Vizesiz AB'ye Giriş Dönemi Başlayacak
-
Başbakan geçen demedi mi şangaya alın diye ya koyiyim avrupa birliğine.
-
Hocam baya araştırdığın belli yazdıklarından teşekkür ederim bilgilendirme için
-
Şu an kalkmış olsaydı ben de başvuru için üç ay beklememiş olurdum...
-
h2run bunu yazdı
Zor bir ihtimal :)
-
adamların yapmak istediği kaçak göçmenleri tc ye geri postalayıp türkiyeye tamamen kapıları kapatmak
sizde yediniz şimdi bu haberi öyle mi?
içinde kürdünden pkklısına irticacısından el kaidecisine zilyon tane yaratık barındıran 80 m nüfuslu tcyi nah alır avrupa
yazık lan buna inananlarda var amk :) -
yeşil pasaportum var kafam rahat
-
@davereed, hocam orda oturum izni olan birini kovamazlar. eğer kaçak gidenler varsa ve polis bunu yakalarsa bunlar da türk vatandaşlığı ise elbette türkiye ye iade edilecek! ki bunların sayısı milyonlarca değil. yunanistanda bir kaç kişiyle tanıştım, terör yüzünden kaçmışlar atinada bir stand kurmuşlar dergi satıyorlardı ama hiç bir izinleri falan yok. zaten atina göçmen yuvası, bu adamlar türkiyeye yollanacak yakalandıklarında, türk vatandaşlarının cezası varsa türkiyede hapise gönderilir, diğer ülke vatandaşları da kendi ülkelerine gönderilir, bu kadar basit.
vize şartları belli oldu, en son maddede sıkıntı var.. bakalım yamuk yapacaklar mı yine. yorumlara bakılırsa krizde olan ülkeler türklerin gelmesini istiyorlar
Jolly Tour Onursal Başkanı Sinan Vardar şu açıklamayı yaptı:
'74 milyonluk Türkiye nüfusunun sadece 3 milyonu seyahat ediyor. Bu rakam schengen vizesinin kalkmasıyla hızla artacaktır. Avrupa, özellikle Fransa, İspanya ve İtalya Türk turisti kolları açık bekliyor. Çünkü Türkler çok harcıyor, eğlenmeyi ve alışveriş yapmayı biliyor. İspanya'da Gucci, Prada gibi markaların Türkçe 'indirim' yazılı pankartlar astıklarına şahit olduk. İlaç bile olabiliriz onlara. Bunun farkındalar. Ancak Almanya gibi çok Türk göçü almış ülkeler bu konu da tedirgin. Onlar da zamanla anlayacaklardır.' Bunlar da şartlar
TÜRKİYE VİZE SİSTEMİ KURMAK ZORUNDA
Hürriyet'in haberine göre; Türkiye, vize sistemini AB ile tam uyumlu hale getirebilmek için bir "Vize bilgi sistemi" kurmak zorunda. Türkiye'nin yerine getirmesi gereken diğer bazı öncelikli şartlar şunlar olacak:
ANLAŞMALAR İPTAL EDİLECEK
Türkiye son dönemde kurduğu stratejik işbirliği mekanizmaları kapsamında çoğunlukla Asya, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ile karşılıklı olarak vizeleri kaldırdı. Ancak AB, bu ülkelerin büyük çoğunluğundan vize talep ediyor. Türkiye bu kapsamda daha önce yaptığı anlaşmaları iptal edecek.
MÜLTECİ ŞARTI
Türkiye, sadece Avrupa ülkelerinden mülteci kabul etme şartından vazgeçmek zorunda kalacak. Örneğin, Somali'den gelen bir kişinin sığınma başvurusunu kabul edecek.
DİPLOMATİK İLİŞKİ YOK AMA...
Türkiye tüm AB üyesi ülkelere vizesiz giriş imkanı tanıyacak. Buna, Türkiye'nin diplomatik ilişkisi olmadığı için pasaportunu tanımadığı Kıbrıs Rum Kesimi de dahil.
