Viski Ve Şarap Son Kullanma Tarihi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Bak şöyle diyor:
    Gerek fabrikasyon üretim olsun, gerek amatör anlamda üretim olsun, gerekse de deneysel üretimler olsun içki üretiminde bakırın yeri tartışılmazdır. Peki imbik sektörün kral koltuğunu oturan bakır neden kullanılır? 

Bakır mükemmel ısı transferine sahiptir. Bu özelliği hem ısınma ve buharın soğutulmasında büyük rol oynar.

• Bakır bakteriyel kontaminasyonu (kirliliği) azaltır.
    • Bakır, kükürt içeren birleşikler ve fermantasyon sırasında mayadan oluşan istenmeyen yağ kombinasyonlarının tutumunu sağlar. Sumanın kükürt ve maya hücreleri kokularını aldığından tatlı olmasını sağlar.
    • Bakır mayşede ki meyvelerden olaşabilecek toksik maddelerin üretimini önler.
    • Bakır da son ürünün kalitesini iyileştirir, nihai ürünün aromasını artırır.

Bakır imbiklerde neden kullanılıyor artık biliyoruz; çelik, alüminyum gibi metaller tercih edilmiyor. Kaldı ki kaliteli ürünler üretmek istiyoruz.

maltlama da lapalama da damıtma da uygun ortamda gayet iyi şekilde yapılabilir fakat değecek mi bunu düşünmek lazım :)

herşeyden önce sakin olmak ve süreci tamamlamak lazım, olmuşmu diye yarıda höpürdetmemek doğru değil.

aşağıdakini izle viski konusunda biraz fikir verecektir.

https://www.youtube.com/channel/UCatCieEI4cPNteKXzBomVMQ  

ya değecekmi diyorsun ev yapımı saf berrak ve tamamen ev yapımı damıtma diyoruz endüstriyel damıtma değil 2 kere damıtsak en kralı ortaya çıkar :) Aslında bira ile üretimi neredeyse aynı devam ederken distile edilme kısmına geldiğinde biradan ayrılıyor ama rakı ile üretimleri nerdeyse kardeş hacı abi biz bu işi yaparız ben akşam bi gidip düdüklü tencere alayım birazda bakır boru büktüreyim. İşte şu arpanın çimlenmesi, kuruması ardından lapalanması falan kısımlarında yine bekleyeceğiz ben o arada 3-4 kg arpa yerim herhalde :) 

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    rajooonn bunu yazdı

Hazır üstadlar toplanmışken sorayım,

1976 model Johnie Walker viski var, hiç açılmamış, ışıksız ortamda dik bir şekilde duruyor bunca yıldır.

Nedir bunun durumu? İçmesi zevkli mi olur, yoksa hayır gelmez mi?

hayır gelmez hacım adresimi pm atayım ben sana :P 

Şaka bi yana aldığın ilk gün neyse odur ekstra bi güzelliği ya da ektsra bir kötü yanı yoktur. Nefes almadığı (fıçılarda) ve satıştan önce pastörize edildiği için herhangi bir gelişim kaydetmez aç afiyetle iç ya da gönder ben içip sana foto atayım :P 

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Evde en kolay yapılabilecek içki bana göre şaraptır. Maya, üzüm ve 5-10 lt lik su bidonu ile ev ortamında içimi çok güzel şarap yapabilirsiniz.

Babam bu sektörde çalıştığı için 7 yaşımdan beridir bu işte deneyimli sayılırım :)

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı
    rajooonn bunu yazdı

Hazır üstadlar toplanmışken sorayım,

1976 model Johnie Walker viski var, hiç açılmamış, ışıksız ortamda dik bir şekilde duruyor bunca yıldır.

Nedir bunun durumu? İçmesi zevkli mi olur, yoksa hayır gelmez mi?

hayır gelmez hacım adresimi pm atayım ben sana :P 

Şaka bi yana aldığın ilk gün neyse odur ekstra bi güzelliği ya da ektsra bir kötü yanı yoktur. Nefes almadığı (fıçılarda) ve satıştan önce pastörize edildiği için herhangi bir gelişim kaydetmez aç afiyetle iç ya da gönder ben içip sana foto atayım :P 

Kaç kere elim gitti içmeye kıyamadım :) Rahmetli dedem almış zamanında herhalde öyle duracak gibi

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

http://i.hizliresim.com/za5bzD.jpg 

tadı ayrı beyler :) 

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Evde en kolay yapılabilecek içki bana göre şaraptır. Maya, üzüm ve 5-10 lt lik su bidonu ile ev ortamında içimi çok güzel şarap yapabilirsiniz.

Babam bu sektörde çalıştığı için 7 yaşımdan beridir bu işte deneyimli sayılırım :)

Bi tane doküman hazırlsana emmi. Özellikle meyve şarabı yapımı husunda görselli, püf noktası bol doküman çok iyi gider.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Viski severlere benden gelsin

https://i.ytimg.com/vi/912aLszek6U/maxresdefault.jpg

Malt tadiyla beni benden alan viskidir. Eskiden bulabiliyordum simdi bulmak cok zorlasti.

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Viski severlere benden gelsin

https://i.ytimg.com/vi/912aLszek6U/maxresdefault.jpg

Malt tadiyla beni benden alan viskidir. Eskiden bulabiliyordum simdi bulmak cok zorlasti.

Onu alacagina blue label ua da chivas 18 yilik dnee blended scotch :) 

Tekirdag no 10 da indirime girmis 80 tl oldu cuma gunu alacagim

rapidhacker550 tarafından 14/Ara/16 12:37 tarihinde düzenlenmiştir

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    network bunu yazdı

Şarap yıllandıkça güzelleşir , ama sirke yapmamış olması lazım bunun içinde kapağı açılmamış veya hava almamış olması gerekir.Dik yatay durması gerekli konusunda ise bir bilgim yok ,şehir efsanesi .Fıçılarda dik duruyor . 

Viski de aynı şekilde yalnız tek farkla şişede yıllanması önemli değil fıçıda yıllanan viski değerlidir.Yine kapağı açılmadı ise hava almadı ise bozulmaz evliyadeliktir. 

Bir diğer konuda , güneş ışınlarına şişe içerisinde çok maruz kalmamış olması makbuldür, gölge hatta mümkünse oda sıcaklığında saklanmış olması dahada iyidir.Olduysada bişey olmaz ama tadı kötüleşir keyf alamazsın. Hoş Jack ise bu hiçbir önemi yok :) 

Şişe yan durmalıdır ve içerideki şarap mantara temas etmelidir ki mantar ıslak kalıp kurumasın ve içeriye zamanla hava almasın. Eğer mantar kurursa ve içeriye havanın girmesine müsade ederse şarap bozulur.

Şehir efsanesi filan değil. Ayrıca fıçılar dik duruyor demişsin de o ne alakasız bir mukayesedir? Fıçı dediğin komple ahşap bişey yani cam ile ahşabı nasıl bir tutuyorsun anlamadım. :D

Caliber tarafından 19/Ara/16 17:54 tarihinde düzenlenmiştir

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
Toplam Hit: 3991 Toplam Mesaj: 30
içki