Vadesiz Hesap İşlem Ücreti.
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------
attack bunu yazdı:
kullanılmayıp unutulan hesaplar içinde yıllar sonra borç gönderebiliyorlarmış. benim iki tane o şekilde hesabım var. sorun olur mu ilerde.
eğer hesap sadece wadesiz hesapsa için rahat olsun olmaz ama hesabın kredili mewduat hesabı dediğimiz sıfırın altına inebilen bakiyeye sahipse yani kredili mewduat hesabıysa ewet yıllar sonra borç gelebilir çünkü bu hesaplarda aynı kredi kartı gibi ekstre kesilmek zorundadır bu sebeple ekstre bakiyesini tahsil etmek için eksi bakiyeye düşer her ayın 1inde faiz tahsilatı yapılır bir newi yeni hesap dönemine girer hesap kesim tarihi gibi bu sebeple hesabın cinsini öğrenmende yarar war
-----------------------------peki şimdi benim hesabımda hem vadeli hemde vadesiz olarak para var yine vadesiz kısımdan keserlermi bu parayı ve her bankanınki mi otomatik kontür de kesmeyecektir
-
7 yıllık hesabım var herhangi bi kesinti olmadı
-
irwa bunu yazdı:
ClothingStore bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
ben garanti bankası personeliyim ,)
nese dediğin hesap işletim ücreti tüm bankalarda wardır ama bakiyeler değişir ör ziraatte yılda 3 3 toplamda 6 tl bizim bankada 6 ayda 1 30 ar tl alınır bu yasal br durumdur sonuçta sen bankanın sistemini işgal ediosun o hesapta ister paranı bırakabiliosun ister kullanıosun yani senden aldığı emanetçi parası 1 yıl içinde hiç giriş çıkış olmazsa o zaman almaz ama kullanım warsa o zaman almaya da hakkı wardır mahkemeye başwursan bunu iptal ettiremezsin çünkü sözleşmede geçio hani hesap açılırken sana imzalatılan bir sürü sayflarda,) nese aklına takılan bişi olursa sor bu arada bu ücretler sadece personelden alınmaz ama yok bende wermek istemiorum dersen 2 adet otomatik ödeme talimatı weriosun bidaha kesilmio ,) buna düzenli kontör yüklemede dahil ,)
-----------------------------bn kafaya koydum tüketici haklarına basvurcam sonuna kadar gitcem hatta kredi kartından kesilen yıllık ücret içinde basvurcam bu konularla ilgili yargıtay ın gerekçeli kararları var. hesap kredi kartı hesabı. 10 senden beri kullanılan kart. eğer aksi bi durum olursa 10 sene önce imzalanan sözleşmeyi isticem banka personelinden o zmn bakarıs neleri kabul edip neleri etmediğimize.
peki madem bnden ücret alınıyıro havale yapılırken alınan ücret neyin nesi ? bu ücreti alıyosanız o zaman niye hesap işlem ücreti alıyorsunuz. ayrıca bn parayı gişedeki calısandan aldım. bn bunu bankamatikten cekmek istesem neler yapmam gerekir dediğimde bunu yapamassın çünkü vadesiz hesap dedi. demekki pek meşgul olunmuyor.
hesabı sadece para almak için kullanıyorum.
