folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Uzayda Kaybolan İnsan Ne Kadar Yaşar ?

Uzayda Kaybolan İnsan Ne Kadar Yaşar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Merhabalar öncelikle.

Az önce rastladığım bir videoda bazı astronotların uzayda (içinde bulunduğu uzay aracının kapsülüyle beraber tabiki) ölüme terk edildiğini öğrendim.

http://www.youtube.com/watch?v=FiHOWszKbcQ

Olayın benzeri Gravity filminde vardı (müthiş bir filmdi).

Uzay kapsülünde kaç haftalık/aylık/yıllık oksijen deposu bulunmakta acaba ?

Çok çok az nefes alıp süreyi uzatsalar şu an yaşıyor mudur o astronotlar ?

Ve ikinci bir soru daha var günlerdir düşündüğüm.

Dünyadan atıyorum 200 kişiyi aldık atmosferinde çok çok az oksijen bulunan bir gezegene götürdük.

(Lifeless oyunundaki teori) (Oynamayanlar kesinlikle oynasın.)

İnsan adaptasyon yeteneği gelişmiş bir yaratık. Bu insanların içinden 1 kişi bile o düşük oksijen yoğunluğuna adaptasyon gösterip yaşamını devam ettiremez mi ?

Ve adaptasyon oldu diyelim. Bu kişilerden doğacak olan çocuklar ölmedden adaptasyon sağlayabilir mi ? Anne ve babas gibi.

Hep bunu düşünüyorum :D

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Dünyadan atıyorum 200 kişiyi aldık atmosferinde çok çok az oksijen bulunan bir gezegene götürdük.

İnsan adaptasyon yeteneği gelişmiş bir yaratık. Bu insanların içinden 1 kişi bile o düşük oksijen yoğunluğuna adaptasyon gösterip yaşamını devam ettiremez mi ?

Ve adaptasyon oldu diyelim. Bu kişilerden doğacak olan çocuklar ölmedden adaptasyon sağlayabilir mi ? Anne ve babas gibi.

Hocam öncelikle Düşük oksijen vücutta bazı bozukluklara sebeb olur. Beyine az oksijen gider refleksler zayıflar,düşünme yetilerinde büyük düşüş olur.

200 kişiyi götürdük.100 kadın 100 erkek.bunlara orda 2 yıl yetecek kadar yiyecek ve oksijen verdik. Bunların herbirinin 1 çocuğu oldu ve totalde 300 kişi oldular.

Yukarda dediğim gibi düşük oksijen=bozukluk yapar. Bebekler doğdukları gibi oksijen yetersizliğinden zaten problemli olucaklar.Ayrıca Anne babalarıda enaz 9ay düşük oksijene maruz kaldıklarından dünyadaki 95 yaşında yüzü mezara dönmüş yaşlılar gibi olurlar.Yani bebek filan bakamazlar.Zaten bebekler Sakat/Özürlü olurlar.

Yani adaptasyon öyle 2-3 senede olmaz. Hee  onlara milyon yıllarca düşük oksijen verirsen çooookk uzun bir süre sonra tabiki adapte olurlar fakat bu olay 2-3 kuşakla olmaz.

GodKlaus tarafından 26/Ara/14 22:18 tarihinde düzenlenmiştir

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

@GodKlaus

Düşük oksijende yaşlılara benzenildiğini bilmiyordum hocam çok ilginçmiş.

O zaman insan Dünya ile eşdeğer oksijen vb değerlere sahip olmayan başka bir gezegende sağlıklı yaşayamaz diyebilir miyiz ?

Doğmamış bebeğin genetiğiyle oynanıp düşük oksijen vb şartlara hazırlıklı hale getirilebilir belki ? Çok uç oldu ben de farkındayım :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

merak edilecek onca şey varken uzay hakkında neden bu saçma soru anlayamadım :D kim bilecek burda uzay mekiği tank kapasitesini de idare süresini de. ayrıca adaptasyon dediğin öyle kısa sürelerde olan bi mevzu değil.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

