Universiteye Yeni Geçmiş Arkadaşlara Birkaç Tavsiye
-
Herkes merhaba.
Üniversiteye bu sene başlayan, kalacak yer arayan arkadaşlar için birkaç söyleyecek sözüm var.
Bizim bir dayı oğlu var. Bu sene İstanbul’u kazandı. Ta kalktı Çorum’dan geldi kayıt yaptırmaya. Karşıladık falan neyse bunun ağabeyleri varmış. Bunlar gel halledelim kayıt işini dediler. Gittik bizi karşıladılar işlerimizi hallettik falan, hemen ardından nerede kalacaksın mevzusu açıldı. Evlerimiz var temiz falan filan hikayeleri. Eleman bizi götürdü evi gezdirdi. Kalkmış bana da siz kimlerdensiniz, ağabeylerle bağınız var mı, sizi bölge abisiyle tanıştıralım falan diyor. Ayar oldum.
Burdan nereye gelecem diyorum ki memleketinden kalkıp yabancısı olduğu şehre gelen temiz öğrencileri kafalıyorlar, onlara önce yardım edip sonra iyiliği başlarına kakıyorlar. Ben 2 sene Fem’e gittim zamanında. Abi kardeştik, ne zaman ayrılmaya karar verdim hoca çağırdı odasına. Sen nasıl Müslümansın, ahrette iki elim yakanda olur, burayı bırakamazsın dedi. Herkes kendine müslümandır. Bu adamlar sizi iyi mevkilere getirip daha sonra sizden nemalanmak niyetindeler.
Ben de müslümanım. Ha cemaat öyle kötü böyle kötü demiyorum. Genel anlamda bu cemaatlerin amacı sizi kullanmak. Müslümanlığınızı kendi başınıza yaşayın kardeşim. Doğru kaynakları, gerçek din alimlerinin eserlerini okuyun; ibadetlerinizi aksatmayın yeter.
Burda yanlış anlaşılma olmasın. Kimsenin cemaatini karalamıyorum. Ama bir gerçeği de dile getirmeden yapamayacaktım. Saf temiz gençleri kullanıyorlar. Bunları yaşadığım için yazıyorum bol keseden sallamıyorum. Etrafımda bu işlerle uğraşan abi abla tayfası çok.
Umarım genç kardeşlerime bir fikir vermiş olurum. İnancınızı bu adamlara kullandırtmayın. Şunu da unutmayın, kimse kimseye babasının hayrına yardım etmez.
Saygılar
-
güzel yazı dostum, ortalık bunlarla dolu dikkat etmek lazım en iyisi bikaç hafta kalıcak biryer bulduktan sonra hemen bir arkadaş bulup eve çıkmak.. yada bir özel yurda gitmek.
-
doğru demişsin gerçekten olan şeyler bunlar benide bu sene aradılar kocaeliyi kazandım nerden buldularda aradılar bilmiyorum yardımcı oluruz numaramız bu felan yani ne diyim etrafta çakal çok dikkat etmek lazım..
-
ben yurtlarına yazılmak zorunda kaldım.4 sene bunların lisesinde okudum.iyi idare ederim.bir kere katılmadım yaptıklarına.
-
Sabah kayıda gittim üniversiteye önumde var 300 kişi en az burda fem e gittiğim için oraya ısımlerımızı vermısler benım
yerıme sıra almıs adamlar bırden 300 kısının onune gectım bu beni mutlu ettı tabi içerde de bir sürü kayıt işlerimi yaptılar
benden 1-2 saat once gelenler hala sıra kayıt derdındeyken benım ısım bıtmıstı adamların teşkilat iyi işliyor kyk yada
basvurmadgmdan mecburen onların yurda yazıldım adamların bı hayallerı var benım ustumde söylesem basbakan
olacagmı sanırsınz senı şöyle yetstrcz böyle olcksın söyle olcksın lan dedım ne dıyo bunlar sımdılık tamam dıyıp gectık
mecbur :) en yakın zamanda bi arkadas cevresı edınıp eve cıkmaya calıscm :).
-
sen kendini kullandırtmayacaksın. sen onları kullanacaksın. bi güzel yanlarında kalıp işin bitince hadi eywallah deyip kendi yoluna gideceksin. yok neymiş iki elim ykanda olurmuş. eğer o hoca kendi çıkarı için sana bakmışsa zaten o hoca, hoca değildir. Ne yapacak sana mahkemeye mi vercek polis mi çağırcak ne gerekçeyle hiç bir şey olmaz.
-
11 de otobüse binecem kayıt için bakalım bişey çıkacakmı karşıma gerçi ben ıspartaya gidiyorum küçük şehirden büyük şehire gitmiyorum ama belli olmaz
-
sen o abılerı ablaları bana yonlendirr ben onları cogaltırım hıc sevmem boyle cemaat ayakalrını din kısvesı altında ne bok yedıklerı bellı degıl soyledıklerıne tamamen katılıyorum usta haklsın yanı :W
-
haklısında adamların çoğu gariban napsınlar mecbur kalıyolar sömürülmeye
devlet yurtlarında yer bulamıyo millet yazık valla
din allah kitap derler soru çalar bunlar ama millet çaresiz
bi tavsiyede benden hoca gelince ayağa kalkmayın :)
-
arkadaşlar ben üniv.den mezun oldum, okulum çok da güzeldi acayip güzel bir kampüstü hala çok özlüyorum, hem kampüs hayatını hem ev hayatını yaşayın derim ben size...
dediklerinizle karşılaştım, arkadaşlarımdan çok duydum, gördüm az çok,
sizlere tavsiyem kazandıgınız okulda okula ait yurt varsa oraya kaydolun, üniversite hayatını ve öğrenciliğin tadını en iyi kampüste yaşayabilirsiniz... öte yandan maddi durumunuz elveriyorsa daha iyi olan özel yutları taviye ederim. ama çevreyi tanıdıktan ve arkadaş çevresi edindikten sonra mutlaka öğrenciyken ev hayatını da tatmanızı tavsiye ederim,
yeni kazanan herkese başarılar & bol şanslar...
-
bir de öyle yeni bir şehre gidip hiç bilmeden eve çıkmanız çok da iyi olmayabilir, hem ev arkadaşı olayı var, hem çevreyi iyi tanımanız yararlı olacaktır size, nerde ev tutulur neden ne alınır eşya nereden nasıl temin edilir, bunu hiç bilmediginiz bir şehirde ilk gün yapabilmeniz çok da kolay olmaz...hem ilk başlarda biraz kampüs hayatını yaşamalısınız bence kesinlikle...ben ODTÜ de okudum ardakaşlar, gerçekten güzsel bir kmpüsümüz vardı, ankara dan ayrı ayrı küçük bir şehir içinde yaşıyor gibiydik, yurttaki şakalar arkadaşlıklar bütün herkesle bir arada, gece gezmeleri, etkinlikler, sosyal aktiviteler, okuldaki bütün olan bitendne haberdar olabilmek vs vs derken en iyisi ilk başlarda kampüs içinde yurtlarda kalmak bence... ama sonra çevreyi ve şehri tanıyıp arkadaş ortamını iyice kuduktan sonra ve hazırlık 1 2 vs bira sınıf atlyıp sonrasında eve çıkmak güzel olacaktır...
gerisi size kalmış tabiki