Uydu Hack‘ Lenebilirmi ?
-
Merhaba arkadaşlar uyduların kullandıkları yazılım nedir. Sürekli yeryüzü ile iletişim halindeler mi ? İletişim nasıl sağlanıyor bu sistemlerle ? Bu sistemleri hack lemek mümkün müdür,
Edit:Bu güne kadar uydu sistemlerine sızan olmuş mu acaba arkadaşlar,
-
çocukken belli hayalim :) bende çok merak ettim kendi kendime senaryolar yazdım nasıl olur güvenlikleri diye sonra baktım yolun sonu yok en iyisi firewall geçip server root etmek olduğunu anladım bu yolda ilerliyorum ama tekrar merak ettim şimdi sistemleri ne acaba
-
la uyduda windows server çalıştırmıyolar heralde :D
ayrıca uyduya upload yapılabiliyor mu ki ?
uydudan internet erişimi veren şirketler var demek ki yapılabiliyor. bak şimdi benim de kanıma girdin robinson
-
Direk uydu'yu hacklemek donanımsal ihtiyaçdan dolayı zor olacağını düşünüyorum. Uyku kontrol merkezi hacklenerek uydu hacklenebilir. Ve evet tabiki hacklenebilir...
-
ta uyduyla internet bağlantısı kurabiliyorlarsa neden tek bir noktadan vermiyorlar bize interneti. sonuçta bütün modemlere takılan kablonun da vardığı son nokta aynı. versinler interneti bi merkezden, kullanak hep beraber.
-
alın size arge konusu :D:D
-
Sağlam bir sosyal mühendislikle önce yönetim şifreleri öğrenilip sonra ağlarına sızıp kontrol panellerine dalınabilir. Ama direk uyduyla bağlantı zor.
-
Discovery Channelda izlediğim bi belgeselde uzay istasyonunda çalışan insanları göstriyolardı
İşte orada, suanda astro bilimci xxx kişi çalısırken görüyorsunuz diyordu ve çalıştıgı bilgisayarın işletim sistemi Windows XP
-
elbette mümkündür,bunları yaparlarken epey bi şifre kullanıyorlar sanırm,şifeleri bilen adamda bizim gibi birisi olduguna göre.
merak ettiğim uydunun yönünü çevirmek için koordinasyonlar sanırm önceden giriliyor ve orda kalıyor ama elbette çevriliyordur..onu nasıl yapıyorlar komutlar nasıl gidiyor neyle haberleişiyorlar..onu bulduktan sonra gerisi gelir diye düşünüyorum
-
Direkt olarak uydunun hack edilmesi epey zor fakat uyduyla bağlantılı yetkili sistemlere sızmak biraz daha kolaydır.
Ayrıca "Hacklenemicek sistem yoktur"
-
Pessimistic bunu yazdı:
-----------------------------Sağlam bir sosyal mühendislikle önce yönetim şifreleri öğrenilip sonra ağlarına sızıp kontrol panellerine dalınabilir. Ama direk uyduyla bağlantı zor.
-----------------------------
hacı kontrol paneline sızdın diyelim bi bok anlaşılmazki :D