folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uyku Uzerine Dusunceler

Uyku Uzerine Dusunceler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anaconda
    anaconda's avatar
    Erkek
    arkadaslar bende oyle bisi yok ama ben mesela eger sınavım falan olmasın boyle ortamada gerek yok uyumak istemiyim 3 gün uyumuyorum hic zorlanmadan 3. günden sonra uyku etkileri cıkıyor 4 gün uyumamıstım bi keresine belki iyi bisi ama insan vucuduna zararli sanırsam :S
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek
    aq 10 saatten az uyursam.beynim zikilio bütün gün uyku gibisi yok
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

Bende Geçenlerde 'Sadece Aptallar 8 Saat Uyur'Adlı kitaba gözatmıştım.O Kitapda Bir İnsanın 20 Gün Boyunca Her Gün 15 Dakika Az Yatmak Suretiyle Uykusunu 4 Saate İndirebileceğinden Bahsediliyordu.Bende Bir Ara Günde 9 Saat Yatıyordum.Ama İş'den Dolayı Bazı Günler Yarım Saat Az Yatıyordum.Ama Yinede Uykumu alıyordum.yani sindire sindire yapılırsa bana göre bu mümkün.ama 4 saatde bence müthiş..Özellikle şu sıralar Hem roman okumak,hem gitar çalmak,hem öss'ye hazırlanmak hem de 9 saat işyerinde çalışmak gibi kriterleri göz önüne alırsak benim için çok önemli bir mevzu.düşünsenize Her Gün 4 Saat Fazla Vaktiniz Olacak!!

Bence Bu Az Uyuma Konusunu İnsanlarımız Daha Ciddiye Almalı.Çevremde Bakıyorum da Kimi Görsem Uykuyu Çok Seviyorum Diyorlar.Bence Bu bir mazaret.uykuda ne yaptığını dahi bilmiyorsun.mutlu da değilsin,üzüntülü de ölü gibisin.fakat uyumakla harcadığımız saatlerde neler yapamayız ki?4 saat tasarruf sağlasak.kaba tasnif hesap yapalım o 4 saatin 2 saatini kitap okuyarak geçirsek ayda 6 kitap yılda 72 kitap bitirmiş oluruz.ben kitap kurdu olduğum için bu süreyi kitaplarla mukayese ettim.bu gibi yüzlerce atraksiyon yapılabilir.

O Kitabın Yazarı Dr, yada prof değil biliyorum.üstelik sırf kitabın ismi ve kapak yazısını okuyunca kitaba ve adama nefret besledim.Dünyanın En Akıllı adamı yazıyordu.Üstelik kitabın anlatım itibari ile kullandığı konsept de son derece salakça fakat yinede uyku konusunda bulabildiğim tek kitap özelliği taşıyor. 

bide haftasonu insanlarımızın fazla uyuma merakı var ki bunu anlamıyorum.sanki haftasonu ne değişiyorsa bir çok kişi hafta içinden daha uzun olarak haftasonu 2/3 saat fazla uyuyor.bahaneleride genelde 'haftanın yorgunluğunu atıyorum' oluyor.mazaret.bugün işyerinde ben gibi 3 kişinin daha 2 gündür erken saatde kalktığını öğrendim..2 gündür istanbul havasında bariz şekilde sıcaklık artışı var.bunu olayı yaşayan başka arkadaşlar da var mı?aslında bu uykuyu kısaltmak için iyi bir zemin...

birde bünyenin alışması için 21 gün mevzusunu bende bir kitap dan okumuştum.ama sadece uyku için değil.Bir İnsanın Yeni Bir Davranışı Alışkanlık Edinmesi İçin 11 diye hatırlıyorum ama eminsen 21'de olabilir gün yeterliymiş.arkadaşımızın biri deneyimini paylaşmış.bugün deneyeceğim..

benimde az uyku uyumak isteyenlere tavsiyem.sabah 2 yada 3 saat erkenden kalktığınız vakit oluyorsa.tekrardan yatmayın.kalkın duş alın veyahut egzersiz yapın.Bu egzersiz konusu çok önemli.çünki beni yataktan hiç bir gücün kaldıramayacağı durumlarda yavaş yavaş önce yatakta sonra da ayakta hızlı şekilde egzersiz yapınca tüm uykum dağılıyor.ama maalesef 2 saatlik uyku için tekrar gözlerimizi kapattığımızda mütemadiyyen işe,okula geç kalıyoruz..ben aylardır bu yöntemi kullanıyorum.hiç bir zaman da gün içerisinde o yatmadığım 2 saatin semeresini çekmedim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

triumph bende okudum o kitabı birazda onun etkisinden merak etitm.O kitabı araştırdım geçrektende doğruymuş yazdıkları.Bilim adamların o kadar uyması, 4 saatle uykumuzun doyması.Güzel örnekler vemriş mesela otobus sallanınca hareket uykumuz gelir çünkü uymak istemdiğimizde hep zorla uyuturlardı diyor.

