folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Uydu Hack‘ Lenebilirmi ?

Uydu Hack‘ Lenebilirmi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar uyduların kullandıkları yazılım nedir. Sürekli yeryüzü ile iletişim halindeler mi ? İletişim nasıl sağlanıyor bu sistemlerle ? Bu sistemleri hack lemek mümkün müdür,

Edit:Bu güne kadar uydu sistemlerine sızan olmuş mu acaba arkadaşlar,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _CD_
    _CD_'s avatar
    Erkek

çocukken belli hayalim :) bende çok merak ettim kendi kendime senaryolar yazdım nasıl olur güvenlikleri diye sonra baktım yolun sonu yok en iyisi firewall geçip server root etmek olduğunu anladım bu yolda ilerliyorum ama tekrar merak ettim şimdi sistemleri ne acaba 

Algoritması yok bu aşkın; 8 Harf 3 Hece.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

la uyduda windows server çalıştırmıyolar heralde :D

ayrıca uyduya upload yapılabiliyor mu ki ?

uydudan internet erişimi veren şirketler var demek ki yapılabiliyor. bak şimdi benim de kanıma girdin robinson

http://kocaer.me
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Direk uydu'yu hacklemek donanımsal ihtiyaçdan dolayı zor olacağını düşünüyorum. Uyku kontrol merkezi hacklenerek uydu hacklenebilir. Ve evet tabiki hacklenebilir...

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

ta uyduyla internet bağlantısı kurabiliyorlarsa neden tek bir noktadan vermiyorlar bize interneti. sonuçta bütün modemlere takılan kablonun da vardığı son nokta aynı. versinler interneti bi merkezden, kullanak hep beraber.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

alın size arge konusu :D:D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

Sağlam bir sosyal mühendislikle önce yönetim şifreleri öğrenilip sonra ağlarına sızıp kontrol panellerine dalınabilir. Ama direk uyduyla bağlantı zor.

Gel bili bili gates
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

Discovery Channelda izlediğim bi belgeselde uzay istasyonunda çalışan insanları göstriyolardı

İşte orada, suanda astro bilimci xxx kişi çalısırken görüyorsunuz diyordu ve çalıştıgı bilgisayarın işletim sistemi Windows XP

"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

elbette mümkündür,bunları yaparlarken epey bi şifre kullanıyorlar sanırm,şifeleri bilen adamda bizim gibi birisi olduguna göre.

merak ettiğim uydunun yönünü çevirmek için koordinasyonlar sanırm önceden giriliyor ve orda kalıyor ama elbette çevriliyordur..onu nasıl yapıyorlar komutlar nasıl gidiyor neyle haberleişiyorlar..onu bulduktan sonra gerisi gelir diye düşünüyorum

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morf1n
    morf1n's avatar
    Erkek

Direkt olarak uydunun hack edilmesi epey zor fakat uyduyla bağlantılı yetkili sistemlere sızmak biraz daha kolaydır.

Ayrıca "Hacklenemicek sistem yoktur"

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Pessimistic bunu yazdı:
    -----------------------------

Sağlam bir sosyal mühendislikle önce yönetim şifreleri öğrenilip sonra ağlarına sızıp kontrol panellerine dalınabilir. Ama direk uyduyla bağlantı zor.

-----------------------------

hacı kontrol paneline sızdın diyelim bi bok anlaşılmazki :D

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 13330 Toplam Mesaj: 60