öncelikle bankaların yaptıkları herşey yasaldır ama mantıklı olduğu anlamına gelmez yargıtayın kararı şudur ücret alıp almamak bankalara bırakılmıştır sadece sözleşmesinde bu ücretlerin alıncağını belirtmeyen bankalar bu parayı alamazlar we garanti bankası adına konuursam sözleşmenin 8. maddesinde 11 puntoyla bu ücretlerin alınacağı yazılıdır.Şube personelimiz çok iyi bilgi donanımına maalesef sahip deildir sen hesabndaki parayı 7/24 çekebilirsin bunun için tek yapman gereken paracard istemek hesabına bağlı olucak zaten müşteri hizmetlerinden ya da şubedn bu kartı isteyebilirsin
Son olarak bankaya senin gibi dawa açan çok fazla ama sen bu ücret yansıdıktan sonra eğer kredi kartını kullandıysan yine hak iddia edemiosun çünkü kabul etmiş sayılıosun yasal olarata bu böle
irwa bu 11 puntolu karar yeni kart sahipleri için geçerli bildiğim kadarıyla 10 sene önceki sözleşmede böyle birşey olduğunu sanmıyorum. ayrıca benim yaptığım sözleşmeyi görme hakkım var değil mi ? birde bu ekstre oalyı var bildiğim kadarıyla bunu bankalar müşteri istediği takdirde ücretsiz olarak vermek zorunda fakat bazı bankalar bu konuda diretiyomus 6 aylık fln gönderebiliriiz diyolarmıs buna garantide dahil bu konuda ne diyosun ? -
angels_demos bunu yazdı:
7 yıllık hesabım var herhangi bi kesinti olmadı
hangi banka ve vadesiz hesap mı ? -
hojam hesabı açarken sözleşme imzalıyorsun orada hesap işletim ücreti almak için belli maddeler ilave ediyorlar sözleşmeyi komple okumadan imzaladığın için mevzuuyu yakalayamıyorsun, normalde bu ücreti kesemez yasa dışıdır zaten havalelerde ücret alıyor ve senin mevduatının bankada bulunması bile bankanın kazanmasını sağlıyor ama gel gör ki bizim memlekette kanunlar ve hükümet bankalardan yana, mahkeme açmak uğraşmak zaten zor... hesabı açmadan pazarlık yaparsan sana farklı bir sözleşme sunuluyor (mesele 20 bin liran var bankaya yatıracan bana hesap açın ama işletim ücreti ödemem gönderin sözleşmemi diyorsun) o şekilde hesap işletim ücreti ödemezsin başka türlü tüketici mahmekesine başvuracaksın uğraşacaksın uzun iş...
-
irwa bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
ben garanti bankası personeliyim ,)
nese dediğin hesap işletim ücreti tüm bankalarda wardır ama bakiyeler değişir ör ziraatte yılda 3 3 toplamda 6 tl bizim bankada 6 ayda 1 30 ar tl alınır bu yasal br durumdur sonuçta sen bankanın sistemini işgal ediosun o hesapta ister paranı bırakabiliosun ister kullanıosun yani senden aldığı emanetçi parası 1 yıl içinde hiç giriş çıkış olmazsa o zaman almaz ama kullanım warsa o zaman almaya da hakkı wardır mahkemeye başwursan bunu iptal ettiremezsin çünkü sözleşmede geçio hani hesap açılırken sana imzalatılan bir sürü sayflarda,) nese aklına takılan bişi olursa sor bu arada bu ücretler sadece personelden alınmaz ama yok bende wermek istemiorum dersen 2 adet otomatik ödeme talimatı weriosun bidaha kesilmio ,) buna düzenli kontör yüklemede dahil ,)
-----------------------------bn kafaya koydum tüketici haklarına basvurcam sonuna kadar gitcem hatta kredi kartından kesilen yıllık ücret içinde basvurcam bu konularla ilgili yargıtay ın gerekçeli kararları var. hesap kredi kartı hesabı. 10 senden beri kullanılan kart. eğer aksi bi durum olursa 10 sene önce imzalanan sözleşmeyi isticem banka personelinden o zmn bakarıs neleri kabul edip neleri etmediğimize.
peki madem bnden ücret alınıyıro havale yapılırken alınan ücret neyin nesi ? bu ücreti alıyosanız o zaman niye hesap işlem ücreti alıyorsunuz. ayrıca bn parayı gişedeki calısandan aldım. bn bunu bankamatikten cekmek istesem neler yapmam gerekir dediğimde bunu yapamassın çünkü vadesiz hesap dedi. demekki pek meşgul olunmuyor.
hesabı sadece para almak için kullanıyorum.
