumda :D:D Fırattan çıkan çöpler de harbi çöp ama hocam :D Yok böyle bir şey kasiyer diye işe almazsın. :D:D Fıratta çok iyiler ve çok kötüler var hocam. İyiler yada kötüler yok :)))

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
    yyasinn bunu yazdı

Merhabalar,
    Geçen sefer açtığım konuda hangi bölümü seçmem gerektiğini sormuştum.
    Bilgisayar Mühendisliğine gitmeye karar verdim.Tercih sırasında ilk sıralara,sıralaması yaptığımdan daha yüksek olan üniversiteleri verdim.Kendi sıralamamın tuttuğu üniversiteler hakkında bilgi toplamaya başladım ama çok tutarsız yorumlar gördüm, buraya da bir sorayım dedim.

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTES(ingilizce)

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ(eklemeyi unutmuşum) İkinci öğretim

Bu Üniversiteler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Çanakkale Bilgisayar Mühendisliği'ne 2006'da girdim, 2010'da mezuniyet sonrası ayrıldım oradan. Eğer seçeneklerin sadece bu 4 üniversite ise ilk sıraya gönül rahatlığı ile Çanakkale yazabilirsin ancak İstanbul'da eli ayağı düzgün bi üniversite şansın varsa ben olsam İstanbul yazardım.

2017-2019 arasında 2 sene daha yaşadım Çanakkale'de. Öğrencilik zamanlarıma göre akılalmaz bir değişim olmuştu sosyal anlamda. Şehrin her yerinde güzel kafeler var, insan profili düzgündür. Yobaz insan sayısı bildiğim diğer tüm şehirlerden daha azdır.

Kampüs büyümüş, yurt seçenekleri artmış. Kampüs içindeki sosyalleşme seçenekleri de artmış.

Asıl sorun olan eğitim kısmına gelecek olursak, öyle aman aman bir kadro yok ama belli bir eşik değerinin üzerindedir yine de. Konusunu çok iyi bilmek ile öğrenciye aktarabilmek arasında biraz fark oluyor buna dikkat :)

Necdet Yücel var ünlü bir hoca. Onunla çalışan öğrencilerin tamamı dünyada ve Türkiye'de çok iyi kurumlarda / pozisyonlarda çalışıyorlar şu anda.

2006'da diğer okullar Pascal ve C anlatırken adam bize Python öğretmişti. O dönemlerde galiba tek okul bizimkiydi Algoritma dersinde Python kullanan. Deneysel birçok yöntemi var, çoğu da güzel şeyler bana göre. 4 farklı dersini almıştım ben o zamanlar, şimdiki ders dağılımını bilmiyorum.

Çoğu okulda olduğu gibi bizimkinde de anasına bacısına söveceğiniz, belki dava açıp mahkemelik olacağını hocalar var. Bundan kaçış yok sanırım nereye gidersen git.

Yukarıda yazdığım İstanbul meselesine gelince; okurken bir yandan part time çalışayım, staj yapayım, hafta sonları ya da akşamları bilişim dünyası ile etkinliklere katılayım dersen bu şansın Çanakkale'de 1 ise İstanbul'da 920830492 falandır. 4 buçuk sene orada okudum sadece 4 etkinlik denk getirebildim.

Hoş gerçi şu anda İstanbul'da ya da dünyadaki neredeyse tüm etkinlikler video kaydını Youtube'da yayınlıyor etkinlik sonrasında. Udemy ve Youtube ağzına kadar eğitim setleri ile dolu. Amerika'da birçok büyük üniversitenin tüm müfredatı online ve ulaşılabilir şekilde internette duruyor. Yeterli motivasyonu bulup başına oturabilirsen bu konularda eksikliği pek hissetmezsin. Ayrıca son birkaç senedir aktif minik bir Teknokent var artık Çanakkale'de. Küçük teknoloji firmaları oluşmaya başladı. Nara Teknoloji var dünya çapında işler yapan mesela. Biraz öne çıkan bir öğrenci olursan etinden sütünden faydalanabileceğin ortamlar sunabilir bu tür firmalar sana. Burayı vurgulamak isterim, ortamala bir öğrenci isen mezuniyet sonrasına kadar öyle bir ortam göremezsin maalesef. Bölümdeki diğer öğrencilerin %90'ından daha iyi olman lazım.

Ek olarak, bizim okuldan mezun olup da 3 aydan fazla iş arayanı daha duymadım bugüne kadar. Varsa bana ulaşsın bu postu güncellerim :) Ben dahil birçok arkadaşım daha öğrenci iken ayalarmıştık işlerimizi.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü 2017 mezunuyum. Olay okul değil, senin kendi çaban ve isteğin. İTÜ ODTÜ seviyesinde bir okula gitmeyecek isen Sakaryayı tavsiye edebilirim. 

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Erkek
    CnkGn bunu yazdı

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü 2017 mezunuyum. Olay okul değil, senin kendi çaban ve isteğin. İTÜ ODTÜ seviyesinde bir okula gitmeyecek isen Sakaryayı tavsiye edebilirim. 

ikinci öğretimin diğerinden ne fark var mı? Sıralamada ilköğretim 60k ama ikinci öğretim 84k sebebi ne olabilir ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Erkek
    slanger bunu yazdı

Adapazarı'ndan Pendik'e yüksek hızlı tren hattı var ve indiğin istasyon Marmaray hattına bağlanıyor. Hemen dibinde de Kocaeli var. Çanakkale çok daha güzel bir şehir ama iş dünyasına yakınlığı kıstas alarak Çanakkale'yi seçmek bence mantıklı durmuyor. Bu okullarda okuyanlar daha iyi yönlendirecektir ama fikir vermesi açısından okulları alt alta yazıp, eğitim dili İngilizce olduğu için Aydın'ın yanına +, şehir olarak İzmir ve Çanakkale'ye +, kampüsü olmayana, akademik kadrosu kötü olana, müfredatı tatmin edici olmayana, son 10 sene içinde kurulmuş olana - atıp karşılaştırabilirsin mesela

Akademik kadrosunu araştırırken nelere dikkat etmem gerek?

Toplam Hit: 6290 Toplam Mesaj: 52
üniversite