Viyana, Prag Ve Berlin'e Gidiyorum
-
Yine yeni bir yurt dışı seyahati konusuyla karşınızdayım. Daha önce gittiğim ülkelerle ilgili açtığım konularda (https://www.tahribat.com/forum/italyaya-gidiyorum-var-mi-istediginiz-258617, https://www.tahribat.com/forum/budapesteye-ve-viyanaya-gidiyorum-259195) çoğunuzun yardımı oldu, saolun varolun. Bende elimden geldiğince yardımcı olabileceğim arkadaşlara yardımcı oldum.
Şimdi yeni bir gezi daha planladık. 10 haziran - 22 haziran tarihlerinde sırasıyla başlıkta yazdığım şehirlerde olacağım.
Viyana 10-13 haziran, Prag 13-16 haziran, Berlin 16-20 haziran, Hannover 20-22 haziran şeklinde planlıyoruz, ancak henüz otel ya da daire ayarlamadık. Sadece gidiş dönüş biletleri aldık.
Şimdi özellikle Prag ve Berlin ile ilgili gezilip görülmesi gereken, gidilip oturulması gereken mekanlar, ziyaret edilmesi gereken müze veya ören yerleri varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Daha önce aldığım tavsiyelerin çoğuna uymaya çalıştım ve faydalı da oldu. Özellikle Budapeşte konusunda termal tavsiyesi çok iyiydi, 5 günlük gezide en çok termal havuzda eğlendik diyebilirim. Teşekkür ediyorum tekrardan herkese.
Yılbaşında Viyana'ya gittiğim için orada yine belli başlı noktaları gezicez, çünkü başka bir arkadaşla gidiyorum bu defa. Ancak yine de orasıyla da ilgili tavsiyeleri alabilirim. Hannover'a ise sadece dönüş bileti oradan daha ucuza geldiği için gidicez, orada çok bi yer gezebileceğimizi sanmıyorum açıkçası, ancak yine de ille şuraya uğra diyeceğiniz bir yer olursa yazın.
Prag'ta oteller nispeten ucuz gibi, ancak daha önce gitmediğimiz bir yer olduğu için muhtemelen merkeze yakın bir yerlerde ayarlıcaz.
Otel konusunda Berlin'de merkeze yakın konumlarda aşırı bi pahalılık var, merkeze 5-10 km civarında uygun fiyatlı oteller mevcut, ancak merkez kısmına toplu taşıma ile 1 saat civarı sürüyor. Sizce bi tık daha fazla ödeyip merkeze yakın mı kalmalı, yoksa günlük 2 saat yolculuğu göze almalı mı? Toplamda 4 gece kalacağız, gezmemiz gereken yerler için yeterli olur mu?
Bu arada dönüşte duty freeden istediğiniz bişi varsa imkanım olursa getirebilirim, ya da çok ağır olmayacak bişi olursa gittiğim ülkelerden de alabilirim, fazla yük olursa uçak kabin bagaj hakkımı aşabilir, o yüzden sıkıntı yaşayabiliriz.
Biraz dağınık yazmış olabilirim, tümünü okursanız sevinirim (= Tavsiye ve önerileri bekliyorum, teşekkür ediyorum.
-
Çeklerin birası meşhurmuş. Mutlaka dene.
Berlin'de meşhur bir kapı var. Oradan foto at. Doğu Berlin ve Batı Berlin'in aynı anda fotoğrafını çek.
Almanların kıyma dönerini ye ve foto çek.
Yolun açık olsun.
-
Pikacu bunu yazdı
Berlin'de meşhur bir kapı var. Oradan foto at. Doğu Berlin ve Batı Berlin'in aynı anda fotoğrafını çek.
Yolun açık olsun.
bu dediğin yerlerin konumlarını atsan şahane olur.
-
Gittiğin yerlere gitmek vardı ah ah
Gelirken ürün getirme şansın olur mu ki olursa
Chameleon Ultra
Bu ürünü getirebilirsiniz ne güzel olur parasını vereyim.
-
serseri_1453 bunu yazdı
Gittiğin yerlere gitmek vardı ah ah
Gelirken ürün getirme şansın olur mu ki olursa
Chameleon Ultra
Bu ürünü getirebilirsiniz ne güzel olur parasını vereyim.
dediğini aratınca bu çıktı hocam ( =
-
LynXMaSTeR bunu yazdıPikacu bunu yazdı
Yolun açık olsun.
https://maps.app.goo.gl/MjzhWRWD3pmVsRfC7
Bu kapı ama diğerleri için birşey diyemiyorum.
-
Prag'da meşhur bir saat var astronomi kulesi diye geçiyor sanırım ilgini çeker mi bilmem ama çok görmek istediğim bir yer
-
Gaylin' e gelmeye bi hafta kala pm cak tek geliosan misafir edebilirim ama söz vermiyorum şuan
-
Pikacu bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıPikacu bunu yazdı
Yolun açık olsun.
https://maps.app.goo.gl/MjzhWRWD3pmVsRfC7
Bu kapı ama diğerleri için birşey diyemiyorum.
burayı not aldım, diğerlerini de bulduğunda atabilirsin hocam.
Balboa bunu yazdıPrag'da meşhur bir saat var astronomi kulesi diye geçiyor sanırım ilgini çeker mi bilmem ama çok görmek istediğim bir yer
o saate gidicez hocam, not aldım. zaten en bilindik yerlerden biri orası, bir de köprü varmış, onu görcez, kilise milise falan bakınırız, başka da bir yer bilmiyorum şu an için (:
ExcaliburTBT bunu yazdıGaylin' e gelmeye bi hafta kala pm cak tek geliosan misafir edebilirim ama söz vermiyorum şuan
o dediğin yer hangi şehirde hocam?
-
ayda 1 hafta viyana'ya giderim. gittiğin yerleri söylersen ona göre tavsiye vereyim?
-
Berlin iste hacim. Biz Berlin e "Gaylin" diyoruz.