Vecihi Hürkuş - Yüz Yıllık Ayıp
-
ortalık rant allanına dönmüş, konuyu tamamen okuyunca edit çektim
-
yıl isterse 1.000 olsun ister 1453 ister 1930
bizim mallığımız bize özel agalar.
nice beyinleri kaybettik , nicelerini değerlendiremedik göç verdik.
elin abd lisi atolyede ürettiği motorları dünyaya satıyor , sen test sürüşü yapamıyorsun.
elin avrupalısı dünyayı geziyor türkiyeye gelince cep telefonu kayıtsız diye kapanıyor.
bir evrak işi için günlerini harcıyorsun.
yıl fark etmez, zihniyetimiz bize atalarımızdan hediye.
-
unbalanced bunu yazdıThe_Cure bunu yazdıby_Tet bunu yazdıunbalanced bunu yazdıThe_Cure bunu yazdı
O yıllarda zaten uçak fabrikamız vardı uçak yapıyorduk. Sonrasında Menderes geldi kapattı :)
Yani kağıt uçak yapmamızın sorumluları belli. Onu da kitlemeyin başkalarına.
Yasaklanma sebebi de bununla alakalı olabilir. Devlet biz zaten yapıyoz kardeşim sana noluyor mantığı gütmüş olabilir.
bu adamın yasakları 1930 larda başlıyor.. menderes 1950 de iktidara geliyor.. yani aradaki 20 yılı atlama lütfen...
O dönemin böyle başarılı beyinleri -ilginçtir- demokrat partiye geçmiş bir dönem. Bu detayı atlayıp menderes diyorsun yanlışa düşüyorsun @The_Cure hocam.
Demeyim mi? Köy enstitülerini kapatanlar onlar değil miydi? Ağır Sanayiyi bitiren onlar değil miydi?
Ha eğer traktör getirdi, çiftçiyi kalkındırdı, yol yaptı diyorsanız diyecek lafım yok :)
hocam köy enstitüleri 1948 de kapatılmıştır yani kapatan ismet inönüdür, yine demokrat parti ile bir ilgisi yok. kapatılma sebebi de komunist yetiştirmeleridir. hasanoğlan köy enstitüsü ne havadan bakıldığında köyün şekli orak-çekiş şeklinde yapıldığı söylenir v.s.. demokrat parti 1954 yılında CHP tarafından klasik liseye çevrilmiş olan o ensitütleri öğretmen liselerine çevirmiştir. Babam da o öğretmen lisesinden mezun, öğretmen olamamıştır ama oradan mezundur, bunu kapatan da bülent ecevittir..
havacılık ile ilgili şeyler de söylerim ama tartışma çıkmasını istemiyorum..
1954, ayrıca halk evleri. yazmayayım uzun uzun demokrat partiyi. son 3 osmanlı borcunu ödeyen ve marshall yardımlarını alan parti, emperyallizme güzel gözükmek için koreye asker yollayan parti, neyse..
-
angels_demos bunu yazdı
1954, ayrıca halk evleri. yazmayayım uzun uzun demokrat partiyi. son 3 osmanlı borcunu ödeyen ve marshall yardımlarını alan parti, emperyallizme güzel gözükmek için koreye asker yollayan parti, neyse..
köy enstitlerinin durumunu yazdım kimin ne yaptığını.. istediğiniz kadar inkar edin ya da kabul etmedin ama onları değiştiren abd ye hoş görüneyim diye bunları yapan ismet paşadır..
halk evleri? hocam ben daha önce halk evlerinde bulundum.. eski halini bilmem ama benim gittiğim dönemlerde anarşi yuvasıydı.. yani insanlara verilen hizmetten öte oralar siyasi, ideolojik ürünlerin yeridir. nasıl ki tarikatler yasaklandı/fişlendi bunlar da yapıldı. risale-i nur okuyor diye bir sürü insan hapislere atılıp sürgün edildi, bunlar ile ilgili kimseler suçlanmıyor mesela ama komunist ideolojiyi yaymak/gerçekleştirmek isteyenler masum görülmesi mi gerekiyor?
