folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Vizesiz AB'ye Giriş Dönemi Başlayacak



Vizesiz AB'ye Giriş Dönemi Başlayacak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Başlık biraz haber tarzı oldu :) beklediğim bir şeydi ama bkelediğimden biraz daha geç yürürlüğe girecek. Ben 2 yıl sonra diye düşünmüştüm ama 3 yıl imiş.

    Kısaca bahsedersem, 

    türkiye çift taraflı olarak bir çok ülke ile vizeleri kaldırdı, tek taraflı olarak da AB ülkeleri türkiyeye gelebiliyor ya da kontrol sırasında vize alıyorlar. Ama biz AB ye giremiyoruz, bir çok kıçı kırık ülke girebildiği halde biz hala vizesiz giremiyoruz hatta vize almayı bir işkence haline getiriyorlar. (Daha önce vize alanlar bilir..)

    AB nin asıl korkusu, türkiye üzerinden yasadışı giren göçmenlerin iadesi ile ilgili. Geçen yıl bunla ilgili paraf atıldı ama imzalar atılmadı. Türkiye garanti istiyor, AB ise, siz imza atın gidişata göre bakalım diyor. Ve başbakan onay vermiş, bu ay içinde geri kabul anlaşması imzalanacak.

    Yani türkiye üzerinden kaçak giren her göçmen direk türkiye ye yollanacak ve türkiye ilgilenecek, bu süreç 3 yıl boyunca takip edilecek, eğer sıkıntısız işleniyorsa vizeler kaldırılacak. Bir yamuk yapmazlar ise 3 yıl sonra vizeler kalkmış olacak.. 

    bence AB ye girmek yerine, Liechtenstein, İsviçre ve Norveç gibi schengen üyesi ülke olmak daha mantıklı.. AB zaten ayakta duramayacak gibi, çünkü romanya, bulgaristan, g. kıbrıs rum kesimi, yunanistan gibi ülkeleri aldılar, 

    Bizi muhtemelen schengen üyesi yapmayacaklar, sadece 180 günde 90 gün vizesiz kalma hakkı verecekler diye düşünüyorum.. Ama net bir bilgim yok nasıl işleneceği hakkında. Rusya'da mesela böyle..

     

    not: 3 yıl falan diyip geçmeyin, bu bir süreçtir. mesela romanya 2007 de birliğe girmesine rağmen hala schengen e alınmadılar.. 

    haber linkleri:

    http://ensonhaber.com/turkiyenin-abye-vizesiz-girmesinde-son-viraj-2013-12-04.html

    http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/900177-vizesiz-avrupa-icin-son-adim

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    Zor bir ihtimal :) 


    - Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek

    inşallah gerçekleşir. sağolasın.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    vize sacmaligi ile insanlarin dolasim ozgurlugunu kisitlamak insan haklarina aykiri, bakarsin birgun yine eskisi gibi ata semeri vuranin yollara dusecegi serbest dolasim gunler geri gelecektir. suphesiz bunun nizamini saglamak buyuk bir medeniyet meziyetidir.


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2009
    Erkek

    3 Yıl sonra yönetim "AB" ban sebeblerini değiştirir :)

    Yeni ban sebebi : CHP iktidara gelene kadar banlısınız :P


    🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2007
    Erkek

    vze almak bu kadarzor değil ki :S

    bu zaman kadar hangi ülkeiçin basvurduysam şak diye verdiler :S


    Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Şubat/2009
    Erkek

    Avrupa birliği ülkelerine vize almak hiçte zor değil ama niye her seferinde bilmem kaç euro para bayılsınki insanlar..

    Bakalımda 3 seneye kadar AB diye birşey kalacakmı ortada..