hocam adaptasyon tam olarak bu şekilde oluşmaz, yani bu farazi oksijeni az şekilde bahsettiğimiz gezegende bir canlılık olacaksa bile bu şekilde canlının mevcut durumuna tamamen aykırı bir yapay evrim gerçekleştirilemez, olabilirliği şudur o oksijen seviyesi canlılığın başlangıcı için uygunsa önemli kısmı gezegende su varsa dünyadaki yaşamın başlangıcı gibi orada bir yaşam başlar ve tek hücreli canlılardan başlayan evrimleşme sürece o oksijen seviyesinde yaşayabilecek daha gelişmiş canlıların evrimleşmesine doğru gider, yani evet belki bizim gibi gelişmiş canlılar o oksijen seviyesinde olabilir ama bunun için ilk oluşan tek hücreden itibaren bir evrim sürecini gerektirir

öbür türlü dünyadan insanları alalım oksijeni az gezegene koyalım çocukları o ortama adapte olmuş şekilde doğsun gibi birşey olamaz, bu bir köpeği alıp hayatı boyunca suda tutup yavrularının su altında nefes almasını beklemeye benzer

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    whopper bunu yazdı

merak edilecek onca şey varken uzay hakkında neden bu saçma soru anlayamadım :D kim bilecek burda uzay mekiği tank kapasitesini de idare süresini de. ayrıca adaptasyon dediğin öyle kısa sürelerde olan bi mevzu değil.

Hocam üniversite bitirdim, kpss ilk atamalarda atanamadım.

4. atamalara kadar da atanacağımı hiç düşünmüyorum. Babamla her gün kanlı bıçaklıyız memur olamıycam diye.

Ama gel gör ki bir yıl sonra başlayacak kredi borcumu nasıl ödeyeceğimi değil de bunları merak ediyorum :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

hocam adaptasyon tam olarak bu şekilde oluşmaz, yani bu farazi oksijeni az şekilde bahsettiğimiz gezegende bir canlılık olacaksa bile bu şekilde canlının mevcut durumuna tamamen aykırı bir yapay evrim gerçekleştirilemez, olabilirliği şudur o oksijen seviyesi canlılığın başlangıcı için uygunsa önemli kısmı gezegende su varsa dünyadaki yaşamın başlangıcı gibi orada bir yaşam başlar ve tek hücreli canlılardan başlayan evrimleşme sürece o oksijen seviyesinde yaşayabilecek daha gelişmiş canlıların evrimleşmesine doğru gider, yani evet belki bizim gibi gelişmiş canlılar o oksijen seviyesinde olabilir ama bunun için ilk oluşan tek hücreden itibaren bir evrim sürecini gerektirir

öbür türlü dünyadan insanları alalım oksijeni az gezegene koyalım çocukları o ortama adapte olmuş şekilde doğsun gibi birşey olamaz, bu bir köpeği alıp hayatı boyunca suda tutup yavrularının su altında nefes almasını beklemeye benzer

Bu açıdan hiç bakmamıştım. 

Güzel anlatım hocam, teşekkür ederim.

Kafamda şekillenmeye başladı şimdi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

kısa sürede adaptasyon çok zor.

halen yaşayan yoktur. (interstellar'dan yola çıkarsam ola ki çok uzakta bi yere gitmiş olsun. Orada geçirdiği 1 saat bizim dünyamızda 22 yıl'a bedel. o zaman yaşama ihtimali var.)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marad10a
    marad10a's avatar
    Erkek

Eceli gelince ölür işte başkan

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    Yigit bunu yazdı

halen yaşayan yoktur. (interstellar'dan yola çıkarsam ola ki çok uzakta bi yere gitmiş olsun. Orada geçirdiği 1 saat bizim dünyamızda 22 yıl'a bedel. o zaman yaşama ihtimali var.)

Oraya giden adam 100 yaşına kadar yaşasa Dünya'da 19.008.000 yıl yapıyor.

Evet ihtimal var gibi hocam.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    Yigit bunu yazdı

hocam şimdi filmi izlemedimde, evet zaman göreceli bir kavramdır lakin fizik yasaları bu zaman kavramından bağımsızdır astronutun tankında bulunan oksijen miktarı net sınırlarla bellidir ve fiziksel bir durumdur zamanın göreceliği bunu etkilemez 

Lotus tarafından 26/Ara/14 22:47 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 4315 Toplam Mesaj: 32