Vatanbilgisayar Telefon İadesini Kabul Etmiyor.
-
hb dan tablet almıştım. 2 yıl içinde 4. kez hb daya yolladım onu. servise göndermeleri için. en son yolladığımda cihazı sogusuz iade alıp paramı iade ettiler. garantisinin bitmesine de 1-2 ay kalmıştı. beni hiç uğraştırmadılar. kasasında çok az hasar vardı ve aksesuarları tam dı. o gün bugün alışveriş için hb yı tercih etmeye çalışıyorum.
aldığımız ürünün markası, servisi iyi olmayabilir. ama satın aldığım yer müşterisini koruyorsa sorun yoktur benim için.
-
zalimadam bunu yazdımoustache bunu yazdı
Hocam ürünü apple servise gönderip değişim hakkı talep edebiliyosun ilk 1 ay . değişim kararı çıkarsa vatana kağıt gidiyor sanada bi kağıt geliyor. sonra vatana o kağıtla gidip hediye çekini alıyosun.
Nereden başvuruyoruz hocam ?
5 yıl vatanın müşteri hizmetlerinde çalışmış birisi olarak söylüyorum birincisi mağazadan aldığın ürünleri kesinlikle kanuni olarak iade etme hakkın yok.
ikincisi vatan tekrar satışa sunulabilecek mesela press baskı olmayan kişisel bakım malzemeleri olmayan telif hakkı ürünleri olmayan ürünleri iade alır.
Cep telefonlarındaki iade almama olayı sanada sormuşlar zaten sim kart taktınızmı diye . Sen sim kartı o cihaza taktığın anda o imei numarası imei tk tarafından senin numarana kayıt yaptırılıyor. GÜvenlik açısından iade alınmıyor cep telefonları . yani şöyle düşün 6 plus aldın ama cihazı senden önce birisi açmış kullanmış oda suça bulaşmış o senin aldığın cihazın imeisi o adamın numaraya kayıtlı, derdimi anlatıyım derken 1 hafta eziyet çekersin emniyette savcılıkta vs vatanada dava açsan öttürürler. Diğer bir konu aldığın cihazın imei klonlansa senden önce alan kişinin bunu yapma ihtimali var naparsın :) başka mağazalar alıyorsa oralardan telefon almayın derim.
Arızalı ürünleri 30 gün içerisinde nereden alırsanız alın iade edebilirsiniz ama telefon gibi televizyon gibi yüksek fiyatlı ürünleri yetkili servis raporu olmadan kimse iade almaz risk sonuçta başımıza geldi notebook adam 20 gün sonra getirdi bu çalışmıyor diye değiştirdik. Fİrmaya iade ettik adamlar resimleriyle beraber rapor gönderdi cihaz sıvı teması olmuş fatura vatana kaldı.
Yani ortada kimse kimseyi dolandırmıyor hukuksuz bir işlem yok türk milleti olarak hep kendimize yontarız olayları. Suç tamamen sende alırken memnun kalmazsam iade edebilirmiyim diye sorsaydın hiç başın ağrımazdı. Aklınızda olsun Beyler telif hakkı ve kişisel bakım ürünleri hariç netten aldığınız tüm ürünleri 1 hafta içerisinde koşulsuz şartsız iade edebilirsiniz. Hatta internetten alın gidip mağazaya iade edin.
-
mkyb bunu yazdı
Benim anlamadığım bu geri almama olayı sadece Vatan'da var sanırım. Zamanında tanıdığa Gigabyte marka telefon almıştık mikrofonu bozuldu 2 hafta sonra Electroworld'e götürdük adama dedik böyle böyle eleman dedi abi beni bi arasana. Aradım ses gelmiyor vs gördü adam. Tamam abi buyrun hediye çekiniz istediğiniz alın içeriden dedi.
Aynı şekil bir tanıdığa elli sefer Nokia alma dememe rağmen gitti Nokia 700 aldı onunda fabrikasyon hatası vardı camı kasadan kalkıyordu gitti gösterdi hemen değişim verdiler.
zaten sonra da battılar dimi :D
-
Eğer taşaklı bir avukat olsaydım şu mağaza bozuntularının alayı ile uğraşırdım. Bu nedir arkadaş, bir insan bu kadar da monopolcülük oynayıp milleti sikmeye çalışmaz ki. Müşteriye bir şey satın aldırana kadar süperler ooo yalarım efendim diye malı bir sattın mı siktiri çekerler. Alayının dibine kibrit suyu.
-
Hocam ben de yeni 5s aldım da bunun garanti olayı değişik; fatura filan sorulmuyor, sen telefonu açtığın anda apple garantiyi başlatıyor ve kendi sistemlerinden kontrol ederek garanti işlemi yapıyorlar. Şimdi o telefonun garantisi de Başladığından yapılacak bir şey kalmıyor. Ondan geri alınmamış olabilir.
-
haklı olan sizlersiniz beyler.
almadan önce konu açıp, şu şu işleri halleder mi ? şu uygulamaları çalıştırırmı ? yada şu eksiklikleri varmı ? diye sorsaydım bunlar olmayacaktı.
ama ne yaptıysam iade almadılar. apple a bile mail attım ama sonuç gelmedi.
elin oğlu telefonu 2 ye böler sıfırı ile değiştirirler . biz 2 günlük cihazı iade edemedik. eşşeklik bende.
öz çocuğunuzdan çok sevdiğiniz ayfonların böyle fecaset birşey olduğunu ben nereden bileyim amk.,
naalet olası cihazı kullanmak için kendini birçok şeyden yoksun bırakıp sineye çekeceksin. başka çaresi yok.
2 günlük cihazın şarjı 6 saat sonra bitermi lan.
-
zalimadam bunu yazdı
almadan önce konu açıp, şu şu işleri halleder mi ? şu uygulamaları çalıştırırmı ? yada şu eksiklikleri varmı ? diye sorsaydım bunlar olmayacaktı.
elin oğlu telefonu 2 ye böler sıfırı ile değiştirirler . biz 2 günlük cihazı iade edemedik. eşşeklik bende.
öz çocuğunuzdan çok sevdiğiniz ayfonların böyle fecaset birşey olduğunu ben nereden bileyim amk.,
naalet olası cihazı kullanmak için kendini birçok şeyden yoksun bırakıp sineye çekeceksin. başka çaresi yok.
Hocam ne yapmaya calistinda yapamadin? Iphone bende sevmemde bu kadar gomulecek bi telefon degil bence.merak ettim ne gibi sorunlar yasadigini
-
zalimadam bunu yazdı
İyide seni almadan önce uyarmıştım 5S alma 6 al şarjı daha iyi diye. Cihaz ikiye bölünmediği sürece sıfırıyla değişim yapılır fakat Apple'ın kendisinden alınmadığı sürece iade yapılmaz.