Uzayda Kaybolan İnsan Ne Kadar Yaşar ?
-
Gidebileceği en uzak yer bizim iki ötemizdeki gezegen. Ölmese bile yalnızlıktan delirir intihar eder.
-
Lotus bunu yazdıYigit bunu yazdı
kısa sürede adaptasyon çok zor.
halen yaşayan yoktur. (interstellar'dan yola çıkarsam ola ki çok uzakta bi yere gitmiş olsun. Orada geçirdiği 1 saat bizim dünyamızda 22 yıl'a bedel. o zaman yaşama ihtimali var.)hocam şimdi filmi izlemedimde, evet zaman göreceli bir kavramdır lakin fizik yasaları bu zaman kavramından bağımsızdır astronutun tankında bulunan oksijen miktarı net sınırlarla bellidir ve fiziksel bir durumdur zamanın göreceliği bunu etkilemez
koyu yaptığım bir açıklarmısın hacı
-
Lotus bunu yazdıYigit bunu yazdı
halen yaşayan yoktur. (interstellar'dan yola çıkarsam ola ki çok uzakta bi yere gitmiş olsun. Orada geçirdiği 1 saat bizim dünyamızda 22 yıl'a bedel. o zaman yaşama ihtimali var.)hocam şimdi filmi izlemedimde, evet zaman göreceli bir kavramdır lakin fizik yasaları bu zaman kavramından bağımsızdır astronutun tankında bulunan oksijen miktarı net sınırlarla bellidir ve fiziksel bir durumdur zamanın göreceliği bunu etkilemez
olur mu hocam :) diyelim giysinin içerisinde 1 saatlik oksijen var. Ve adamı o bahsettiğim yere bıraktılar. O andan itibaren 1 saat giysiden de çıkmayacak.. bundan 21 yıl önce o adam orada olsaydı bizim zaman dilimimize göre 1 sene daha yaşayacak oradaki adama göre 5*6 dk..
-
The100 dizisini izle hocam :)
Orada az oksijene bide radyasyona adepte oluyorlar ve doğanlar da adepte olmus oluyo felan
-
wert bunu yazdıLotus bunu yazdıYigit bunu yazdı
koyu yaptığım bir açıklarmısın hacı
zamanın ilerleyiş hızı fiziksel olayların durumunu değiştirmez, yani zaman ve mekan kavramı değişse bile fizik yasalarının gerçekleşmesi aynı şekilde olacaktır bu cümlemin fizikte bir yeri var mı bilmiyorum daha önce okuduğumu net şekilde hatırlıyorum zamanın göreceliği fizik yasalarının göreceliği anlamına gelmez gibi birşey ama hangi makalede nerde okudum bilmiyorum bilim teknikte sanırım, fizikçi sensin tabi hocam ben daha önceden aklımda kalmış birşeyi yazdım sadece
-
piradomim bunu yazdı
The100 dizisini izle hocam :)
Orada az oksijene bide radyasyona adepte oluyorlar ve doğanlar da adepte olmus oluyo felan
Vaay konusu güzelmiş :)
"Bir nükleer savaş dünyayı yok ettikten 97 yıl sonra, insanlıktan kalan tek örnekleri barındıran bir uzay gemisi 100 genci dünyayı tekrar insanlarla doldurmak için geri gönderir."
Eyvallah hocam izlerim.
-
gerçekten filmide izledim evrimede hafif bi merakıp vardır forumda aydınlanmış bir şekilde dolanıyorum.
bu arada arkadaşın tek hücreli olayına katılıyorum çok mantıklı geldi
-
bir asteroid gezegen vs..'nin kütle çekimine kapılıp büyük ihtimal parça pinçik olmuş bir şekilde ölmüşlerdir.
-
DadasAdam bunu yazdıwhopper bunu yazdı
merak edilecek onca şey varken uzay hakkında neden bu saçma soru anlayamadım :D kim bilecek burda uzay mekiği tank kapasitesini de idare süresini de. ayrıca adaptasyon dediğin öyle kısa sürelerde olan bi mevzu değil.
Hocam üniversite bitirdim, kpss ilk atamalarda atanamadım.
4. atamalara kadar da atanacağımı hiç düşünmüyorum. Babamla her gün kanlı bıçaklıyız memur olamıycam diye.
Ama gel gör ki bir yıl sonra başlayacak kredi borcumu nasıl ödeyeceğimi değil de bunları merak ediyorum :D
1970 gibi eski tarihte yazılmış " merih te 4 hafta " kitabını okumanı tavsiye ederim
aslında roman. eski diye çok önyargılydım ama gayet ilginç. sen bunu sorunca direk aklıma o geldi.
bütün aileler aynı. devlet memurluğuna takmış durumda bir nebze haklıda olsalar. bunu hayat meselesi haline getiriyorlar.
sen bu yolda devam et. bir güngüzel birşey keşfedersin hayatın kurtulur. ne kadar başarılı adamın hayat hikayesini dinlediysem hep aileleri yok demiş ama inançları kuvvetliyse başarmışlar.
neyse konuya gelirsek aslında bütün astronatların tek tek hayatlarını yazdığı bir ansiklopedi okumuştum.
bu uzay meselesinde çok kaza olmuş ve hatırı sayılır astronot ölmüş.
uzayda çok değişik deneyler yapılmış ve hala yapılıyor.. senin bu dediğininde kesin akıllarına gelmiştir.
hatta çok uzun uzay yolculuğu yapan kişilerin hiç sağlık problemi olmasa bile zaman içinde kilo alacak ve çok hatırlaymadığım sebeplerden
dolayı zaten ölecektir denmişti. hatta bunun bir animasyon filmi bile var.
çok şişko bir astronot var kimse yürüyemiyor kaslar zayıflıyor. sadece bu nefesle olacak gibi değil yerçekimi falanda çok büyük bir etgen.
kısa vadeli yaşayamaz ama senin sorduğun uzun vadede mutasyona uğrayıp o ortama alışırmıyız kimsenin kesin bir cevap vereceğini sanmıyorum. ama bence mümkün. ama şimdiki bir hayatımız olmaz daha yavaş daha hareketsiz. daha kısa yaşarız gibime geliyor.
-
uzayda azrail var mı?