Uzayda Kaybolan İnsan Ne Kadar Yaşar ?
-
kaynakları bitene kadar
-
Lotus bunu yazdıwert bunu yazdıLotus bunu yazdıYigit bunu yazdı
kısa sürede adaptasyon çok zor.
halen yaşayan yoktur. (interstellar'dan yola çıkarsam ola ki çok uzakta bi yere gitmiş olsun. Orada geçirdiği 1 saat bizim dünyamızda 22 yıl'a bedel. o zaman yaşama ihtimali var.)hocam şimdi filmi izlemedimde, evet zaman göreceli bir kavramdır lakin fizik yasaları bu zaman kavramından bağımsızdır astronutun tankında bulunan oksijen miktarı net sınırlarla bellidir ve fiziksel bir durumdur zamanın göreceliği bunu etkilemez
koyu yaptığım bir açıklarmısın hacı
zamanın ilerleyiş hızı fiziksel olayların durumunu değiştirmez, yani zaman ve mekan kavramı değişse bile fizik yasalarının gerçekleşmesi aynı şekilde olacaktır bu cümlemin fizikte bir yeri var mı bilmiyorum daha önce okuduğumu net şekilde hatırlıyorum zamanın göreceliği fizik yasalarının göreceliği anlamına gelmez gibi birşey ama hangi makalede nerde okudum bilmiyorum bilim teknikte sanırım, fizikçi sensin tabi hocam ben daha önceden aklımda kalmış birşeyi yazdım sadece
hoca abuk bişey yazdıgını anlamak için fizikçi olmaya da gerek yok.
senin demek istedigin tam olarak ne ki yani burada 1000 yıl geçiyor ama adam 1 gün takılıyor başka gezegende mesela, o oksijeni hala 1 günlük olarak kullanmış olucak 1000 yıl degil :D ne demek istedigini anlamadıgımdan böyle giriş yptım.
yine gaza geldim iki belgesel indireyim ya :D
-
ultrAsker bunu yazdıLotus bunu yazdıwert bunu yazdıLotus bunu yazdıYigit bunu yazdı
halen yaşayan yoktur. (interstellar'dan yola çıkarsam ola ki çok uzakta bi yere gitmiş olsun. Orada geçirdiği 1 saat bizim dünyamızda 22 yıl'a bedel. o zaman yaşama ihtimali var.)hocam şimdi filmi izlemedimde, evet zaman göreceli bir kavramdır lakin fizik yasaları bu zaman kavramından bağımsızdır astronutun tankında bulunan oksijen miktarı net sınırlarla bellidir ve fiziksel bir durumdur zamanın göreceliği bunu etkilemez
zamanın ilerleyiş hızı fiziksel olayların durumunu değiştirmez, yani zaman ve mekan kavramı değişse bile fizik yasalarının gerçekleşmesi aynı şekilde olacaktır bu cümlemin fizikte bir yeri var mı bilmiyorum daha önce okuduğumu net şekilde hatırlıyorum zamanın göreceliği fizik yasalarının göreceliği anlamına gelmez gibi birşey ama hangi makalede nerde okudum bilmiyorum bilim teknikte sanırım, fizikçi sensin tabi hocam ben daha önceden aklımda kalmış birşeyi yazdım sadece
hoca abuk bişey yazdıgını anlamak için fizikçi olmaya da gerek yok.
senin demek istedigin tam olarak ne ki yani burada 1000 yıl geçiyor ama adam 1 gün takılıyor başka gezegende mesela, o oksijeni hala 1 günlük olarak kullanmış olucak 1000 yıl degil :D ne demek istedigini anlamadıgımdan böyle giriş yptım.
yine gaza geldim iki belgesel indireyim ya :D
aslında temel kurallardan birisi olan madde miktarı değişmez-kütlenin korunumu yasasını düşünebiliriz. Adam oraya gittiği zaman oksijen tüketimi çok değişmeyecektir. Madde miktarı da sabit olduğuna göre, zaman görece yavaş bile ilerlese o uzun süreleri göremeden oksijen bittiği için ölecektir.