öncelikle bankaların yaptıkları herşey yasaldır ama mantıklı olduğu anlamına gelmez yargıtayın kararı şudur ücret alıp almamak bankalara bırakılmıştır sadece sözleşmesinde bu ücretlerin alıncağını belirtmeyen bankalar bu parayı alamazlar we garanti bankası adına konuursam sözleşmenin 8. maddesinde 11 puntoyla bu ücretlerin alınacağı yazılıdır.Şube personelimiz çok iyi bilgi donanımına maalesef sahip deildir sen hesabndaki parayı 7/24 çekebilirsin bunun için tek yapman gereken paracard istemek hesabına bağlı olucak zaten müşteri hizmetlerinden ya da şubedn bu kartı isteyebilirsin
Son olarak bankaya senin gibi dawa açan çok fazla ama sen bu ücret yansıdıktan sonra eğer kredi kartını kullandıysan yine hak iddia edemiosun çünkü kabul etmiş sayılıosun yasal olarata bu böle
irwa bu 11 puntolu karar yeni kart sahipleri için geçerli bildiğim kadarıyla 10 sene önceki sözleşmede böyle birşey olduğunu sanmıyorum. ayrıca benim yaptığım sözleşmeyi görme hakkım var değil mi ? birde bu ekstre oalyı var bildiğim kadarıyla bunu bankalar müşteri istediği takdirde ücretsiz olarak vermek zorunda fakat bazı bankalar bu konuda diretiyomus 6 aylık fln gönderebiliriiz diyolarmıs buna garantide dahil bu konuda ne diyosun ?
açık olmak gerekirse bankalar kendi çıkarlarına bakar kişiler gibi en çok sorunu zate ekstre gönderimlerinde yaşıo ama bunu yollamak zorundamı ewet çünkü benim müşterilerimin en büyük sığınağı elime kağt gelmeden ben nerden bileim borcumu tabi banka peşinden koşturcak..nese bu ücreti ewet müşteriden alır çünkü bunu müşteri istiomuş gibi gisterir sanada b kaç seçenek sunar ektre yollamiim mail adresine gelsin ya da cep teline gelsin yani bu yollarıda sunduğu için ewet müşteri bu bakiyeden sorumlu şey gibi düşün awukata düşen müşteri tüm awukatlık masraflarından sorumlu hale gelir -
irwa bunu yazdı:
-----------------------------öncelikle bankaların yaptıkları herşey yasaldır ama mantıklı olduğu anlamına gelmez yargıtayın kararı şudur ücret alıp almamak bankalara bırakılmıştır sadece sözleşmesinde bu ücretlerin alıncağını belirtmeyen bankalar bu parayı alamazlar we garanti bankası adına konuursam sözleşmenin 8. maddesinde 11 puntoyla bu ücretlerin alınacağı yazılıdır.
Şube personelimiz çok iyi bilgi donanımına maalesef sahip deildir sen hesabndaki parayı 7/24 çekebilirsin bunun için tek yapman gereken paracard istemek hesabına bağlı olucak zaten müşteri hizmetlerinden ya da şubedn bu kartı isteyebilirsin
-----------------------------müşteri ilişkileri bakımından garanti kadar iğrendiğim tiksindiğim ikinci bir banka yoktur, yengeye kol saati kredi kartı gönderiyorlar adrese geliyor, sonra hiç kullanılmadığı halde (cihazın kullanılacağı bir yer yok ne benzin istasyonu ne alışveriş merkezi :D ve hesap cihaz hiçbirşey bir kere bile kullanılmıyor, buna rağmen hesap işletim ücreti kesiliyor ve ekstre gönderiliyor, hesabı kapatmak istiyoruz hesap işletim ücreti ödeyin deniyor ulan hiç kullanılmayan hesap... neyse sözleşmenin orjinalini gönderin diyoruz dava açın diyorlar, niye dava açalım kardeşim sözleşmenin orjinalini gönderin ki bu hesap işletim ücreti nerede görünüyor bir görelim diyoruz ve yine dava açın diyorlar, :D kartın gönderilme biçimi de enteresan yengenin kartının açılışına telefonla dayı onay veriyor ulan bir kartın açılıp kapanmasına kişinin kendisi karar verir yani aslen yapılan işlem de hukuksuz işte böyle bir bankadır garanti bankası ve şiddetle tavsiye etmiyorum bu bankayı. şu anda çalışabildiğim tek sağlam banka ing olup sahiplerinin kim olduğuyla ilgilenmiyorum.
edit: şimdi bu kart ve hesabın açılışı yasal değil, hesap işletim ücreti yasal değil, bankanın yaklaşımı da etik değil. bankacıları ve sigortacıları vampirlere benzetirim ve uzak dururum.
