folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Vista Ya Geçmemek İçin 15 Neden



Vista Ya Geçmemek İçin 15 Neden

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zuibatsu
    Zuibatsu's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2006
    Erkek
    1) Çok Pahalı
    Windows XP Professional kullananları yeni Vista sürümleri içerisinden ancak Vista Ultimate keser. Ve bu işletim sisteminin fiyatı 400 Dolar. Bu rakam, yeni bir bilgisayar parasına denk geliyor. Herkesin bu ücreti ödeyebileceğinden şüphemiz var

    2) Her Program Çalışmıyor
    Şu anda kullandığınız her yazılım, maalesef Windows Vista’da çalışmıyor. Bunun için, yazılım firmalarının yamalarını beklemek zorunda kalacaksınız

    3) Sürücü Desteği
    Windows Vista’da her ne kadar sürücü derdi olmayacak deseler de bazı donanımların sürücüleri konusunda ciddi sıkıntılar var. En azından ülkemizde en çok kullanılan modemlerden Zoom’un bu sorunu bir süre önce yaşadığı gerçeğini unutmamak gerekiyor.

    4) Performansı Yerlerde
    Windows sürümleri giderek hantallaşıyor. Kod satırları katlanarak artarken, aynı donanımda yeni sürümü çalıştırmak, neredeyse imkansız hale geliyor. Yani Windows 95, 11.2 milyon satır program kodu içeriyorken, Windows Vista, 50 milyon satıra çıkmış durumda. Ayrıca yeni arayüzü ve bu arayüzüle birlikte gelen değişiklikler, ekran kartlarını ağlatacak cinsten. Bütün bunları şimdiden biliyor olmamızsa aşağıdaki maddenin doğmasına neden oluyor.

    5) Pahalı Donanımlar
    Windows Vista’yı performanslı çalıştırmak için satın almanız gereken donanımlar, cep yakıyor. Çift çekirdekli bir işlemci, onu destekleyen ana kart, ekran kartı ve RAM derken, bu rakam en az 1000 Dolar’ı buluyor.

    6) Güvenlik Ellere Emanet
    Windows Vista’nın en güvenli işletim sistemi olacağı söyleniyordu. Ancak çıkmasına günler kala hacker’lar tarafından kırılması ve çıktığında da yasal olmayan kopyalarının sitelerde dolaşması, kullanıcıların aklında soru işareti bırakıyor.

    7) Akıllı Olmayan Güvenlik
    Windows Vista kullanırken, bir yazılım kurmak istediğinizde sizi karşılayacak olan pencereler, her ne kadar sizin güvenliğiniz için hazırlansa da bu durum, zamanla işkence haline geliyor. Microsoft’un kendi yazılımlarını kurmak istediğinizde bile “Emin misiniz? Tehlikeli olabilir!” uyarısı alıyorsunuz

    Değişen Arabirim
    Windows XP’de alıştığınız arabirim, Vista’da ciddi değişikliklere uğradığından dolayı uyum konusunda bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu sıkıntılar, zoraki olarak bir süre sonra yerini alışkanlığa bırakıyor. Ve yukarıda da belirttiğimiz gibi beraberinde donanımsal sıkıntılarda getiriyor.



    9) Güçlü Alternatifler
    Pardus, MAC OS X gibi işletim sistemleri, Windows Vista’nın yaptıklarından daha fazlasını gerçekleştirebiliyorlar. Sadece pazarlama ve tanıtım konusunda yetersiz kalan bu işletim sistemleri, şu anda kullanılan donanımlarla da gayet başarılı çalışıyor. Pardus’un ücretsiz olduğunu hatırlatalım.

    10) Microsoft’un Yamalı Imajı
    Zamanında mahkemeler tarafından resmen duyurulan tekelcilik gibi konuların yanı sıra güvenlik açıkları ve yüzlerce MB’lık Service Pack’ler gibi kurulması zorunlu olan yamaları ile kullanıcıları karşısına alan Microsoft, bu imajını hala düzeltemediğinden dolayı kullanıcılar, yeni de olsa bir Microsoft yazılımına güvenmek istemiyorlar. Hele hele açık kaynak kodun adımları büyüyorken.


    11) Firewall
    Çift taraflı olsa da, ücretsiz firewall yazılımlarından bile kötü olan yeni güvenlik birimi de kullanıcıları zamanla zor duruma sokabilir. Mesela Windows Vista güvenlik duvarının arayüzü ve konfigurasyon seçeneklerinin XP'ye Servis Paketi 2 ile gelen güvenlik duvarından hemen hemen hiçbir farkı bulunmuyor. Bu, Vista'dan daha değişik bir güvenlik duvarı bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak.

    Ayrıca Vista'nın güvenlik duvarı için genel ve özel profil seçenekleri sizlere ev ya da genel bir ağa bağlarken sadece bir profili seçmenize izin veriyor. Yani maalesef Vista'da sadece bağlantıyı ilk defa kurarken ev ağı ya da genel ağ seçeneğini seçebiliyorsunuz.

