Universiteye Yeni Geçmiş Arkadaşlara Birkaç Tavsiye
-
geçen senede aynısını ben yaşadım.daha önce hiç gitmedigim,bilmedigim şehre üni kaydına gittim.otogarda indigimde cemaatin adamları cemaat halinde(10-15kişi) beni ve benim gibi kayda gelenleri karşıladı.baktım arabaları var.götürün beni okula dedim.okula kadar gittik.onlar olmasa 2 saatte anca bulurdum okulu.ama kaydoımı hallettiğim an siktiri çektim.iş sende bitiyor sözün özü
-
Bosluk bunu yazdı:
-----------------------------
Sabah kayıda gittim üniversiteye önumde var 300 kişi en az burda fem e gittiğim için oraya ısımlerımızı vermısler benım
yerıme sıra almıs adamlar bırden 300 kısının onune gectım bu beni mutlu ettı tabi içerde de bir sürü kayıt işlerimi yaptılar
benden 1-2 saat once gelenler hala sıra kayıt derdındeyken benım ısım bıtmıstı adamların teşkilat iyi işliyor kyk yada
basvurmadgmdan mecburen onların yurda yazıldım adamların bı hayallerı var benım ustumde söylesem basbakan
olacagmı sanırsınz senı şöyle yetstrcz böyle olcksın söyle olcksın lan dedım ne dıyo bunlar sımdılık tamam dıyıp gectık
mecbur :) en yakın zamanda bi arkadas cevresı edınıp eve cıkmaya calıscm :).
-----------------------------sonra allahtan kitaptan bahsederler, her türlü kayırma, iltimas, torpil bunlarda hani din? Hani HAK!? Böyle sistemin böyle insanların böye İKİYÜZLÜ şeytanların...
-
Ssativa bunu yazdı:
benim kizimda memleket disinda okumaya baslayacak.simdi bu abilerin ablalarin yanina gitmesinde kesin sakinca nedir?
bilen arkadaslar biraz yadinlatirsa sevinirim.
-----------------------------kızının resmini koyarlar bir deftere gösterirler cemaat oğlanlarına. AMA merak etme sakın kızınada defterden erkek beğendirebiliyorlar bazen (bknz. antalya Saygı kız ö. y.-->üniv arkası kültür mahallesi) İlk bi erkekten duymuştum inanmadım, cemaatten tiksiniyorum ama bukadarı olmaz demiştim. Sonra bunu birebir yaşayaan başka bir kızdanda duyunca... Şim di soruyorum bunun ismi ne? Cemaatçiler "cemaat içinde evlenme dışarıya gitmeme" diyor... Bırakın be bırakın bunun ismi düpedüz P - E - Z - E - V - E - N - K - L - İ - K
Ayrıca dönen o kadar çok muhabbet duydum ki bilsen kusarsın...
Bence kesinlikle gönderme takdir senin...
-
Claros bunu yazdı:
Bosluk bunu yazdı:
Sabah kayıda gittim üniversiteye önumde var 300 kişi en az burda fem e gittiğim için oraya ısımlerımızı vermısler benım
yerıme sıra almıs adamlar bırden 300 kısının onune gectım bu beni mutlu ettı tabi içerde de bir sürü kayıt işlerimi yaptılar
benden 1-2 saat once gelenler hala sıra kayıt derdındeyken benım ısım bıtmıstı adamların teşkilat iyi işliyor kyk yada
basvurmadgmdan mecburen onların yurda yazıldım adamların bı hayallerı var benım ustumde söylesem basbakan
olacagmı sanırsınz senı şöyle yetstrcz böyle olcksın söyle olcksın lan dedım ne dıyo bunlar sımdılık tamam dıyıp gectık
mecbur :) en yakın zamanda bi arkadas cevresı edınıp eve cıkmaya calıscm :).
-----------------------------sonra allahtan kitaptan bahsederler, her türlü kayırma, iltimas, torpil bunlarda hani din? Hani HAK!? Böyle sistemin böyle insanların böye İKİYÜZLÜ şeytanların...
-----------------------------aynen öyle hocam
Ssativa bunu yazdı:
su yazilanlardan anladigim kadariyla kendinizi bile tatmin etmemis bildikleriniz.bu insanlardan asla zarar gelmez. .tü iyi insan olmayi yemeyenler iyi insan avina cikmislar demekten baska yazacak biseyim kalmadi.
-----------------------------hayatının yanlışı olur...
-
Gecement bunu yazdı:
O abilerle ne rakılar tokuşturduk desem kimse inanmaz bana değil mi?
Kafayı bi milyon edip dini konularıda mı tartırşmadık hey allahım sen günahımı affet...
-----------------------------ne adamsın yav :D
-
kayıt olduktan sonra okulun çıkışında sizi bekleyen "merabalar yurt-ev vızıvızıvızı .." diyen adamları dinlemeyin bile.kendi kalacak yerinizi kendiniz bulun.
-
Aynen dediği gibi. İleride kullanılmak için bilimum SAF ANADOLU KÖYLÜSÜ arıyorlar. Ben de gittim. Öss'ye hazırlanacam dedim. Kafa dengi bir ortam arıyorum; sakin, seviyeli, akıllı, hedefi ve amacı olan insanlarla ders çalışmak için. Baktım vıdıvıdı etmeye başladı. Kaçıncı dönem mezunusun, ne iş yaparsın, ne edersin vazırtı vuzurtu...
mkrm dedim yurdunuzu; şimdi aftan yararlanıp bıraktığım 2 yıllık önü-ver;sitenin 2. yılının 1. döneminden devam... :)
Lise hayatımda hocalarım şeker gibi insanlar oldukları için(kısmi olarak); onlara gösterdiğim hürmet ve saygıyı ünide de gösterdim. Gördüm ki iki yıllık öğrencilerine öğrenci muamelesi yapılmıyormuş. :) Fakültelerde ne kadar işe yaramaz hoca varsa 2 yıllıklara şutlamışlar. Sonuç olarak sen hocayı, hoca seni beğenmiyor. 10 küsür ders alıyorsun, 7 sine bir hoca(!) giriyor. Bir bk anlatamıyor. Sonra tutup üstüne size yaptığı tembel-membel hakaretleri hırla gidiyor...
Bir gün dayanamadım, atlatım: "siz de hocasınız işte, hoca dediğin adam öğrenciye dersi sevdirir. ders hocayla işlenir. hocasız bir bk olmaz" babında sözler ettim.
Adam(! [demeye bin şahit lazım]) tutup : "ne yapayım yani; şeker mi vereyim" diye sorunca iş çığrından çıktı... :)
-
tarih 5 eylül 2010. şimdi ise 8 şubat 2014. alın size cemaat.