Uzun Yolda Hız Sınırını Çok Anlamıyorum
-
Şöyle bir durum var İstanbul dan Rize ye gidiyorsanız hız sınırına takılmanıza gerek kalmıyor. Mesela Samsun da Ordu da ve Giresunda radara girdiğinizde sistem sizin uzun yolda gittiğinizi anlıyor ve radar cezası yazmıyor. Bizze uzun yıllardır bu yollarda gidip gelen bir kişiden duydum. İlk başta bende şaşırdım ama gerçektende bu şekildeymiş. Kısa mesefade radar cezası yiyebilirsiniz ancak uzun yolda sistem ceza yazmamaktadır.
-
pala bunu yazdı
Şöyle bir durum var İstanbul dan Rize ye gidiyorsanız hız sınırına takılmanıza gerek kalmıyor. Mesela Samsun da Ordu da ve Giresunda radara girdiğinizde sistem sizin uzun yolda gittiğinizi anlıyor ve radar cezası yazmıyor. Bizze uzun yıllardır bu yollarda gidip gelen bir kişiden duydum. İlk başta bende şaşırdım ama gerçektende bu şekildeymiş. Kısa mesefade radar cezası yiyebilirsiniz ancak uzun yolda sistem ceza yazmamaktadır.
Ben de istanbuldan orduya gelen bir aracın girdiği radarlar neticesince toplam 2-3 bin liralık cezayı kapıda bulduğunu duyduydum geçenlerde :D
-
piiiranha9242 bunu yazdı
işiniz acilse ön plakayı cart diye söküp hız limitlerini aşarak yolunuza devam edebilirsiniz, silikonla yine yapıştırılır sonra ,
polis görürsede -plakam düştü sanayiye gidiyom , petrole gircem felan uydurursun bişeyler
tabi sadece kameralı elektronik hız kontrol noktaları için uygundur bu yöntem ,
yol kenarında ekip otosuyla pusmuş radardan kaçış yok ama onlarda radarın 2 km önüne uyarı levhası koyarlar, kenara üçgen hız kontrol yazar
onu gördünmü hızını azaltacan,,
Onu koymuyorlar hocam tuzak radarlar aniden beliriyor hiz kontrol yazan yerde zaten kimse hiz yapmiyor
Bazende seyir halinde gezici radarlar var onlar allaha emanet .)
-
kurallarla ılgılı anlamadıgım o kadar cok sey var ki
her biri için konu acsamsitede baska aktif konu kalmaz
-
Nacizane tavsiye:
Bindiginiz canavarin bir olum makinasi oldugunu bir an aklinizdan cikarmayin. dunyanin heryerinde trafikte olum oranlari diger butun sebeplere nazaran daha yuksek.
Lutfen altinizdaki makinayi sadece "bir yerden bir yere gitmek icin" kullanin. "bir yerden bir yere hizli gitmek", "hiz tutkusu yasamak", "bir yere yetismek" vb. icin degil. Kosabiliyoruz diye heryere kosarak gitmiyoruz. Arabada gecen zamana sabretmeye ALISIN, modern hayatin bir gercegi bu.
-
Valla ben en son çözümü, tom tom navigasyon vardı, onun ekranında hız sınırları yazıyo, hangi yolda ne hızla gitmen gerektiği güncel olarak veriyordu.. Onu takip ederek hızımı ayarlıyordum, onca Türkiyede dolaştım evime ceza felan gelmedi.
-
İşin garip tarafını söyleyim,
Bugüne kadar her yolda araba kaçla gidiyorsa o kadar hızlı gittim.
Hiç ceza gelmedi.
İstanbul-İzmir 3 saat yaptım 2 defa.
Ankara'ya da yardırdım.
Gel gelelim sürekli kurallara uymaya gayret eden, hız sınırlarına dikkat eden arkadaşlara ceza geliyor.
Trajikomik.
-
Kurallara uymayarak sadece kendiniz ölüyorsanız benim için sorun yok .. geberin
-
Millette kural hastasi olmus mk sanki herkes makas atarken kaza yapiyor .)
-
cok sıkımde olmuyoı acıkcası
robınsoncrouse saolsun Allah razı olsun:) sımdıye kadar rahat 10 k cezadan kurtuldum