Unixçiler Var Ordamısınız ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Birkaç şey merak ettim de.. :D

Sanıyorum compü unix ile haşır neşirdi..Türkiye de unix kullanmak biraz kasıyor galba?Yani ingilizce bilmen şart çünkü frebsd-tr.com gibi bir site yok değil mi?

Kullanım zorlukları neler ? Biraz bilgi almak istedim de varmı unixçiler ?

(dip not:MErak etmeyin maymun iştahlı zumsuk unixe geçmiyecek en azından şimdilik.Unix hayali çok önceydi de hayatta yapamam)

amd64
    i386
    ia64
    pc98
    powerpc
    sparc64

bide böyle diyor.Benim tek çekirdekli işlemcim var.İntel.Benimki hangisi yaw?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

i386

bassinyourface
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

morportakal bunu yazdı:
    -----------------------------

i386

duruyon duruyon bi konuda görnüp gidiyorsn morportakal
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

i386 senin islemci haci , solaris uzerinde oracle calistigimda oldukca hasir nesir oldum unix ile.sun un sitesinden solarisdeveloper members olarak kayit olursan ucretsiz kitap-cd falan gonderiyor adamlar.Zaten freebsd ve solaris diger unixlere fazla bulasmayacan.turkiyede unixkonusunda en dassakli adamlar www.enderunix.org da freebsd 6 kitaplarida cok faydalidir tavsiye ederim...Turkce unix kitabi olarakta sanirim 95-96 basimi olacak can ugur ayfer'in unix kitabi , komutlari ve sistemi cok iyi anlatiyor. Poul Love'in Beginning unix kitabida ingilizce dilide agir degil kolay anlasilir...

Kullanimina gelince aslinda hicte zor degil ,aksine oldukca basit.Sadece komutlara hakim olman gerek,ozellikle ag konfigrasyonuyla ilgili ne kadar gorsel yonetim paneli versede isin derinliklerine komutlarla iniyorsun ...Hayatini unix e adarsan cabuk ogrenirsin...Ayrica piyasada cok aranirlar...iyi maas alirlar ...tabi dassak ister solaris administrator olmakta :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:

i386 senin islemci haci , solaris uzerinde oracle calistigimda oldukca hasir nesir oldum unix ile.sun un sitesinden solarisdeveloper members olarak kayit olursan ucretsiz kitap-cd falan gonderiyor adamlar.Zaten freebsd ve solaris diger unixlere fazla bulasmayacan.turkiyede unixkonusunda en dassakli adamlar www.enderunix.org da freebsd 6 kitaplarida cok faydalidir tavsiye ederim...Turkce unix kitabi olarakta sanirim 95-96 basimi olacak can ugur ayfer'in unix kitabi , komutlari ve sistemi cok iyi anlatiyor. Poul Love'in Beginning unix kitabida ingilizce dilide agir degil kolay anlasilir...

Kullanimina gelince aslinda hicte zor degil ,aksine oldukca basit.Sadece komutlara hakim olman gerek,ozellikle ag konfigrasyonuyla ilgili ne kadar gorsel yonetim paneli versede isin derinliklerine komutlarla iniyorsun ...Hayatini unix e adarsan cabuk ogrenirsin...Ayrica piyasada cok aranirlar...iyi maas alirlar ...tabi dassak ister solaris administrator olmakta :D

hade yaw :S..Ben baya kasarız ama mantıken linux unixin bir kolu olduğu için konsol komutlarınla uğraşıyordum.Çok zor geliyordu bana..Şu linuxu orta seviyede bi öğreneyim bir kaç kitap okuyup solarise merhaba derim :)..

Çünkü bilgisayarla bu kadar fazla uğraşıyorum işimi ne yapacağımı bilmiyordum.Dedim ki ya zaten bilgisayarla uğraşıyorum bari ordan bir meslek edineyim.Tabi çok iyi olmak zorundayım yaptığım işte.Bakalım duruma göre.

enderunix i takip ediyorum :D unix ile bağlantım yok , çokta anlamıyorum fakat cidden çok eğleniyorum takip ederken.Csdos vardı Türk işletim sistemi o proje bitti bende yıkıldım.Şimdi bakalım linux çalışayım biraz.

Peki compü usta unixte c++ ve hangi diller iyi olur ??
    Sandmanla bir konuşma yapmıştık en son python başlayıp c++ a geçicektim..Sanıyorum yine python ve c ile yazılıyordur yazılanlar değil mi?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hoca kendini alan belirle kendine alan belirle kendine alan belirle ,ulan bu siteye geldiginden beri sana soyledigim teksey bu  :D

unix e gececeksen linux ile ne vakit kaybediyorsun,linux un piyasasi unix kadar yayginda degil.Is acisindan unix daha avantaj saglar sana...Ayrica unix diyorsan programlama kismini gececeksin.Sistem kismina bakacaksin,yani yonetimi onemli.Bu sistemler uzerinde fazla yazlim gelistirmezsin ama bu sistemler uzerinde yonetim cok gereklidir.Sen unix yonetimi(unix administrator) bu alana yogunlasmalisin.Bosver pitonu cpp yi.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:

Hoca kendini alan belirle kendine alan belirle kendine alan belirle ,ulan bu siteye geldiginden beri sana soyledigim teksey bu  :D

unix e gececeksen linux ile ne vakit kaybediyorsun,linux un piyasasi unix kadar yayginda degil.Is acisindan unix daha avantaj saglar sana...Ayrica unix diyorsan programlama kismini gececeksin.Sistem kismina bakacaksin,yani yonetimi onemli.Bu sistemler uzerinde fazla yazlim gelistirmezsin ama bu sistemler uzerinde yonetim cok gereklidir.Sen unix yonetimi(unix administrator) bu alana yogunlasmalisin.Bosver pitonu cpp yi.

compü :D tanımıyor musun beni diyorsunda ber her boka dadanırım sorna gelip ilk yapılcak şeyi son yaparım..Herşey kontrol altında da unixin Türkçe dil desteği yok dimi..

http://www.sun.com/software/solaris/get.jsp

bak burda bekliyor link.Biraz konsolu öğreneyim pardusta, kerneldir falandır filandır.Sonra solaris ile ilgili bol bol sorularım gelir sanıyorum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

unixte freebsd en iyisidir ayrıca unix sanıldığı kadar zor değildir işletim sisteminin temelidir enderunix.org çok birikimli bir sitedir freebsd ile ilgili bir çok döküman var yani giriş seviyesi için kaynaklar elinin altında

işte öyle
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

edüt

"Less is More"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

yıllardır hep duyar merak ederim şimdi gaza geldim karar verdim başlamak istiyorum artık.

Ama hiçbişey bilmiyorum ve yeni pardus yükledim.

Ne yapabilirim? Daha doğrusu yapmalıyım?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

yıllardır hep duyar merak ederim şimdi gaza geldim karar verdim başlamak istiyorum artık.

Ama hiçbişey bilmiyorum ve yeni pardus yükledim.

Ne yapabilirim? Daha doğrusu yapmalıyım?

Windowsdaki rahat ortamini Linuxdada bulmaya calis.
    Örneyin müzik dinlemek olsun, msn, mail, oyun, programlama yani Windows olmadan calisabilecegini kendine kanitla.

Ondan sonrasi zaten gelir.

@zumsuk sende birseye karar ver, ömrünü karar verememekle yiyip bitireceksin sanirim.
    Ne olursa olsun kendine birseye ver artik, Ajan olacaksan ajan ol, programci olacaksan programci ol

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
Toplam Hit: 5161 Toplam Mesaj: 28