SINIR GÜVENLİĞİ
Türkiye, AB'nin kıta Avrupa'daki en doğu sınırı olan Bulgaristan ve Yunanistan'la sınır güvenliğine ilişkin çok sıkı işbirliği yapacak.
İPTAL ETME HAKKI SAKLI TUTULDU
Türkiye bunlara uymadığı takdirde AB, "Türkiye istenilen şartları yerine getirmedi" gerekçesiyle vize muafiyetini başlatmayabilecek. Sadece vize kolaylığı devrede tutulacak.
-
unbalanced bunu yazdı
@davereed, hocam orda oturum izni olan birini kovamazlar. eğer kaçak gidenler varsa ve polis bunu yakalarsa bunlar da türk vatandaşlığı ise elbette türkiye ye iade edilecek! ki bunların sayısı milyonlarca değil. yunanistanda bir kaç kişiyle tanıştım, terör yüzünden kaçmışlar atinada bir stand kurmuşlar dergi satıyorlardı ama hiç bir izinleri falan yok. zaten atina göçmen yuvası, bu adamlar türkiyeye yollanacak yakalandıklarında, türk vatandaşlarının cezası varsa türkiyede hapise gönderilir, diğer ülke vatandaşları da kendi ülkelerine gönderilir, bu kadar basit.
vize şartları belli oldu, en son maddede sıkıntı var.. bakalım yamuk yapacaklar mı yine. yorumlara bakılırsa krizde olan ülkeler türklerin gelmesini istiyorlar
sende inandın öyle mi :)
çok parası olana her ülke vizesiz zaten
ab senin 3 kuruş maaşı olan vatandaşının avrupaya gitmesini mi bekliyor onlardan mı para kazanacak :)
herkes dreamer olmuş amk... -
DaveReed bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
ab senin 3 kuruş maaşı olan vatandaşının avrupaya gitmesini mi bekliyor onlardan mı para kazanacak :)
herkes dreamer olmuş amk...hocam ben 3 yıl önce yunanistandaydım, o zaman atina o kadar karışıktı ki ve millet isyan eşiğindeydi nitekim patladı, adamlar açlıktan "düşman" olduğu türklere kısa süreli vizeleri kaldır ki bir schengen üye ülkesinin bunu yapması yasal değil, ama adamlar istisna yaptılar neden çünkü denize düşen yılana sarılır.. bu durum italya için de ispanya için de rum kesimi için de diğer gelişmemiş ab ülkeleri için de geçerli.. ben yorum yazarken, tecrübelerime dayanarak yapıyorum, hayal kurarak değil, çünkü 2 sene avrupada yaşadım, yığınla insanla bu konular hakkında konuştum, bir çok şey değişiyor..
-
unbalanced bunu yazdıDaveReed bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
herkes dreamer olmuş amk...hocam ben 3 yıl önce yunanistandaydım, o zaman atina o kadar karışıktı ki ve millet isyan eşiğindeydi nitekim patladı, adamlar açlıktan "düşman" olduğu türklere kısa süreli vizeleri kaldır ki bir schengen üye ülkesinin bunu yapması yasal değil, ama adamlar istisna yaptılar neden çünkü denize düşen yılana sarılır.. bu durum italya için de ispanya için de rum kesimi için de diğer gelişmemiş ab ülkeleri için de geçerli.. ben yorum yazarken, tecrübelerime dayanarak yapıyorum, hayal kurarak değil, çünkü 2 sene avrupada yaşadım, yığınla insanla bu konular hakkında konuştum, bir çok şey değişiyor..
hiçbirşey değişmiyor hoca daha yeni yazın bile bir adasına gitmek için vize almak zorundasın hani kriz vardı? kapılarını açmışlardı sonuna kadar yalan!
sen şu şartları yazmışsında okumadın sanırım adamların yapmak istediği tek şey türkiyeyi bölüp parçalamaktan başka şey değil yok somalideki adamı kabul edecekmiş tc oldu zaten toplama kampına döndü ülke
göreceksin tarih yine tekerrür edecek vaz geçecekler zaten serbest dolaşım hakkı verilmiyorki anlaşmada neyini tartışıyoruz anlamadım suni gündem seçim yatırımı a bak abye girioz muabbeti başka birşey değil...