Unixçiler Var Ordamısınız ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

hepsini yapıyorum G-Turk, müzik felan sorun değil program kurmak falan problem değil.

windowstan daha rahatım pardusta :)

unix muhabbetine yoğunlaşmak istiyorum

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

Ne güzel o zaman, ne zamandir kullaniyorsun?

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

G-Turk

Aslında ben 3-4 yıldır ara ara linux kurarım. Ama çözemeyince bilgisayar da çok şişince silerim.

RedHat, Mandrake, Knoppix, SuSe Pardus denediklerim arasında aklıma gelenler.

Tabi bunları hep ev bilgisayarı amaçlı kullandım günlük basit işler yani.

Pardus 2008 de 2007den bu yana ne kadar değişmiş diye merak edip dün kurduğum bi sistem.

Konsol muhabbetine henüz tam giriş yapamadım. Hep şunu bunu yap diyen şeyleri okuyup yapıyorum ufak tefek işler.

Müzik dinlemek MSN açmak internete girmek gibi işlerden öteye gitmek istiyorum.

Windowsta bile MS-DOS açar çallışırdım :) Maden Linux süs değil öğrenmek istiyorum. Unix ile de farklı bi alanda gelişmek istiyorum.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

selam bi donem bende slackwae kurmustu makinaya... sirf bu linux un komut yapisi nedir diye biseyler ogrenmistim.. kopyala yapistir.. disk ekle cikar.. grafik arabirmimi calistir...terminaller arasinda seyret.. ama makina ozamanlar biri hediye tmisti bay eski bir makina p166 32 mb ram 1 gb disk :D...hatirlattiginiz iiy oldu daha sonra kurmadi m ama bu linux un dizin yapisi baya kafami kurcaladi yaw.. dosta alti usut 3 adet dosya vardi

msdos .sys

io.sys.

command.com

neyse sole bir sorum olacak.. bu linux un sadece; diski ekrankarti islemcisi rami anakarti klavyesi olan bir makinada hangi dosyalarinin olmasi lazim?... garip  bir soru ama aklima takildi... bide bu vmlinuz diye bir dosya var dahili komutlar dedigimiz bu dosya icinden mi calisir? sonra bu linuxun dosya yapisina nasil hakim oluruz yaw.. windowsta bitek windows dizini ve rpogram files dizini var... linuxta kok dizine baktim masallah her bisey var.. :S 

sandman computerwolf bi cevaplarsaniz tskler efendim :) sabah sabah linux deyince afyon almis gibi oldum... :P bu arada kurmayi dusunuyorum.. grafik arabirimi haric comut setlerini ogrenmek icin.. bide son bir sorum olacak bu laptopda disket surucu yok.. sanal disket surucu olustrabilen bir yazilim var mi.. virtual pc uzerinden linux caliscam.. kusura bakmayin aklima geldikce yazdim ozne yuklem kayboldu... :/

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

Bu sun sitesine nerden uye oluyoruz :S bir türlü bulamadım vede cd-dvd satışı 35 $ yazıyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ben 2 yildir uyeydim , ucret falan odemedim hicbirseye :D ,belkide bizim tr deki gorgusuzler abanmistir adamlar 35$ fiyat cekmistir :D bir ara ubuntuyu iflas ettiriyorduk ya :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

Hoca kendini alan belirle kendine alan belirle kendine alan belirle ,ulan bu siteye geldiginden beri sana soyledigim teksey bu  :D

unix e gececeksen linux ile ne vakit kaybediyorsun,linux un piyasasi unix kadar yayginda degil.Is acisindan unix daha avantaj saglar sana...Ayrica unix diyorsan programlama kismini gececeksin.Sistem kismina bakacaksin,yani yonetimi onemli.Bu sistemler uzerinde fazla yazlim gelistirmezsin ama bu sistemler uzerinde yonetim cok gereklidir.Sen unix yonetimi(unix administrator) bu alana yogunlasmalisin.Bosver pitonu cpp yi.

Compi seni kınıyorum IBM'in z sersinden sonra mainframelerde Unixte Linux kadar hatta daha çok kullanılmaya başladı bunun haricinde Unixler iyidir hoştur severek kullanırım ama yönetim aracları birbirinden biraz farklı buda uzmanlaşmanı zorlaştırıyor.Unixin avantajı Linux programlarının hemen hemen hepsini sorunsuz çalıştırabilmesi hatta bazı uzmanlar Unix'in Linuxdan daha hızlı çalıştırdıgını idaa eder tabii tartışmalar var.Bunun haricinde artık hem Windows yöneticiliginde(PowerShell script) hemde Posix ve Linux yönetim sistemlerinde bir script dilini bilmek baya ciddi avantajlar saglıyor.Hani Linuxu bilenler Unix'ede biraz aşina oluyorlar ama uzmanlık apayrı.Piyasa işine gelince Unix tek başına bir getirisi yok.Linux yöneticiligide yavaş yavaş Unix'in piyasasınıda sıkıştırıyor.İşler karışık anlıcagınız.Unix kitabı olarak FreeBsd6 iyidir netten tutorialları manuelleri var.Birçok servisi Linuxla aynı oldugundan(Bind,Apache,MySQL) ve dosya yapısındaki benzerlikler önce Linuxa bir bakıp sonra Unix'e geçişi kolaylaştırıyor.Unix öyle basit birşey degil inanılmaz kullanım yerleri var ama amasıda var;)

