folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Uzaktan Kontrol Sistemleri İçin Beyin Fırtınası

Uzaktan Kontrol Sistemleri İçin Beyin Fırtınası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Mod'a mesaj: Konunun yerinden tam emin değilim ama ağırlığı elektronik üzerine olduğu için buraya açtım, doğrudur umarım..

Şimdi arkadaşlar uzaktan kontrol sistemi gibi bir projem var. Bu projeme biraz farklılık katmak istiyorum. Yani biraz standartların dışına çıkabilecek, yapılabilir, göze çarpacak şeyler bakıyorum. yığınla ingilizce siteyi taradım,e-booklar indirdim ama pek de bir şey bulamadım. Bazı arkadaşlar işi sulandırmasa güzel bir beyin fırtınası yapılıp farklı fikirler çıkabilir. Tabii benim gibi bu sistemlere ilgi duyan arkadaşlar varsa onlar da bu tarz projeler geliştirebilir. 

Ben bir dönem yurtdışında okudum ve çalıştım. Teknoloji üretmede geriyiz maalesef. Her şeyin hazırı var, o yüzden bir şeyleri üretebilmek adına bu tarz bir projeye gönül verdim.. İlerleyen zamanlarda askeri alanda hizmet veren insansız uçaklar, gelişmiş füzeler gibi projelerde katılmak isterim ama daha zamanı var.. Ondan önce biraz daha kendimi geliştirmek istiyorum.

Elektronik ve yazılımda bir problemim yok. Bir çok şeyi geliştirebilir durumdayım (pic programlama, masaüstü yazılım ve akıllı telefon yazılımı) bu üç teknolojiyi birleştirip kullanabileceğim uzak noktadaki "bir şeyleri" kontrol etmek istiyorum. Aradığım aslında o şeyler nelerdir.. Piyasada olmayan yada yurtdışından gelen, topluma, çevreye katkı  sağlayan tasarruf edilmesine imkan veren bir şeyler yapmak istiyorum. İmkan olursa birlikte de yapabiliriz, ortak bir çatı altında (ki zor oluyor böyle şeyler ama yine de bir öneri olarak kalsın)

Samimiyetimle söylüyorum, lütfen konuyu karıştırmak gibi niyeti olan, yada sırf mesaj yazayım da içeriği önemli değil diye düşünenler mesaj atmasınlar. Ben ciddi bir şeyler bekliyorum.

Benim kafamdaki projeleri paylaşırsam;

1- Uzaktan kazan dairesi kontrolü. Yabancı firmalar bu işi yürütüyor. Bu işe yönelecktim ancak dışarıdaki ve kazan sıcaklığına göre çalışan kazanlar olduğu için ve de doğal gaz sistemi yayıldığı için vazgeçtim

2- Akıllı ev, piyasada çok ürün var, bunları yapmak için yenilik ve büyük farklılıklar gerekli

3- Uzaktan araç kontrolü, bunun çok örneği var ama devlete yardımcı olabilecek bir araç geliştirilebilir (mayın tespit aracı gibi?)

Bu kadar şeyi, sizi ciddiye alarak yazdım, umarım ciddi cevaplar verirsiniz :)

teşekkürler

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexelebek
    alexelebek's avatar
    Erkek

Merhaba,

Uzaktan kontrol alaninda akilli evler uzerine fikir yurutebiliriz seninle. Onemli olan illa var olmayan birseyi yapmak degil ki, var olan fikirleri son kullanici ile en uygun sartlar altinda bulusturmak. Piyasadaki var olan, olacak rakiplerini tasariminla, fiyatinla ve satis sonrasi hizmetinle saf disi birakmalisin. Gercekten kendi fikirlerimi uygulayabilecegim bir akilli ev tasarlamak ve her turlu donanimi ve tesisati kendim yapmak istiyorum. Ben genel elktrikciyim, programlama ve elektronik konusunda fazla bilgim yok ama elektrik hakkinda neredeyse herseyi bilirim. Umarim sana faydanalabilecegin fikirler verebilirim.

Saygilar

Another day another death another sorrow another breath...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OFree
    OFree's avatar
    Erkek

alexelebek bunu yazdı:
    -----------------------------

Merhaba,

Uzaktan kontrol alaninda akilli evler uzerine fikir yurutebiliriz seninle. Onemli olan illa var olmayan birseyi yapmak degil ki, var olan fikirleri son kullanici ile en uygun sartlar altinda bulusturmak. Piyasadaki var olan, olacak rakiplerini tasariminla, fiyatinla ve satis sonrasi hizmetinle saf disi birakmalisin. Gercekten kendi fikirlerimi uygulayabilecegim bir akilli ev tasarlamak ve her turlu donanimi ve tesisati kendim yapmak istiyorum. Ben genel elktrikciyim, programlama ve elektronik konusunda fazla bilgim yok ama elektrik hakkinda neredeyse herseyi bilirim. Umarim sana faydanalabilecegin fikirler verebilirim.

