Viski Ve Şarap Son Kullanma Tarihi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seagate189
    seagate189's avatar
    Erkek

merhabalar elimde 2 adet viski var 5-6 yıl önce alınmış (jack daniels ve jb)

birtanede kapadokyadan şarap almıştım 2 yıl önce

bunların son tüketim tarihi felan varmıdır şişe üzerinde yazmıyorda

içkiyle çok içli dışlı değilim o yüzden bilmiyorum alttan alın :))

Safir T-14 -- Sarsılmaz Kılınç 2000 light -- Browning Hp Mk3-- Derya Mk-12 --------
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dante_
    Dante_'s avatar
    Erkek

Viski , votka , cin , tekile benzer alkol oranı %30 u geçen hiçbir alkol bozulmaz hocam. Kapağı açık kalırsa veya kapağı dandikse tadı değişir bir boka benzemez.

Dante_
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dante_
    Dante_'s avatar
    Erkek

Viski , votka , cin , tekile benzer alkol oranı %30 u geçen hiçbir alkol bozulmaz hocam. Kapağı açık kalırsa veya kapağı dandikse tadı değişir bir boka benzemez.

Dante_
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seagate189
    seagate189's avatar
    Erkek
    Dante_ bunu yazdı

Kapakları olduğu gibi duruyor hocam sıkıntı yoktur o zaman teşekkür ederim :))

Safir T-14 -- Sarsılmaz Kılınç 2000 light -- Browning Hp Mk3-- Derya Mk-12 --------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Şarap için söyleyim,

şişesi dik duruyorsa bozulabilir, yatıksa değerlenir, lezzetlenir.

Diğerlerine birşey olmaz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

viski, votka v.b. %30 üzerinde alkollü içkiler bozulmaz.

Ancak Türkiye' de üretilen şarapların ne yazık ki hepsi sofra şarabıdır ve yıllanmaz okside olup meyve aromasını korumaz ve yıllandıkça çöp olur bu nedenle muhtemelen o şarap 5 yılını doldurduysa ölmüştür. Şişenin sadece yan yatması değil ışık, nem, sıcaklık, şişe tipi v.b. konular üzümün cinsi ve mayalandırmasından sonra önemldiri. Yıllandırılabilir bir üzüm türü ne bağlarda ne da bağ bozumunda Türkiye' de bulunmıyor.  Onu içip damak tadını piç etme ama viski votka v.b. %30 üzerine yürü. 

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    network
    network's avatar
    Erkek

Şarap yıllandıkça güzelleşir , ama sirke yapmamış olması lazım bunun içinde kapağı açılmamış veya hava almamış olması gerekir.Dik yatay durması gerekli konusunda ise bir bilgim yok ,şehir efsanesi .Fıçılarda dik duruyor . 

Viski de aynı şekilde yalnız tek farkla şişede yıllanması önemli değil fıçıda yıllanan viski değerlidir.Yine kapağı açılmadı ise hava almadı ise bozulmaz evliyadeliktir. 

Bir diğer konuda , güneş ışınlarına şişe içerisinde çok maruz kalmamış olması makbuldür, gölge hatta mümkünse oda sıcaklığında saklanmış olması dahada iyidir.Olduysada bişey olmaz ama tadı kötüleşir keyf alamazsın. Hoş Jack ise bu hiçbir önemi yok :) 

I Love Software , Software is a life...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

iç amg kafa yapar bişi olmaz hacı hatta içmiyorsan bana gönder :D

DevilKingtr tarafından 13/Ara/16 08:23 tarihinde düzenlenmiştir

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Şubat gibi epey vaktim olacak:

Evde rakı, bira, şarap yapımı için bir başlık açacağım özellikle öğrenci tayfasının alkole verdiği parayı görünce kahroluyorum, alkol evde beleşe imal edilmeli ve o paralar kitaba gitmeli.

Karanlık ve serin ortamda yatay konumda saklanan içki kapağı açılmadıkça bozulmaz, bozulup bozulmadığını zaten tadından anlarsınız, içmeye bozuk olduğunu düşündüğünüzden başlayın veya iki üç şişeyse önce bunları tek tek kapakla tadın.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProSky
    ProSky's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Evde rakı, bira, şarap yapımı için bir başlık açacağım özellikle öğrenci tayfasının alkole verdiği parayı görünce kahroluyorum, alkol evde beleşe imal edilmeli ve o paralar kitaba gitmeli.

Karanlık ve serin ortamda yatay konumda saklanan içki kapağı açılmadıkça bozulmaz, bozulup bozulmadığını zaten tadından anlarsınız, içmeye bozuk olduğunu düşündüğünüzden başlayın veya iki üç şişeyse önce bunları tek tek kapakla tadın.

valla mükemmel adamsın abi, ihya et biz öğrencileri 

Üzüldüğümde zevk alanların hepsine mutluluklarım girsin
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

https://www.youtube.com/watch?v=1pha7lGvVvs

https://www.youtube.com/watch?v=O3vHuAJ2rko

yunusdogan tarafından 13/Ara/16 11:49 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3637 Toplam Mesaj: 30
içki