folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Vista Ya Geçmemek İçin 15 Neden

Vista Ya Geçmemek İçin 15 Neden

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek
    vista"nın linux"tan pek farkı yok zaten. günde bin defa yönetici parolası giriyorum. ama eminimki bir gün hepimiz vistayı kullanmak durumunda kalacağız.

https://twitter.com/ElliotticianRB
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    2) Her Program Çalışmıyor
    Şu anda kullandığınız her yazılım, maalesef Windows Vista’da çalışmıyor. Bunun için, yazılım firmalarının yamalarını beklemek zorunda kalacaksınız

: Bunu söylemek tam bir saçmalık, Aynı problem xpden 98'e geçerkende vardı. windows 3.1 den 95 e Windows Nt'ye geçildiğinde de vardı... Tabiki olacak, zamanıda 98'i savunanların kacı 98'de kaldı???

3) Sürücü Desteği
    Windows Vista’da her ne kadar sürücü derdi olmayacak deseler de bazı donanımların sürücüleri konusunda ciddi sıkıntılar var. En azından ülkemizde en çok kullanılan modemlerden Zoom’un bu sorunu bir süre önce yaşadığı gerçeğini unutmamak gerekiyor.

: Tabiki aksilikler olacak, geçen kurduğum makinada kendi realtek driverını indirdi, tw kartının driverını indirdi bunlar cok güzel yenilikler... Hep kötü tarafından bakmak yanlışlık...

7) Akıllı Olmayan Güvenlik
    Windows Vista kullanırken, bir yazılım kurmak istediğinizde sizi karşılayacak olan pencereler, her ne kadar sizin güvenliğiniz için hazırlansa da bu durum, zamanla işkence haline geliyor. Microsoft’un kendi yazılımlarını kurmak istediğinizde bile “Emin misiniz? Tehlikeli olabilir!” uyarısı alıyorsunuz

: Bu haklı bir eleştiri, iyice bokunu cıkardılarççç

9) Güçlü Alternatifler
    Pardus, MAC OS X gibi işletim sistemleri, Windows Vista’nın yaptıklarından daha fazlasını gerçekleştirebiliyorlar. Sadece pazarlama ve tanıtım konusunda yetersiz kalan bu işletim sistemleri, şu anda kullanılan donanımlarla da gayet başarılı çalışıyor. Pardus’un ücretsiz olduğunu hatırlatalım.

: Pardosla ne yapılıomuş ya?? Linuxde yaptığını herşeyi windowsda yaparken, windowsda yaptığın şeyi linuxde yapmak için adamın kıcından kan cıkarmak gerekio...

13) Yetersiz Kaynak
    Windows Vista’nın çıkmasına rağmen henüz piyasada bu işletim sistemini daha iyi kullanmak için kaynak bulunmuyor. Olan kaynaklar da yabancı dildeki Windows Vista kitapları.

14) Uzun Süren Kurulum
    Windows Vista kurmak istediğiniz zaman kendinize biraz zaman ayırmanız gerekiyor. Zira, kurulumun süresi, bilgisayarınızın performansına oranla biraz fazla zaman alıyor. Tahmini olarak 1-2 saat.

: Bunu yazan hiç vista kurmamış sanırım :) Hayatımda kurduğum en kolay windows kurulumuydu? acılır acılmaz sordu sorularını ve daha sonraki seferde windows acılmıştı, Gerizekalı linux'u en son kurduğumuda, kurulum sırasında bana mail adresimi ve smtp serverımı soruodu :D

15 ) Yamalı Çoraplar
    Windows XP’den sonra gelen yamalar Service Pack adı altında toplanmıştı ve an itibarı ile bu, yüzlerce MB’lık dosyalar anlamına geliyor. Windows Vista’nın da daha şimdiden çıkmaya başlayan yamaları, zamanla indirilmesi ve kurulması zor bir hale gelecek.

:Kurulum için tabiki erken mutlaka sp1 beklenmeli...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 2922 Toplam Mesaj: 23