Uzerinde Elektron Tasiyan Organik Bakteri Uretilebilir Mi?
-
Kablosuz elektrik acisindan Boyle bir sey uretilebilir mi
-
my4 bunu yazdı
limitless mı izledin :D
-
deja-vu bunu yazdımy4 bunu yazdı
dizi izleyip izleyip gelmeyin :D
mümkündür tabiki de vücutta iletişimi sinir hücreleri elektrik aracılıgı ıle yapıyorsa bu da olabılır .
elektrikli yılan balıkları da var .
su anda ki teknoloji ile yapılır mı , takıp etmedıgımden dolayı bırsey dıyemıyorum yapılabılır daha gelısmıs bır teknoloji ile .
hipokondriyak tarafından 09/Mar/16 21:48 tarihinde düzenlenmiştir -
deja-vu bunu yazdımy4 bunu yazdı
Evet Hocam bu bolum ufkumu acti :D
-
Hadi urettin diyelim,bakteriyi nasil tasiyacaksin?
-
:(
Organik bakteri tamlamasi anlatim bozuklugu :( bitkisel cay demek gibi bir sey oluyor.
Ne demek istedigini hic anlamadim. Bakteriler ve her canli ustunde icinde bolca elektron tasiyor. Onlarin ustunden elektrik gecirmeye kalkarsan olurler :( ayrica kablosuz olmaz, bakteriden yapilmis kablo hatti olur.
-
Ben de şey görmüştüm, bi tane mont.
Hava soğuk olunca iplikler ürüyor ve kalınlaşıyor, yaz olunca ölüyor azalıyor gibi bişeydi.
O da bakteriydi galiba, hem kışlık hem yazlık mont <3
- Hocam soruna istinaden organik derken çiftlik bakterisini falan mı kastettin ? :,D
-
Benim bilgim kisitli. O yuzden konu actim. Organik bakteri derken kasttettigim bakteriler öluyor. Organik bbaktrri ne Ile karsilasirsa, karsilassin olmyeyecek. Olurse veriyi (elektrigi) tasiyamaz.
-
my4 bunu yazdı
Benim bilgim kisitli. O yuzden konu actim. Organik bakteri derken kasttettigim bakteriler öluyor. Organik bbaktrri ne Ile karsilasirsa, karsilassin olmyeyecek. Olurse veriyi (elektrigi) tasiyamaz.
Tam istedigin gibi degil ama Shewanella ve Geobacter ile nanowire calismalari yapiyorlar. Bunlar birbirleriyle elektron firlatarak iletisen bakteri aileleri. Bunlardan nanotup yapabilir miyiz gibi ugrasilar var.
Adamatsky ya da Adamatzky diye bir abi bitkiden kablo yapmaya ugrasiyordu, mobilim simdi ayrintili yazamadim ama googlelayinca cikar.
Bi de kim oldugunu hatirlamiyorum gulleri icinde iletken telle yetistirmeyi basardilardi.
Edit. Soru kesinlikle sacma bir soru degil hatta epey sicak bir konu bilimde.
izzmarit tarafından 09/Mar/16 23:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Kafir kafir işlerle uğraşmayın. Mahlukun doğasına dokunmayın.
-
@ozgunlu , o mont muydu neydi onu bende okudum bir yerde. bakterilerle aç kapa ^_^
şu bakterilere bir bakalım ne menem birşey. Shewanella ve Geobacter ←_← ?_?
RitmFarbRacourci tarafından 09/Mar/16 23:59 tarihinde düzenlenmiştir