    Zaten sydney kökenli analist şirketi Hydrasight'ın yöneticisi, güvenlik uzmanı Micheal Warrilow'da tam güvenlik yaratan bir güvenlik duvarı yazılımının Microsoft'a zor geldiği inancında olduğunu dile getiriyor. Vista ancak güvenlik duvarını destekleyecek olan Windows Defender, yüksek koruma seçenekli Internet Explorer ve gelişmiş Windows Update gibi programların yardımlarıyla daha güvenli bir hal alabiliyor.


    12) Geniş Bant Internet
    Windows Vista ile beraber gelen uygulamaların kullanması gereken internet bağlantısı da tıpkı donanım gibi güçlü olması gerekiyor. Aksi takdirde, bu araçlardan tam olarak istifade edilemiyor.



    13) Yetersiz Kaynak
    Windows Vista’nın çıkmasına rağmen henüz piyasada bu işletim sistemini daha iyi kullanmak için kaynak bulunmuyor. Olan kaynaklar da yabancı dildeki Windows Vista kitapları.


    14) Uzun Süren Kurulum
    Windows Vista kurmak istediğiniz zaman kendinize biraz zaman ayırmanız gerekiyor. Zira, kurulumun süresi, bilgisayarınızın performansına oranla biraz fazla zaman alıyor. Tahmini olarak 1-2 saat.

    15 ) Yamalı Çoraplar
    Windows XP’den sonra gelen yamalar Service Pack adı altında toplanmıştı ve an itibarı ile bu, yüzlerce MB’lık dosyalar anlamına geliyor. Windows Vista’nın da daha şimdiden çıkmaya başlayan yamaları, zamanla indirilmesi ve kurulması zor bir hale gelecek.

    Tecavüzden Kaçış Yoksa Tadını Çıkar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    alıntı olduğunu yazmayı unutmuşsun galiba ???

    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    Ne oLursa oLsun, Xp De 98 Gibi oLacak (:

    Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    ne olursa olsun xp de tarih olucak vistayı yüklemeyen kalmayacak her zamanki gibi yine bizim millet email dolaştırmaya başladı windows tüm xp leri devre dışı bırakacakmış falan filan...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delifisek
    delifisek's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    yanlız hatırlatmak isterim, microsoft un teknisyenleri zaten vista çıkarken korsan kullanımlara izin veriliceğini fakat update yaptırmıcaklarını söylemişlerdi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2005
    Erkek
    1.maddeyi salla korsan rulez :D

    Amphetamine Logic.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth_
    fth_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    alıntı yaptıgın adama siktir cekıorum 400 dolar ne amk aha burda 129 milyun dio

    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125250062&CS_Category=_UYGULAMA_YAZILIMI302&CS_Catalog=_BILGISAYAR

    çocuktum,büyüdüm
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek
    ben şuan vistanın 6. partını indiriyom :)) hiçde pahalı değil :D

    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    1 ay bekle 5 ytl korsan alırsın dvdsini ki verim bill amcaya 400 amerikan doları :)

    47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jezreel
    jezreel's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2003
    Erkek
    1) Çok Pahalı
    Bırakında pahalı olsun 5senedir üzerinde çalışıyorlar ki en son paradox sanırım crackleyerek ücretsiz hale getirip yamaları indirmede sorun yaşamanızıda engellemişti
    2) Her Program Çalışmıyor
    Zamanla uyum sağlayacağı ki sağlamaya başladığıda kesin
    3) Sürücü Desteği
    Sürücü desteğide bazı problemler yaşansada büyük ölçüde düzeltilmeye başlamış bulunmakta ki dx10 vistada çalışıyor
    4) Performansı Yerlerde
    Ready Boost, SuperFetch, Ready Drive gibi teknolojilerle penformans inanılmaz ölçülerde artmış yerlerde felan değil ( usb belleği sistem belleği olarak kullanabilme imkanı tanınmış daha ne )
    5) Pahalı Donanımlar
    Donanımınız vista desteklemiyorsa xp ile devam edin bu işlerle uğraşan biri olarak ben en azından son olmasa bile sona yakın model donanım kullanma gereği duyuyorum
    6) Güvenlik Ellere Emanet
    Xp nin ilk çıktığı zamanlara bir göz atın
    7) Akıllı Olmayan Güvenlik
    Uyarılar kaldırılabiliyor
    Değişen Arabirim
    Görsel arabirimin xpden kat kat hoş olduğu bir gerçek
    9) Güçlü Alternatifler
    Yorumsuz
    10) Microsoft’un Yamalı Imajı
    Xp nin ilk çıktığı zamanlara bir göz atın
    11) Firewall
    Yazılımla çözümlenebilir
    12) Geniş Bant Internet
    Son teknoloji işletim sistemine son teknoloji kaynak gerekmesi anormal değil
    13) Yetersiz Kaynak
    Yakında çözümleneceği aşikar
    14) Uzun Süren Kurulum
    Bu süre değer bence yakında göreceğiz zaten
    15 ) Yamalı Çoraplar
    56k modem kullanan kalmadı pek

    Gelişinden yakında bir çok kullanıcının vista edineceği belli oluyor merak eden tarihe ve xpnin çıkışına popüler oluşuna bakabilir

    gaipten görüntüler
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek
    dostum bu seni verdiğin linklteki home , bi boka yaramayan sürümü vistanın , eğer iyi bi fista kullanmak istiyorsan ultimate yi kuracaksın ;) bide onun fiyatına bak

    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 2481 Toplam Mesaj: 23