Ütopyalarımızı Paylaşalım Bakalım Nasıl İlginçlikler Olucak
-
istanbulman bunu yazdı:
-----------------------------
Kızılelma ve Turan ülküsü sadece bir zaman meselesi.Amma velakin kominizm gerçekten bir ütopya.Tam konuya uymuş yani
-----------------------------bizim ülkedeki ülkücü zihniyet ile kızılelma da ütopya hocam ayrıca bunu Ziya Gökalp bile görmüş ve söylemiş. zaman meselesi falan değil senin anlayacağın.
komünizmin ise bu zihniyetle bizim ülkemizde bir ütopya. rusya çöktüyse küba yavaş yavaş açıyorsa kendini komün yaşamdan, bu komünizmin çöktüğünün ispatı da
değildir. çünkü komünizmin aşamalarından biridir ki "feodalizm, kapitalizm, sosyalizm ve komünizm" sürekli evrilir. sonuçta yıkılsa bile 500 yıl sonra bile olsa
komünizm gelir yine gider. yani bir açıdan aslında kendi içinde komünizm ütopya değildir. ama ben sadece değişik bir komünist analayıştan bahsettiğim ve ülkemdeki
gidişi gördüğüm için ütopya olarak nitelendiriyorum ;)
-
HeadBanger bunu yazdı:
Tyler_Dayi bunu yazdı:
-----------------------------götümün gülebildigi bi dünya hiçte ütopik degil bence...
en iyisi senın gotunun sakız cığneye bıldıgı bir dunya :D
-----------------------------bunun üzerine ne göt varmış gibi bi yorum bekliyodum ama olsun buda kafi :D
-
yazacak bir seyh bulamadım ya nebım :D
-
devletsiz bir dünya
-
Herkesin sadece gerçekten hakettiğini kazandığı ; içlerindeki 2. kişiliği ortayaçıkarabildiği , kendilerinin sadece 2 ayaklı konuşabilen ve ihtiyaçları gereğince düşünme yetisini kullanan canlılardan ibaret olmadığını anlayabilmiş insnlarla dolu bir dünya isterdim..
-
dikdatoraa bunu yazdı:
-----------------------------sen ne artis adamsın insan böyle cins kelimelerden bahsedince önce anlamını söyler açıklar. Öyle yeni bi kelime ögrendim diye artislik yapmaya çalışma hayatta en nefret ettigim insanlardır böyle acayip bi kelimenin anlamını bi yerde duyar ve şimdiye kadar o kelimeyi kullanmadan sürdürdüğü hayatını bundan sonra hep o kelimeyi kullanarak sürdürmeye çalışır ve günlük hayatta yerli yersiz kullanmaya başlar iki haftaya kalmaz anlamını da unutur. Bu anlattıklarım sefillik ve çaresizlik alametleri
Banamı diyosun dikdatoraa =?= -
Holynin Cumhurbaskanı
renenin başbakan
Antikyynin Diyanet bakanı
Compünün Adelet bakanı
decanın mhp genel başkanı
oldugu bi dünya istiyorum :) -
dier madalyalılarda milletvekili :D bizlerde marabaalr
-
tüm cadde sokak ve merdivenlerin yürüyen cinsinden isterdim.kumadası da bende olacak ama.kilo alacağım zaman kapatıp yürüyüşe çıkacaktım
-
Bu düzen zaten çok güzeL değiLmi?
Çoğu kişinin ütopyasında pek bi monotonLuk wardır. Fakat bizim düzenimizde herşey karma karışık ve farkLı düşünceLer war. Bu FarkLı DüşünceLer hayatımıza yaşamımıza bakış tarzımıza renk katıyor.