Yani 4 saat uyuyan biri gerçektende 2. bir ömür yaşıyor.Düşünsene 10 saat uyuyorum ben geriye aldı 14 saat e ne yapabilirm?Ama 4 saat uysam 20 saat bana kalıcak.Nerdeyse 2 katı.Şuda varki kafa sürkeli birşeyle meşgul olduğu zaman uykusu gelmiyormuş bilimsel ;)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

İşte size 2 ayda 4 saat uyku yontemi aşşağıda.SAdece aptallar 8 saat uyur kitabından alınmıştır ben bu akşamdan itibaren denemeye başlıyorum.

İstasyon : numerolar :D bi nane yok 
    Yatış : hangi saatte yatacağınız
    Kalkış  : hangi saatte kalkacağınız
    Bekleme Süresi : kaç gün o saatte kalkacaksınız.
    3 gün yazanlarda 3 gün aynı saatte kalkacaksınız sonra bi alt istasyona geçeceksiniz.

2 ayın sonunda ömrünüz 2 kata çıksın :) daha uzun yaşayın.

İstasyon        Yatış             Kalkış        Bekleme Süresi
    1.                 00:00            08:00            1 gün
    2.                 00:00            07:45            3 gün
    3.                 00:00            07:30            3 gün
    4.                 00:00            07:15            3 gün
    5.                 00:00            07:00            3 gün
    6.                 00:00            06:45            3 gün
    7.                 00:00            06:30            3 gün
    8.                 00:00            06:15            3 gün
    9.                 00:00            06:00            3 gün
    10.               00:00            07:00            1 gün
    11.               00:00            06:45            3 gün
    12.               00:00            06:30            3 gün
    13.               00:00            06:15            3 gün
    14.               00:00            06:00            3 gün
    15.               00:00            05:45            3 gün
    16.               00:00            05:30            3 gün
    17.               00:00            05:15            3 gün
    18.               00:00            05:00            3 gün
    19.               00:00            04:45            3 gün
    20.               00:00            04:30            3 gün
    21.               00:00            04:15            3 gün
    22.               00:00            04:00            3 gün

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tatarramazan
    tatarramazan's avatar
    Erkek

beyler iyi guzel 00.00 da yatıcaz diyelim peki yatışımız uyuduğumuz anlamına gelmiyor ki gecenlerde 4 gun falan en az yarım saat yatakta döndüğümü biliyorum

yatmayı ayarlarım da uyumanın garantisi yok takıldığım yer burası benim ?? 

Bu niymiş la?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

Tatarramazan koyun sayacan o zaman :D

zumsuk bilgiler icin cok sagol. ama bu 4 saat uyumanin herhangi bir yan etkisi oluyormu? hep söylenirki genclerin, cocuklarin 8-9 saat uyumasi cok saglikli falan diye.

birsey daha sorcam, digelim zil caliyor zili kapatip kendinizi geri yataga atiyonuz, bunu nasil önleriz :D

EDIT: Arkadaslar ona bakarsaniz Albert Einstein günün 10-12 saatini uyuyarak gecirirmisti, öyle biliyorum ben.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tatarramazan
    tatarramazan's avatar
    Erkek

evet uyuyabilmek için de bikaç öneri lazım

ayrıca bi yerde okumuştum ideali 6 saat 53 dakika diyorlardı ( 6  bucuk saati falan anlarım da 53 dakika nasıl ayarlanacakmış mk) 

Bu niymiş la?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Einstein kesintisiz bir uyku yapmıyor.Yani 12 saat boyunca kesintisiz uyumuyor.Adam sürekli birşeyler üzerinde düşünüyor.Çözüm bulamadığı zaman uyuyor.İnsanlarda şöyle birşey var bi sorunun cevabını bulamazsak ve onu kafaya takarsak beyin biz uyurken daha rahat çalışır ve sorunun cevabını çözer.ÖSSye hazırlanan arkadaşların gece yattıklarında rüyalarında soru çözmelerinin bir nedenide budur aslında.

Bu yüzden einstein kısa uykular yaparak kafasına takılan sorunun çözümünü bulmaya çalışmıştır.Einstein sürekli uyuduğu için saçları hep karışıktır.Ama adam uyurken bile beyni bişeylerin çözümü için uğraşıyor.

Uyku psikolojik sorunların çözümü içinde bire birdir fakat depresyon gibi sorunları dahada beter yapabilir.Birşeye moraliniz bozulursa biriyle tartıştıysanız en iyisi uyumaktır.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    G-Turk bunu yazdı:
    -----------------------------

Tatarramazan koyun sayacan o zaman :D

zumsuk bilgiler icin cok sagol. ama bu 4 saat uyumanin herhangi bir yan etkisi oluyormu? hep söylenirki genclerin, cocuklarin 8-9 saat uyumasi cok saglikli falan diye.

birsey daha sorcam, digelim zil caliyor zili kapatip kendinizi geri yataga atiyonuz, bunu nasil önleriz :D

EDIT: Arkadaslar ona bakarsaniz Albert Einstein günün 10-12 saatini uyuyarak gecirirmisti, öyle biliyorum ben.

-----------------------------

kitabı oku hocam 4 saat yetiyormuş.Mesela bilim admaları var 15 dk uyuyor.8 kez 15 dkikalık uykuları var yani 2 saat uyuyanlar falan var.Atatürk mesela 4 saat uyuyormuş.

İlginç bir kitap.Hoş ne diytim. 

Toplam Hit: 4801 Toplam Mesaj: 42