folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Uzaktan Kontrol Sistemleri İçin Beyin Fırtınası

Uzaktan Kontrol Sistemleri İçin Beyin Fırtınası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

hocam sen bana diyorsun ki mevcut malzemeler ile hiç olmayan bir sistemi yazılımı ve donanımı yaratıp benim onu hayata geçirmem lazım arge ile de bu süreci geliştirmem lazım diyorsun sanırım yanlış anlamadıysam?

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@alexelebek, teşekkürler hocam bildiririm :)

@headbanger, kontrol sistemini ben tasarladım hocam. kontrol algoritmasını da kendime göre yazdım ancak bu işte kullanılan bazı standartlar var x10, knx/eib o tarz bir standart kullanmayı düşünüyoruz veri iletişiminde (adres biti, kontrol biti, data biti .. gibi bir standart var mesela) ben hazır devreler kurmak istemiyorum. mesela plc sisteminin ypacağı işi zaten elektronik devrelerle yaparım. yada bana diyorlar ki şu kartı al. o kartı yada o işi yapan devreyi ben kendm yapabilirim. mümkün oldukça hazır şeyler kullanmak istemiyorum. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

hocam işin çok zor  türkiye standartlarının dışında bir şey istiyorsun. malum milletimiz maliyet ve zamanı düşünüp hazır kitleri alıp kullanıp bağlıyorlar kolay gelsin ne diyim 

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek

hocam her ne yapacaksan yap ama direkt olarak satma.

güvenlik sistemleri konusunda uzman olan pronet vardır bilirsin. onlar gibi kiralama mantığıyla hareket et derim. 

Allah Türktür.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

teşekkürler arkadşalar yorumlarınız için.. satma işini şimdilik düşünmüyorum. üretelim de bakalım :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zalim_07
    Zalim_07's avatar
    Erkek

konu akıllı evde sabit kalınmış gibi olmuş...

evi mikro kameralarla donatıp yüzleri tanıtmak bence imkansız denecek kadar zor çünkü en basit parmak tanıma sistemleri bile parmak izini tanımıyor zaman zaman kameranın yüz tanımaması daha yüksek olasılık sonuçta insan suratı sabah uyanınca farklı işten gelince farklı ev içinde farklı bunun makyajı var osu busu var bence o sistem yemez hayvan algılamayan alarm sistemi zaten var sisteme dahil edilen Pet Pır ile bu iş halloluyor genel olarak alarm sistemlerinde kullanılan Pırlar vücut sıcaklığına ve gördüğü kütlenin büyüklüğüne göre çalışmakta Pet Pır belirli kiloya kadar müsade ediyor mesela 15-20kg kadar hayvanlarda alarm devreye girmiyor.

ama farklı bir fikir vereyim kendi yaşadığım bir deneyimle mağazada çalışıyorum bizim burada 2sorun var,

1- Kişi sayma, mağazaya giren müşterileri sayan sistemimiz var fakat çok sağlıklı değil her kapıda bir sensör var gireni çıkanı sayıyor en son toplam rakam ikiye bölünerek ortalama günlük mağazaya giriş yapan kişi sayısı çıkıyor.

2-Alarm, ürün üzerinde bulunan alarmların kapıda antenleri var o antenlerinde belli bir çalışma prensibi var çok cins bir sistem en başta problem yerde olmaları o sistemi geliştiripte yer ile tavana takılan cihazlar ile bu alarm kontrolü sağlanırsa çok iyi olur.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Zalim_07 bunu yazdı:
    -----------------------------

konu akıllı evde sabit kalınmış gibi olmuş...

evi mikro kameralarla donatıp yüzleri tanıtmak bence imkansız denecek kadar zor çünkü en basit parmak tanıma sistemleri bile parmak izini tanımıyor zaman zaman kameranın yüz tanımaması daha yüksek olasılık sonuçta insan suratı sabah uyanınca farklı işten gelince farklı ev içinde farklı bunun makyajı var osu busu var bence o sistem yemez hayvan algılamayan alarm sistemi zaten var sisteme dahil edilen Pet Pır ile bu iş halloluyor genel olarak alarm sistemlerinde kullanılan Pırlar vücut sıcaklığına ve gördüğü kütlenin büyüklüğüne göre çalışmakta Pet Pır belirli kiloya kadar müsade ediyor mesela 15-20kg kadar hayvanlarda alarm devreye girmiyor.

ama farklı bir fikir vereyim kendi yaşadığım bir deneyimle mağazada çalışıyorum bizim burada 2sorun var,

1- Kişi sayma, mağazaya giren müşterileri sayan sistemimiz var fakat çok sağlıklı değil her kapıda bir sensör var gireni çıkanı sayıyor en son toplam rakam ikiye bölünerek ortalama günlük mağazaya giriş yapan kişi sayısı çıkıyor.

2-Alarm, ürün üzerinde bulunan alarmların kapıda antenleri var o antenlerinde belli bir çalışma prensibi var çok cins bir sistem en başta problem yerde olmaları o sistemi geliştiripte yer ile tavana takılan cihazlar ile bu alarm kontrolü sağlanırsa çok iyi olur.

-----------------------------

akıllı evden vazgeçtik gibi hocam, çok teferruatı var gibi, ziraat işlerine yönelmeyi planlıyoruz.  pet pir olayı mantıklıymış. sevdim bu fikri..

önerlerine gelince

1- aslında bu o kadar da zor değil neden problem oluyor.ayrıca bu işin piyasası ne kadar geniş bilmiyorum. yani çok talep olur mu..

2- dediğin gibi alarmlar genelde insan boyu kadar oluyor, aslında yukarıdan aşağıya bir sistem yapılabilinir ama bu sefer ya sensör açısı fazla olmalı ya da birden fazla sensör kullanılması gerekiyor.

Toplam Hit: 3313 Toplam Mesaj: 38