Viski Ve Şarap Son Kullanma Tarihi
-
merhabalar elimde 2 adet viski var 5-6 yıl önce alınmış (jack daniels ve jb)
birtanede kapadokyadan şarap almıştım 2 yıl önce
bunların son tüketim tarihi felan varmıdır şişe üzerinde yazmıyorda
içkiyle çok içli dışlı değilim o yüzden bilmiyorum alttan alın :))
-
Viski , votka , cin , tekile benzer alkol oranı %30 u geçen hiçbir alkol bozulmaz hocam. Kapağı açık kalırsa veya kapağı dandikse tadı değişir bir boka benzemez.
-
Viski , votka , cin , tekile benzer alkol oranı %30 u geçen hiçbir alkol bozulmaz hocam. Kapağı açık kalırsa veya kapağı dandikse tadı değişir bir boka benzemez.
-
Dante_ bunu yazdı
Kapakları olduğu gibi duruyor hocam sıkıntı yoktur o zaman teşekkür ederim :))
-
Şarap için söyleyim,
şişesi dik duruyorsa bozulabilir, yatıksa değerlenir, lezzetlenir.
Diğerlerine birşey olmaz.
-
viski, votka v.b. %30 üzerinde alkollü içkiler bozulmaz.
Ancak Türkiye' de üretilen şarapların ne yazık ki hepsi sofra şarabıdır ve yıllanmaz okside olup meyve aromasını korumaz ve yıllandıkça çöp olur bu nedenle muhtemelen o şarap 5 yılını doldurduysa ölmüştür. Şişenin sadece yan yatması değil ışık, nem, sıcaklık, şişe tipi v.b. konular üzümün cinsi ve mayalandırmasından sonra önemldiri. Yıllandırılabilir bir üzüm türü ne bağlarda ne da bağ bozumunda Türkiye' de bulunmıyor. Onu içip damak tadını piç etme ama viski votka v.b. %30 üzerine yürü.
-
Şarap yıllandıkça güzelleşir , ama sirke yapmamış olması lazım bunun içinde kapağı açılmamış veya hava almamış olması gerekir.Dik yatay durması gerekli konusunda ise bir bilgim yok ,şehir efsanesi .Fıçılarda dik duruyor .
Viski de aynı şekilde yalnız tek farkla şişede yıllanması önemli değil fıçıda yıllanan viski değerlidir.Yine kapağı açılmadı ise hava almadı ise bozulmaz evliyadeliktir.
Bir diğer konuda , güneş ışınlarına şişe içerisinde çok maruz kalmamış olması makbuldür, gölge hatta mümkünse oda sıcaklığında saklanmış olması dahada iyidir.Olduysada bişey olmaz ama tadı kötüleşir keyf alamazsın. Hoş Jack ise bu hiçbir önemi yok :)
-
iç amg kafa yapar bişi olmaz hacı hatta içmiyorsan bana gönder :D
-
Şubat gibi epey vaktim olacak:
Evde rakı, bira, şarap yapımı için bir başlık açacağım özellikle öğrenci tayfasının alkole verdiği parayı görünce kahroluyorum, alkol evde beleşe imal edilmeli ve o paralar kitaba gitmeli.
Karanlık ve serin ortamda yatay konumda saklanan içki kapağı açılmadıkça bozulmaz, bozulup bozulmadığını zaten tadından anlarsınız, içmeye bozuk olduğunu düşündüğünüzden başlayın veya iki üç şişeyse önce bunları tek tek kapakla tadın.
-
RETRET bunu yazdı
Evde rakı, bira, şarap yapımı için bir başlık açacağım özellikle öğrenci tayfasının alkole verdiği parayı görünce kahroluyorum, alkol evde beleşe imal edilmeli ve o paralar kitaba gitmeli.
Karanlık ve serin ortamda yatay konumda saklanan içki kapağı açılmadıkça bozulmaz, bozulup bozulmadığını zaten tadından anlarsınız, içmeye bozuk olduğunu düşündüğünüzden başlayın veya iki üç şişeyse önce bunları tek tek kapakla tadın.
valla mükemmel adamsın abi, ihya et biz öğrencileri
-
RETRET bunu yazdı
https://www.youtube.com/watch?v=1pha7lGvVvs
https://www.youtube.com/watch?v=O3vHuAJ2rko