-
merak etme iretcim müsterisi oldugun banka hele şöyle dolgun bir müsteri kitlesine ulassin bak bakalim neler oluyor:) kimine garanti iyi kimine baska bi banka iyi.. secim tercih meselesi, senin basina gelen bir baskasinin basina gelmeyebiliyor..
ayrica kredi karti meselesine gelince kart ücreti almislardir.. peki size o kart acik mi geliyor tabiki hayir.. siz ilk kullanimda otomatik kendi aciliyor. veyahut tel ile sifre aldiginiz andan itibaren karti kullanmayi kabul etmissiniz demektir..
gecenlerde birsey söyledim bu konu hakkinda ama bu postmuydu hatirlamiyorum...
Bankanın görevi parayi satmaktir. sattigi paradandan kar etmektir.. bir düsün... hesapmi kullaniyorsun? hesabiniz düzenli olarak her 3 ayda bi isletim ücreti kesiliyor.. müsteriye haber vermeden kesmesi bence normal neden? kesiyorum diye müsteriyi arasa müsteri para tutarmi o hesapta? yada müsteri daha söylemeden sorun cikarmaz mi? o zaman insanlar bedavaya hesap acip bedavaya kredi karti mi kullanicak? sence mantikli mi? o zaman banka diye birsey olmasin hersey robocop seklinde islesin. bi sürü insan evladi calisiyor bankada en az kücük bir subede ortalama 10 kisi calisiyor. ziraat bankasi devlet bankasi olmasina ragmen onlar bile kesiyor.. yasal degil dediginiz nedir ki anlamadim. sözlesme olmasa bile sana gönderilen karti nicin kabul ediyorsunuz? heleki kullananlar var birde nicin kullaniyorsunuz... halbuki hepimiz biliyoruz bu ücretlerin ne oldugunu.. ama insanlar salaga yatiyorlar ben bilmiyordum diyorlar.. bedava birsey gösterin bana:)
-
peki irwa ben bişi soriyim:
garanti bankası personeliyim demişsin.
diyelim ki benim o bankada hesabım var.hesabımda da 50.000 tl param var. banka benim gibi birçok insanın parasını kredi yada borsa gibi şeylerde işleterek gelir elde etmiyor mu?
bu durumda benden 6 ayda kestiği 30 tl'nin bi anlamı yok. çünkü %1.2 faizle verdiği krediden (1.000 tlden hesaplıyorum) 1.012 tl para kazanıyor.
binlerce kredi başvurusu var ve günde 3 kişiye kredi verse benden 6 ayda alacağı parayı fazlasıyla çıkartmış oluyor. -
Eskiden Kredi Kartı numaraları internete düşerdi; uzak ülkelerdeki insanların kartlarından 50-100 dolar kullanılırdı ve hiç birşey olmazdı. Neden çünkü adam o kadar ülke aşıp Türkiye'de dava açsa bir sürü masraf olcak. 100 dolar için değmez diyerek, dava açmadan, sadece kartlarını iptal ettirirlerdi.
Şimdi bankaların zihniyeti de 5-10 yıl öncesinin hackerlarınınkiyle aynı zihniyet. Milleti küçük küçük yolalım, 3-5 kuruş için dava açmazlar biz de yolumuzu buluruz... Düpedüz dolandırıcılık. Bizi koruması gerekn devlet de, 3-5 vekil rant sağlıyor diye gerekli düzenlemeyi yapmıyor.
Bankalar = yasal dolandırıcılar ve tefeciler.