@ thrbtcell

Abi sen Linuxla Ms-Dos'u bir tutuyorsan ne diyim sana Linux'un dizin yapısı Windows gibi degildir.Gerci Windows dizinine bakınca görürsünüz kütüphaneler bir yerde çalıştırılabilen dosyalar bir noktada.Linuxta böyle kullanıcı dosyaları bir yerde(home) yönetici başka yerde(root) loglar bir dosyada şahsen yönetimi kolaylaştırıyor.Senin dedigin vmlinuz Lİnux kernelini tutan çalıştırılabilen bir dosyadır

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek

sandman bunu yazdı:

ComputerWolf bunu yazdı:

Hoca kendini alan belirle kendine alan belirle kendine alan belirle ,ulan bu siteye geldiginden beri sana soyledigim teksey bu :D

unix e gececeksen linux ile ne vakit kaybediyorsun,linux un piyasasi unix kadar yayginda degil.Is acisindan unix daha avantaj saglar sana...Ayrica unix diyorsan programlama kismini gececeksin.Sistem kismina bakacaksin,yani yonetimi onemli.Bu sistemler uzerinde fazla yazlim gelistirmezsin ama bu sistemler uzerinde yonetim cok gereklidir.Sen unix yonetimi(unix administrator) bu alana yogunlasmalisin.Bosver pitonu cpp yi.

Compi seni kınıyorum IBM'in z sersinden sonra mainframelerde Unixte Linux kadar hatta daha çok kullanılmaya başladı bunun haricinde Unixler iyidir hoştur severek kullanırım ama yönetim aracları birbirinden biraz farklı buda uzmanlaşmanı zorlaştırıyor.Unixin avantajı Linux programlarının hemen hemen hepsini sorunsuz çalıştırabilmesi hatta bazı uzmanlar Unix'in Linuxdan daha hızlı çalıştırdıgını idaa eder tabii tartışmalar var.Bunun haricinde artık hem Windows yöneticiliginde(PowerShell script) hemde Posix ve Linux yönetim sistemlerinde bir script dilini bilmek baya ciddi avantajlar saglıyor.Hani Linuxu bilenler Unix'ede biraz aşina oluyorlar ama uzmanlık apayrı.Piyasa işine gelince Unix tek başına bir getirisi yok.Linux yöneticiligide yavaş yavaş Unix'in piyasasınıda sıkıştırıyor.İşler karışık anlıcagınız.Unix kitabı olarak FreeBsd6 iyidir netten tutorialları manuelleri var.Birçok servisi Linuxla aynı oldugundan(Bind,Apache,MySQL) ve dosya yapısındaki benzerlikler önce Linuxa bir bakıp sonra Unix'e geçişi kolaylaştırıyor.Unix öyle basit birşey degil inanılmaz kullanım yerleri var ama amasıda var;)

@ thrbtcell

Abi sen Linuxla Ms-Dos'u bir tutuyorsan ne diyim sana Linux'un dizin yapısı Windows gibi degildir.Gerci Windows dizinine bakınca görürsünüz kütüphaneler bir yerde çalıştırılabilen dosyalar bir noktada.Linuxta böyle kullanıcı dosyaları bir yerde(home) yönetici başka yerde(root) loglar bir dosyada şahsen yönetimi kolaylaştırıyor.Senin dedigin vmlinuz Lİnux kernelini tutan çalıştırılabilen bir dosyadır

hocam tesekkurler cevap icin. ben aynilar demedimki mukayese yaptim.. hani ogrenmesi kolay olur icabinda diye..

soru su olsun linux cesidi onemli degilde, sadece linuxun calismasi icin sadece gerekli olan dosyalar nedir... ornegin vmlinuz gibi yada bunun haricinde baska dosya varmi, temel olan dosyalar yani.. :/

buradan kastim sadece copyala yapistir. dosya adi degistirme gibi basit seyler.. network kurulum gibi administirator ayarlari olmayacak saf linux... baska bise olmayacak..

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Abi tüm o dosyaları kurman gerekiyor onların her biri sistem dosyasıdır.Öyle program felan degiller şunu kurma diyemiyoruz.Sadece komut satırı istiyorsan ubuntu'nun server versiyonu var 250 mb ne indir kur al sana kurulu server.Komut satırıymış tüm yönetim araçlarıymış hazır.Php mi kurucaksın apt-get install php bu kadar.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek

iste abi ben de sunu merak ediyorum sen hepsini kuracaksin diyorsunda .. bir suru kutuphane filan var, ben onlar harici olanlari soruyorum. derdimi anlatamadim heralde. :/ bu arada msn paylasirsan sevinirim pmle :)) biraz basini agritayim bu linux konusunda ...

vaktin varsa tabi . bos vakitlerinde konusuruz.

Toplam Hit: 5160 Toplam Mesaj: 28