folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vecihi Hürkuş - Yüz Yıllık Ayıp

Vecihi Hürkuş - Yüz Yıllık Ayıp

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    The_Cure bunu yazdı

O yıllarda zaten uçak fabrikamız vardı uçak yapıyorduk. Sonrasında Menderes geldi kapattı :)

Yani kağıt uçak yapmamızın sorumluları belli. Onu da kitlemeyin başkalarına.

Yasaklanma sebebi de bununla alakalı olabilir. Devlet biz zaten yapıyoz kardeşim sana noluyor mantığı gütmüş olabilir.

bu adamın yasakları 1930 larda başlıyor.. menderes 1950 de iktidara geliyor.. yani aradaki 20 yılı atlama lütfen... 

Adamın yasağıyla ilgili sizin kadar biliyorum ama buraya gelip de kimsenin "Türk havacılığı bu adama konan yasak yüzünden bitti. Kağıt uçak yapıyoruz." demeye hakkı yok.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    The_Cure bunu yazdı

O yıllarda zaten uçak fabrikamız vardı uçak yapıyorduk. Sonrasında Menderes geldi kapattı :)

Yasaklanma sebebi de bununla alakalı olabilir. Devlet biz zaten yapıyoz kardeşim sana noluyor mantığı gütmüş olabilir.

bu adamın yasakları 1930 larda başlıyor.. menderes 1950 de iktidara geliyor.. yani aradaki 20 yılı atlama lütfen... 

O dönemin böyle başarılı beyinleri -ilginçtir- demokrat partiye geçmiş bir dönem. Bu detayı atlayıp menderes diyorsun yanlışa düşüyorsun @The_Cure hocam.

Demeyim mi? Köy enstitülerini kapatanlar onlar değil miydi? Ağır Sanayiyi bitiren onlar değil miydi?

Ha eğer traktör getirdi, çiftçiyi kalkındırdı, yol yaptı diyorsanız diyecek lafım yok :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    The_Cure bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    The_Cure bunu yazdı

O dönemin böyle başarılı beyinleri -ilginçtir- demokrat partiye geçmiş bir dönem. Bu detayı atlayıp menderes diyorsun yanlışa düşüyorsun @The_Cure hocam.

Demeyim mi? Köy enstitülerini kapatanlar onlar değil miydi? Ağır Sanayiyi bitiren onlar değil miydi?

Ha eğer traktör getirdi, çiftçiyi kalkındırdı, yol yaptı diyorsanız diyecek lafım yok :)

hocam köy enstitüleri 1948 de kapatılmıştır yani kapatan ismet inönüdür, yine demokrat parti ile bir ilgisi yok. kapatılma sebebi de komunist yetiştirmeleridir. hasanoğlan köy enstitüsü ne havadan bakıldığında köyün şekli orak-çekiş şeklinde yapıldığı söylenir v.s.. demokrat parti 1954 yılında CHP tarafından klasik liseye çevrilmiş olan o ensitütleri  öğretmen liselerine çevirmiştir. Babam da o öğretmen lisesinden mezun, öğretmen olamamıştır ama oradan mezundur, bunu kapatan da bülent ecevittir.. 

havacılık ile ilgili şeyler de söylerim ama tartışma çıkmasını istemiyorum.. 

unbalanced tarafından 02/Haz/14 12:51 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

Başına kuş sıçınca RTE'den bilenle, 1940'lara kadar olan her gelişmeden Atamızı sorumlu tutan beyinlere diyecek sözüm yok arkadaş.

Bir de eklemek isterim, Ata zamanında o uçak yapılmış olsa idi. Günümüzde bahsi geçseydi ilk uçak yapımının, halk sefaletteydi ama Atatürk özel uçağıyla İstanbul semalarında turluyordu diyeceğinizi adım gibi biliyorum. Böyle düşünenlere de müstehaktır.

SUPERBICO tarafından 02/Haz/14 13:03 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    SUPERBICO bunu yazdı

Başına kuş sıçınca RTE'den bilenle, 1940'lara kadar olan her gelişmeden Atamızı sorumlu tutan beyinlere diyecek sözüm yok arkadaş.