ben adnan menderes in avukatı değilim, kendisini çok da sevmem.. benim karşı çıktığım nokta, bir dönem atlatılıp tüm suçu adnan menderes e atmak dürüstlük değildir. nazım ın bunla ilgili bi şiiri var bindiğin dalı kesiyorun adnan menderes v.s. diye.. nazım burada tabii savaştan çok komunist bir devlet ile savaşılmasından yana değil.. türkiye birleşmiş milletler ile birlikte savaşa dahil olmuştur. doğru yanlış ayrı konu.. ben zaten nato ya da BM gibi kuruluşların içinde olmaktan yana değilim ama türkiye mecburen bu dünyada bir yerde tutunması gerek. Bugün rusya önderliğinde olan şangay beşlisine girmek istiyor türkiye AB yerine ama onlar kabul etmiyor.. Ama bugün bir yerde olmak zorundasın. Ya amerika müttefikin olacak ya rusya-çin ... tek başına ayakta duramazsın bu devirde..
edit:
adnan menderes i sevmem, benim tek takdir ettiğim ve bildiğim işi, ezanı aslına çevirmesidir, bu cesur adımı atmak bir çok şeye bedeldir, herkesin harcı değildir bu işi yapabilmek.. onun dışında bildiğim diğer işlerinde onayladığım biri değil..hakeza tayyip i de sevmem ve yaptığı nerdeyse her işi onaylamam.. ama ayasofya yı müzelikten camii ye tekrar çevirirse o da onun benim açımdan pozitif işi olur. tabii onu yapacak cesaret henüz bu siyasi arenada yok.. belki bi 10-20 yıl sonra..
unbalanced tarafından 03/Haz/14 02:10 tarihinde düzenlenmiştir -
xxx
rewolt84 tarafından 03/Haz/14 02:10 tarihinde düzenlenmiştir -
angels_demos bunu yazdı
Türkiye'nin Koreye asker göndermeden önce NATO üyesi olamadığını,
Türkiye'nin Koreye asker göndermeden önce Rusya nın Türkiye'den Kars ve Ardahan ı istediğini,
Rusyanın tehdidi karşısında kendisini güvenceye almak isteyen Türkiye'nin NATO ya girebilmek için Kore'ye asker göndermek zorunda kaldığını
buradan hatırlatayım.
Bazıları hala kendi cahilliklerinde debelenip dursunlar.
-
The_Cure bunu yazdı
Sabah gazetesi ve yazarları eski kankiniz cemaat tarafından "havuz medyası" bize göre de "penguen medyası" olmuş. İstediğini salla söyle ya da onlar söylesin boş :) yazının tamamı baştan aşağı zaten CeHaPe. komiksiniz.
yandaş adamlarla birşey tartışılmaz. Bırak cehaletimle kılayım.
Yazı nın tarihine bakarsan 2009 yılına ait bir yazı olduğunu görürsün.
-
Birde Nuri DEMİRAĞ hakkında bir şeyler yazayım buraya...
Nuri DEMİRAĞ'ın bir vasiyeti vardır.
Aynen şöyledir.
“Vasiyetim: Bu köprüden İnönü ve Ali Çetinkaya geçemez”
Şu linki okuyun arkadaşlar : http://nuridemirag.com/kopru.asp
-
Mevzu şudur normalde uçak fabrikası var uçak ta yapılıyor.
Ama amerikalılar öyle bir teklifle geliyor ki bizim maliyetin bilmem kaç kat düşüğüne uçak veriyorlar.
Tek şartımız ise fabrikanızı kapatmak diyolar.
Tabi bizimkiler bu kadar ucuza oluyosa hemen alalım deyip fabrikayı da kitliyolar.
Hatta fabrika sanırsam Eskişehir'de veya o taraflarda bi yerde.
Ardından tabi uçaklar bozuluyo parça istiyo bizimkiler.
Adamlar parçaya uçağın bilmem kaç katı para istiyolar.
Bizimkiler uçağı bu paraya aldık parça niye böyle deyince iş işten geçmiş oluyo tabi.
Atatürkün son zamanlarına denk gelen bir mevzu.
-
PanxeR bunu yazdı
yıl isterse 1.000 olsun ister 1453 ister 1930
bizim mallığımız bize özel agalar.
nice beyinleri kaybettik , nicelerini değerlendiremedik göç verdik.
elin abd lisi atolyede ürettiği motorları dünyaya satıyor , sen test sürüşü yapamıyorsun.
elin avrupalısı dünyayı geziyor türkiyeye gelince cep telefonu kayıtsız diye kapanıyor.
bir evrak işi için günlerini harcıyorsun.
yıl fark etmez, zihniyetimiz bize atalarımızdan hediye.
son derece haklısın
biz üretmeyi bilmiyoruz hacı, üreten adamın önüne de taş koyuyoruz.
o yapıldı bu yapıldı şu zaten şurada yapılmıştı, e mına kodumun teknolojisi duvar gibi örülüyor altı boş olan yere nasıl kat çıkacan?