Unixçiler Var Ordamısınız ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Abi sen bazı linuxları kurarken mesela Fedora sorar ne olarak kullanıcaksın servermı serversa ne server o ayarlar senin için.Hani senin her kütüphaneyi bilmen çok zor.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

neyse yinede tskler.. biraz geceden uykusuz kaldim kendimi baya tekrar etmeye basladim... sonra yine linux konusunda eklemelere yapabilrim.. biraz uylu cekiyim ben en iyisi :)

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

thrbtcell bunu yazdı:
    -----------------------------

iste abi ben de sunu merak ediyorum sen hepsini kuracaksin diyorsunda .. bir suru kutuphane filan var, ben onlar harici olanlari soruyorum. derdimi anlatamadim heralde. :/ bu arada msn paylasirsan sevinirim pmle :)) biraz basini agritayim bu linux konusunda ...

vaktin varsa tabi . bos vakitlerinde konusuruz.

yav şu kütüphaneleri sorma bir türlü anlayamıyorum ama zimle hepsini yamultcam

edit: bu sandman dan allah razı olsun.Neden linuxu bilenler bu kadar ayrdıme diyor..Linuxçular iyi kalpli sanıyorum.

2.edit:Yahu insan linuxta birşeyler başardığını gröünce daha çok seviyor bu meleti!!

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

thrbtcell bunu yazdı:

iste abi ben de sunu merak ediyorum sen hepsini kuracaksin diyorsunda .. bir suru kutuphane filan var, ben onlar harici olanlari soruyorum. derdimi anlatamadim heralde. :/ bu arada msn paylasirsan sevinirim pmle :)) biraz basini agritayim bu linux konusunda ...

vaktin varsa tabi . bos vakitlerinde konusuruz.

yav şu kütüphaneleri sorma bir türlü anlayamıyorum ama zimle hepsini yamultcam

edit: bu sandman dan allah razı olsun.Neden linuxu bilenler bu kadar ayrdıme diyor..Linuxçular iyi kalpli sanıyorum.

2.edit:Yahu insan linuxta birşeyler başardığını gröünce daha çok seviyor bu meleti!!

di mi ozellikle linux konusunda.. du bakalim henuz cevresinde turluyorum.. daha henuz eldivenlerimi giymedim, nakavt yapicam heveslendim ama umarim kroki olmayiz  :PPP :)))

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi altı üstü bir wireshark programı kurucam şimdiye kadar konsoldan önce make sonra gccyi kurdum.Olmadı

glib-2.0 >= 2.13.5    atk >= 1.9.0    pango >= 1.17.3    cairo >= 1.2.0
    dosyalarını kurmam lazım bilin bakalım ilk baktığım glib varmı hayır oda yok.İşte tek tek elle kurulması lazım.Ama zor değil kurarken eğleniyorum.Konsoldan hataları bulmaya falan çalışıyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

Wireshark PiSi'de olmasi gerekti, kendisi otomatikmen ek paketleri kuruyor.

sudo pisi it wireshark

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

G-Turk bunu yazdı:

Wireshark PiSi'de olmasi gerekti, kendisi otomatikmen ek paketleri kuruyor.

sudo pisi it wireshark

usta varda eski sürümü.Butonları falna göstermedi çok garip bir şey oldu.Dedim yeni sürümü kuarım sorna bir sürü dosyada eksikmiş.Yani eski sürümü var oda 2008 altında hatalı sanırsam.

Toplam Hit: 5169 Toplam Mesaj: 28