Bir de eklemek isterim, Ata zamanında o uçak yapılmış olsa idi. Günümüzde bahsi geçseydi ilk uçak yapımının, halk sefaletteydi ama Atatürk özel uçağıyla İstanbul semalarında turluyordu diyeceğinizi adım gibi biliyorum. Böyle düşünenlere de müstehaktır.

Hocam yanlışın var kimse Ata'mıza laf etmemiş orda İsmet inönüden menderesden bahsetmişler :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Buram buram cehalet acaba şöyle olabilir düşüncesi kokuyor burası. Biz olanları söylüyoruz rteci oluyoruz. Atatürk düşmanı oluyoruz. Bu ne cehalettir etmeyin eylemeyin. Bilmemek ayıpni değil öğrenmemek ayıp. Ne nedir ne değildir bi okuyunuz lütfen. 

Özetle iki büyük girişimci tıpkı hezarfen ahmet çelebi gibi cezayla ödüllendirilmiş. Birisi Atatürk dönemine birisi de inönü dönemine denk geliyor. Siyasi olarak bu kişiler demokrat partili. Birisi ilk muhalefet partisini kurup sonra demokrat partiye geçiyor. Ha istikbal göklerdedir diyen Atatürk taş koymuşmudur? Şahsi görüşüm ali cengiz oyunları dönmüş. Atatürkle alakası yok yani. Atatürk kapatın demiş diye bir tabir yok zaten. Ama inönü yapmış yapacağını. Menderes döneminde ortalama bu adamlar ölüyor zaten. 

Ayrıca Atatürk döneminde uçak fabrikası var diye övündüğümüz (ben övünç duyardım bununla) fabrika var ya. İşte o nuri demirağın fabrikası. inönü geliyor kapatıyor. Büyük çelişkilerden biri daha. 

by_Tet tarafından 02/Haz/14 13:19 tarihinde düzenlenmiştir

iyibu! yeniden..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

tüm yaşamını okumalısınız bence.. bir insana bu kadar mı engel olunur. bir Türk bu kadar mı engellenmek istenir.

şahsen ben bunu anladım.. köreltilmek için elinden geleni yapılmış zamanında..

Vecihi Hürkuş, Türk pilot ve mühendis. Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biridir. (Hayatı)

büyük kuş ruhun şad olsun

zone tarafından 02/Haz/14 13:31 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek
    The_Cure bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    The_Cure bunu yazdı

Menderesten zerre haz etmememe, Demokrat Partiden tiksinmeme rağmen, Demirağ'ın ve enstitülerin asıl katili malesef Atatürk'ü anlayamayan; geleceği göremeyen ve sovyet-abd cenderesindeki İnönü hükümetidir. Vecihi Hürkuşu ise bende ilk defa dizide gördüm ve kahroldum. O dönemlerde siyasi sebeplerden malesef böyle durumlar yaşanmış.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    The_Cure bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    The_Cure bunu yazdı

hocam köy enstitüleri 1948 de kapatılmıştır yani kapatan ismet inönüdür, yine demokrat parti ile bir ilgisi yok. kapatılma sebebi de komunist yetiştirmeleridir. hasanoğlan köy enstitüsü ne havadan bakıldığında köyün şekli orak-çekiş şeklinde yapıldığı söylenir v.s.. demokrat parti 1954 yılında CHP tarafından klasik liseye çevrilmiş olan o ensitütleri  öğretmen liselerine çevirmiştir. Babam da o öğretmen lisesinden mezun, öğretmen olamamıştır ama oradan mezundur, bunu kapatan da bülent ecevittir.. 

havacılık ile ilgili şeyler de söylerim ama tartışma çıkmasını istemiyorum.. 

http://blog.milliyet.com.tr/koy-enstituleri-neden-kapatildi-/Blog/?BlogNo=104412

http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6y_Enstit%C3%BCleri

27 Ocak 1954 6234 Nolu yasa ile kapatıldı.

Toplam Hit: 7741 Toplam Mesaj: 59