Arkadaşın demek istediği bu olabilir :D
-
Lotus bunu yazdıwert bunu yazdıLotus bunu yazdıYigit bunu yazdı
şimdi daha anlaşılır oldu hacı tamam
göreceli zamanı fizik yasalarında kullanamazsın şeklinde anladıma o yüzden sorduydum
-
dadaş hacım sen ufaktan teleskop yapımından başla arkası gelir nasılsa
bir bakmışsın kendi mekiğini yapı vermişsin :)
-
şu ölmeden önceki son ses kayıtları yakalanan kadın astronotun mevzusunu çok merak ediyorum ben.
-
zalimadam bunu yazdı
şu ölmeden önceki son ses kayıtları yakalanan kadın astronotun mevzusunu çok merak ediyorum ben.
http://hafif.org/yazi/soguk-savas-sirlari-kayip-kozmonotlar/
-
futurist bunu yazdıDadasAdam bunu yazdıwhopper bunu yazdı
merak edilecek onca şey varken uzay hakkında neden bu saçma soru anlayamadım :D kim bilecek burda uzay mekiği tank kapasitesini de idare süresini de. ayrıca adaptasyon dediğin öyle kısa sürelerde olan bi mevzu değil.
Hocam üniversite bitirdim, kpss ilk atamalarda atanamadım.
4. atamalara kadar da atanacağımı hiç düşünmüyorum. Babamla her gün kanlı bıçaklıyız memur olamıycam diye.
Ama gel gör ki bir yıl sonra başlayacak kredi borcumu nasıl ödeyeceğimi değil de bunları merak ediyorum :D
1970 gibi eski tarihte yazılmış " merih te 4 hafta " kitabını okumanı tavsiye ederim
aslında roman. eski diye çok önyargılydım ama gayet ilginç. sen bunu sorunca direk aklıma o geldi.
bütün aileler aynı. devlet memurluğuna takmış durumda bir nebze haklıda olsalar. bunu hayat meselesi haline getiriyorlar.
sen bu yolda devam et. bir güngüzel birşey keşfedersin hayatın kurtulur. ne kadar başarılı adamın hayat hikayesini dinlediysem hep aileleri yok demiş ama inançları kuvvetliyse başarmışlar.
neyse konuya gelirsek aslında bütün astronatların tek tek hayatlarını yazdığı bir ansiklopedi okumuştum.
bu uzay meselesinde çok kaza olmuş ve hatırı sayılır astronot ölmüş.
uzayda çok değişik deneyler yapılmış ve hala yapılıyor.. senin bu dediğininde kesin akıllarına gelmiştir.
hatta çok uzun uzay yolculuğu yapan kişilerin hiç sağlık problemi olmasa bile zaman içinde kilo alacak ve çok hatırlaymadığım sebeplerden
dolayı zaten ölecektir denmişti. hatta bunun bir animasyon filmi bile var.
çok şişko bir astronot var kimse yürüyemiyor kaslar zayıflıyor. sadece bu nefesle olacak gibi değil yerçekimi falanda çok büyük bir etgen.
kısa vadeli yaşayamaz ama senin sorduğun uzun vadede mutasyona uğrayıp o ortama alışırmıyız kimsenin kesin bir cevap vereceğini sanmıyorum. ama bence mümkün. ama şimdiki bir hayatımız olmaz daha yavaş daha hareketsiz. daha kısa yaşarız gibime geliyor.
İşte ailelerimiz bu noktada özgüven eksikliği aşılıyorlar hocam.
Ben çok küçük yaşlarda verilen harçlığı biriktirip bilim dergisi alıyordum. Ne yapmaya çalıştıysam babam engel oldu sağolsun.
Bi kitap siparişim var "Tanrıların Arabaları" isimli. O gelsin okuyayım dediğin kitaba da bakarım hocam sağol.
-
Bir kaç yumurta kırmadan omlet yapamazsın dostum,
-
Ortam çocuğuysa farketmez ayak uydurur yaşar