Uyku Uzerine Dusunceler
-
15 ini geçmiş biri için 4-5 saat uyku yetterlidir. fazlası benin tembelliğindendir. tabi bu zamanı ii ayarlamak lazım mesela
11:00-4:00 arası ve öğlede 1 saat...
-
Vallahi vücut alışınca, uyum sağlayınca insan yapıyor, yapamıyor değil..
Ben geçen yaz değil ondan önceki yaz 3 ay boyunca günlük 1er saat uykuyla ayakta kaldığım oldu..
Kimse yoktu, bizim internet cafe açıktı o zaman ve yalnız ben bakmak zorunda kalmıştım..
Kepenk vs de yok tabi, gece de orada kalıyordum..
Hatta sipi gördü orayı..
3 ay boyunca sabaha karşı saat 5 gibi bi yatıyordum saat 6da kalkıp temizlik yapıyordum, fırına gidiyordum daha adamlar yeni ekmek pişiriyor oluyordu :D
Sonra saat 9a kadar uğraştıktan sonra akşam 12ye kadar cafeye bakıyodum sonra kapatıp yine saat 5e kadar internet oyun vs takılıyordum..
Hatta dota atardım hep :)
Tahribat'a da geceleri girerdim gececilerimiz çoktu o zamanlar belki hatırlayan olur..
Neyse bu 3 ayın sonunda abim eskişehirden geldi ve cafeyi o devraldı ben eve bi gittim karnımı doyurdum bi yattım, 2. günün akşamı annem uyandırdı oğlum kalk açlıktan ölecen diye..
Sonra kalktım yemek yedim birdaha yatarsın ertesin gün akşama kadar :)
Sonra bünye yine yavaş yavaş kendisini toparladı..
O 3 ay boyunca hiç bir sorunum da olmadı şahsen..
-
Ağırlıklı olarak 4 bazende 5 saat uyuyorum. Hatta 5 saat uyuduğumda "kalk lan ne bu uyku" diyorum kendime.Öyle kafayı vurayımda camış gibi öğlen 12 lere kadar uyuyayım diye bişey gelmiyo içimden. Uyku belli bir yere kadar senin kontrolünde olan bişey. 4 saat uyuyacam dersen 4 saat uyursun. İlk başlarda biraz problem yaratır kafa bulanıklığı,konsantrasyon eksikliği, dikkat toplayamama, yatağa balıklama atlama istekleri vs.. Ama bunlar normal olan etkiler. Birkaç gün sonra ortadan kalkıyolar. Önemli olan bu etkilere karşı koyup direnç göstermek...
-
hee ir öyle valla bende biliyom. ya ben 3te yatıyom 7de kalkcam ama o anki uyku isteği varya hiçbişeye değişilmez ama amk okuluna gitmek zorunda kalıyorum devamsızlığım bitti amk
-
Napolyon savaşçılar için 4 , gençler için 6 ,çocuklar ve yaşlılar içinde 8-9 saat'in ideal olduğunu fazlasınında aptallar için olduğunu söylemiş , bende acaip dengesizleştim 5 saatten fazla yattığım zaman acaip bi başağrısı ve uykusuzluk oluyo ama 7 8 saat yattığım zaman uykusuz kalıorm çok ilginç gelio herkese , banada öyle : ) , bide ben italyan'ın dediği olayı uyguluyordum sabah 6 7 gibi yatıp öğleden sonra 5 te filan kalkıordm tatillerde ve boş günlerde filan , şimdide az uyuma alışkanlığı edindim.. o yüzdende gece 3 civarı yatıp 6.30 da kalkıp okula gidiorm ,, babama ve annemede olayı bi türlü istesemde anlatamıyorum tutturutolar saat 11,12 de hadi yat sabah uykunu alamiicaksın filan , diorm geç yatmam lazım uykumu almam için , inandıramıorm pc de takılmak için yalan söylediğimi sanıolar : )
-
gece geç yatıom zorunluluktan(okul) 4 saat uyuyorum ama 3e düştü mü iki gün sonra derslerde uyumaya başlıorum :)
-
Bence bu uyku konusu cok önemli. Bende daha az yatmak istiyorum ama söyle bir sorun oluyor. Az yatinca günden hicbir zevk alamiyorum, cok yatincada zevk alamiyorum. Peki az uyuyunca bünyede veya beyinde herhangi bir gerileme görülüyormu?
Eger bilen varsa bilgilendirsin lütfen.. Sagol
-
Mesaj kozanaybar tarafindan 3 Nisan 2007 (Salı) tarihinde yazildi. gece geç yatıom zorunluluktan(okul) 4 saat uyuyorum ama 3e düştü mü iki gün sonra derslerde uyumaya başlıorum :)
koza sen uyuyonmu ki laa :S yalan atma a.q :D -
5 saatten fazla uyku ihtiyar felan deilseniz ihtiyactan cok aliskanlik. kucuklukten beri uyu buyu diye alistirdilar simdi uyumamak istiyoruz ama olmuyor-)
cogu zaman yatarsiniz yataga ama hicbi yorgunluk felan yoktur tam anlatamiyorum uykusunun olmadigini hisseden ama icgudusel olarak yataga yonelen insanlar anlar bu durumu.
bi de millet kendi hikayesini anlatmis, bence bu uyku illetinden nasil kurtulacagimizi anlatsaniz daha faydali olucak, ozellikle az uyuyan arkadaslar.
erdal demirkiranin taktikleri var gerci, ben uygulamadim, uygulayanlar ise yariyor mu bilirler de. o sey yaptiriyodu, her gun 15 dk daha az uyutuyodu bi sure, bu surenin sonunda eskisi gibi fazla uyutuyodu, sora yine 15 15 azaltiyo fln, boyle olunca hipotalamus dengesizlesiyomus, aliskanlik bozuluyomus, sadece ihtiyacin kadar uyuyomussun, ne kadar bilimseldir ne kadar psikolojik bilemicem. hatta bu psikolojiye uysun diye bi stres topunu hipotalamusunuz olarak dusunmenizi ve oynamanizi fln da istiyodu. ilginc yontem. kendi kendime yapamazsam denicem.
-
sabah uykusuna doyamıyorum amk gece 12 de yatayım gelip 3 de 4 de kaldırsınlar ama 6 ve 8 arası uykuma karısmasınlar amk .)