Saygilar

-----------------------------

hocam oncellikle ikinizede katılıyorum...Sizin gibi hevesimden dolayi bu sene bolum sececegim insallah puanım yeterde makine muh. giderim benimde uzaktan kontrol alanımda aklımda projelerim var biraz uçuk ama imkansiz degil en azından tam olarak istedigim şeyi yapmasamda yyüzde 80 lere ulassam yine yeter artar ilk önce başlamadan once universteyi bekliyorum eger gidersem sizinle irtibata gecip destek isticicem saygılar..

Freedoom is not free.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@alexelebek, cevabın için teşekkürler hocam. Piyasadaki akıllı evlerde kullanılan sistemler genellikle yerli malı değil. Akıllı ev yapmak benim için problem değil. Elektrik konusunda senden faydalanabilirim :) yazılım ve elektronikte de yardımcı olmaya çalışırım. Ben bir sistem yaptım aslına. Uzaktan kazan motorlarını kontrol ettiriyorum (tamamen yeni bir teknoloji kullandım) ancak bu işin tutulabilir bir yanı yok, yani geliştirilir ama piyasaa zaten o tarz kazanlar tümleşik geliyor ve zaten tr de doğalgaz yaygınlaşınca pek bir anlamı kalmayacak bu sistemin.. Akıllı ev dediğiniz gibi mantıklı, elbette ürün piyasadakilerden daha iyi olması üzerine kurgulanacak ancak benim istediğim farklı şeylerin olması.. 

Her ne kadar konum aptalca konular kadar ilgi çekmese de yine de sizin gibi bu işlerle ilgilenen, insanlara  sorayım..

Bir akıllı eviniz olsa, piyasada satılan standart akıllı evlerin dışında gerçekten işe yaraybileceğini düşündüğünüz neler olabilir? Hangi cihazlar yada sistemler akıllaştırılabilir bir evde (standart şeylerden bahsetmiyorum, lamba aç-kapa, perde aç kapa.. bunlar değil) 

@piskopati_x, güzel düşünüyorsun, umarım düşündüklerini gerçekleştirebilirsin.bu işlere başlamak için üniversiteyi beklemek zorunda olduğunu kim söyledi :) oturup çalışmaya, araştırmaya başla. yığınla yararlı, bu konularla ilgili siteler var. Kafandaki proje nedir bilmiyorum ama düşündüğün şeyler üzerine araştırma yap şmdiden, bilgi topla,.. zamanı gelincede uygulamasını yapabilirsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

henüz ortada olmamıs bır ? için beyin fırtınası yapılır yada bir konu üzerinde yeterli bılgı bırıkımın varsa ( hevesınızı kırmak ıcın demıyorum ılk once o pıyasadakı urunlerın calısma prensıbını vs. ogrenın ondan sonra onlardan farklı olmaya calısın " farklılık ondan daha ıyı olmaktır elektronık sektorunde.

ayrıca uzaktan kontrol ıcın pıc vs. ugrasmana gerek yok pgm cıkısı olan herhangıbır bır alarm kartından patrıot füzesi bıle atabılırsın dunyanın her yerınden sadece bır tel araması ıle sana lazım olan pgm çıkışlı bır alarm kartı veya baska akıllı devreler

bkz:pgm programlanabılır klemens,programlanabılır röle çıkışı vb.

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

+ eger ödev fılan aldıysan hocandan bu konuda yardımcı olabılırım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

+ eger ödev fılan aldıysan hocandan bu konuda yardımcı olabılırım

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bknz:

http://www.sedaelektronik.com/

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek

kocaeli üniversitesi kulvar diye araştır biraz bilgi sahibi olabilirsin..hocalar ilgileniyo bizim

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sanırım dediğimi anlamadnız :) ben hazır devre istemiyorum, kendi sistemimi geliştirmek istiyorum ki alper arkadaşım verdiğin linkteki 

http://www.sedaelektronik.com/index.php?route=product/product&path=35&product_id=65

bu devrenin ben kralını yaptım,  yaptığım işleri sıralayıp bilmişlik taslamak istemiyorum. Piyasaa var olan ürünler beni tatmin etmiyor. Adam koymuş hazır paneli bunla kontrol ediliyor diyor, yada sms-dtmf kontrollü sistemer yapmış ee? bunlarla bir ilgim yok benim ben yaratıcı fikirler istiyorum. var olan sistemleri biliyorum. akıllı ev ile ilgilenen kişiler varsa onlar bazı eksiklikleri fark edebilir mesela.. ben bir şey bulamadım ve tbt de belki fikir verip ufuk açacak birileri vardır diye düşündüm..

edit: teşekkürler cicozs, bakayım

edit 2: gozkopat, hocam ödev falan değil, bireysel olarak bir arkadaşla birlikte farklı şeyler üretmek istiyoruz. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-Akilli-Ev-Tasarimi-129682/

akkılı ev olayı

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
Toplam Hit: 3311 Toplam Mesaj: 38