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paduwan
    paduwan's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    insallah Türkiyenin yarisi dagilir avrupaya niahhaha. Bizi almadilar bulgarlari romanlari aldilar her tarafta suc oranlari artti, dilenci olmayan yerler dilenci kayniyor. Metroya 10 kislik gruplar halinde binip önüne geleni taciz ediyorlar. Calidklari arabalar falanda cabasi. Baya dertliymisim bu konuda vay be.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    AB 3 yıl içinde dağılmaz ama dağılacaktır büyük ihtimalle..Şuan en büyük yük almanyanın üzerinde sonra ingiltere de.. genelde halklar pek memnun değil bu durumdan, bilinçli ülkeler zaten euro ya falan da geçmedi ve çoğu için bu işin faydası, vizesiz dolaşım, çalışma izni olmadan çalışabilmek v.s. İlk olarak ortak pazar ile başladı, gümrük birliği sonra avrupa birliği.. 

    vize almak kolay demiş bazı arkadaşlar, ben bu işlerin içinde olduğum için binlerce insan biliyorum vize sıkıntısı yaşayan. Kısa dönem vize çok problem olmuyor genellikle veriliyor ama yine de almanya, isviçre ve hollanda gibi ülkeler kolayca reddebiliyor. Sebebi ise, oraya gidip geri dönmemeniz. Bunda en ufak bir şüphe varsa dahi reddediyorlar hatta şüphe olmadan. Mesela bir iş adamı vardı, adamın bir sürü malı mülkü var türkiye'de ama isviçre ye turistik amaçlı başvurduğunda, geri dönmeyeceğiniz şüpheli olarak görüldüğünden vize başvurunuz reddedilmiştir diyor..

    Bir de uzun dönem vize var, özellikle çek cumhuriyeti 2 ay bekletiyor. Çok sorun yaşayan öğrenciler var, polonya 1-2 hafta içinde verirken çekler 2 ay hatta 3 ay dahi bekletebiliyorlar keyfiyetten. 

    Bir de konsoloslukta görülen muamele de cabası. Bazen insanlara çok kötü davranıyorlar, bağırıyorlar falan. Cevap da veremiyorsun çünkü vizenin gidişatı onun elinde (kısa dönem vizelerde), bir bahane bulur ve kabul etmez bahaneni. Ben bunu yunanistan vizesi alırken yaşamıştım. 4 saat beklettiler beni dışarda ondan sonra sizin isminiz yok diyip yeniden randevu alın dediler. Randevu merkezini aradığımda, oradaki kadın dediki, size randevu vermemişler, sanırım konuştuğunuz kişi dalga geçmiş sizle dedi ve tekrar randevu verdi, ve bir-iki sonra gittim yine saatlerce beklettiler. İstanbuldaki yunan başkonsolosluğuna öğlen saatlerinde gidin de kuyruğu görün ne kadar kişi bekliyor.. ben hiç bir konsolosluk önünde bu kadar yığılan adam görmedim..

    benim binlerce yaşadığım gördüğüm şey var o yüzden vize alma süreci sıkıntılı oluyor. Bazen de sıkıntısız oluyor. Bu sıkıntıyı çıkaranlar da ilginç olarak konsolosluklarda çalışan türkler, bana göre nerde haysiyetsiz,şerefsiz bir türk varsa konsolosluktadır. yardımcı olmak yerine rus katliyamı yapan askerler gibi konuşuyor adiler.. ben bu vize yüzünden intihar etmek isteyen bir sürü insan tanıdım, insanların psikolojilerini o kadar bozuyorlar ki.. 

    bunların tek sebebi var, kıçı kırık yunanistan, çek cumhuriyeti v.s. gibi ülkeler bizden çok güçsüz olmasına rağmen, kendi güçlerini böyle gösteriyorlar. bizim ülkemize "bak senin vatandaşlarını terörist yerine koyup onlarca belge istiyoruz, gerektiğinde aylarca bekletiyoruz" diyorlar. dışişleri bakanlığına çok şikayet ettik ama bizim yapabileceğimiz bir şey yok, durumu biliyoruz demişlerdi. biz güçsüz bir ülke olduğumuz için böyle davranıyorlar ama bir amerikan vatandaşına böyle davranamazlar.. neyse elbet gün gelecek..


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Bence AB 5 sene içinde dağılacak eğer böyle devam ederse.Romanya ve Bulgaristanı almaları zaten bok etti.

    Bence AB nin ekonomik anlaşmaları yerine sadece birbirleriyle vizesiz seyahat olayı olsa herkesin işine gelir.Yoksa unbalancedinde dediği gibi koşmayan farenin tekerini koşan fare çeviriyor.

    u235 tarafından 04/Ara/13 12:41 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Rene yıllardır vizesiz sokuyo hoca


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 4116 Toplam Mesaj: 38