folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Voyager Atılırken İnsanlıktan İzin Alındı Mı ?

Voyager Atılırken İnsanlıktan İzin Alındı Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Hemen taşağa vurmuşsunuz ancak arkadaş çok enteresan bir konuya parmak basmış. Bu konuyu zannetmiyorum ki tbt'de usülünce değerlendirebilelim yada tartışalım ancak bu konu sosyal bilimler mezunlarının yüksek lisans'larında tez olarak kullanabilecekleri bir konu.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

alfa centuri 4300 kusur isik yili mesefesinde yer alan gunes sistemimize en yakin yildiz sistemidir, yani voyagerlar bir canli turune sesimizi ilete bilecekse en yakin ihtimalle 4300 isik yilini kat etmesi gerekiyor. sence sesimizi gercekten birilerine iletebileceklerine inanabiliyor musun? 

duzenleme; ayrica dunya daki super guc devletlerinin kendi aralarinda bu konu hakkinda bir konsorsiyum yapabilecegine inaniyorum ve bunu cok gizli etiketi adi altinda yapmislardir, voyagerdaki gonderilen mesalari dikkat edersen rusca, ingilizce bulunuyor. bu iki super guc o donemde sadece uzaya mekik gonderebilecek konumdayken ikisinin denetimi altinda sozu dinlenebilecek diger ulkelere -o donemde almanya fransa falan- danismislardir.

blackhammer tarafından 24/Şub/13 00:43 tarihinde düzenlenmiştir

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    god bunu yazdı

Nasa'nın dünya devletlerinden izin isteme fikrini saçma bulsam da ilgimi çeken ve bilgim olmayan bi konuyu paylaştığın için teşekkürler:) araştıralım bakalım

Niye saçma olsun hocam.Sonuçta tüm insanlığı ilgilendiren bir konu.Evren çok büyük.Biz yaşanabilir gezegenlere ulaşamıyorsak, varsa uzaylı diye tabir ettiklerimizde bize ulaşamıyor ya da bulamıyorlar.Voyager 1'den 2020 yılında iletişim kesilecek.Bir mermiden 20 kat daha hızlı gidiyor.Samanyolumuzu süt yolumu ne işte onu geçip belkide nerelere ulaşacak.Samanyolumuz bile evrende sadece bir nokta.

Şimdi, Dünya ile olan haberleşmeyi en az 2020 yılına kadar tutacak gücü oluşturması bekleniyor. Üzerinde bulunan altın kaplama plakada Güneş Sistemi'nin bulunduğu yer ve Dünya üzerindeki tüm dillerden oluşan bir selamlama ses kaydı bulunmaktadır. Ancak insanlık 2010'nun Mayıs aylarında uzaydan gelen farklı frekanslara tanık olmuş ve bu nedenle de Hawking'in "Uzaylılar dostumuz olmayabilir ve başımıza büyük dertler açabilir" şeklindeki sözlerini akla getirmiştir.

Yaşam formu barındırabilecek gezegenler olduğu kanıtlandı.Güzel bir belgesel önerecemde sana ismi taşınabilir diskimde.Mesajı editlerim yarın.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gencbeyin
    gencbeyin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    blackhammer bunu yazdı

alfa centuri 4300 kusur isik yili mesefesinde yer alan gunes sistemimize en yakin yildiz sistemidir, yani voyagerlar bir canli turune sesimizi ilete bilecekse en yakin ihtimalle 4300 isik yilini kat etmesi gerekiyor. sence sesimizi gercekten birilerine iletebileceklerine inanabiliyor musun? 

bu varsayım varsa diğer tüm sistemlerdeki canlıların en fazla bizim kadar gelişmiş olabileceğini düşünmemizden kaynaklanıyor. ya diğer yıldız sistemlerindeki canlılar bizden milyarlarca yıl önce kolonileşmiş, bizim şu an hareket edemediğimiz kadar hızlı hareket edebiliyorlarsa ve voyagera bi şekilde rastlarlarsa?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    god bunu yazdı

Nasa'nın dünya devletlerinden izin isteme fikrini saçma bulsam da ilgimi çeken ve bilgim olmayan bi konuyu paylaştığın için teşekkürler:) araştıralım bakalım

Niye saçma olsun hocam.Sonuçta tüm insanlığı ilgilendiren bir konu.Evren çok büyük.Biz yaşanabilir gezegenlere ulaşamıyorsak, varsa uzaylı diye tabir ettiklerimizde bize ulaşamıyor ya da bulamıyorlar.Voyager 1'den 2020 yılında iletişim kesilecek.Bir mermiden 20 kat daha hızlı gidiyor.Samanyolumuzu süt yolumu ne işte onu geçip belkide nerelere ulaşacak.Samanyolumuz bile evrende sadece bir nokta.

Şimdi, Dünya ile olan haberleşmeyi en az 2020 yılına kadar tutacak gücü oluşturması bekleniyor. Üzerinde bulunan altın kaplama plakada Güneş Sistemi'nin bulunduğu yer ve Dünya üzerindeki tüm dillerden oluşan bir selamlama ses kaydı bulunmaktadır. Ancak insanlık 2010'nun Mayıs aylarında uzaydan gelen farklı frekanslara tanık olmuş ve bu nedenle de Hawking'in "Uzaylılar dostumuz olmayabilir ve başımıza büyük dertler açabilir" şeklindeki sözlerini akla getirmiştir.

Yaşam formu barındırabilecek gezegenler olduğu kanıtlandı.Güzel bir belgesel önerecemde sana ismi taşınabilir diskimde.Mesajı editlerim yarın.

aslında doğru onun yaptığı bir hata hemde benden izin alınmayarak yapılan bir şey neden benim hayatımı mahvetsin . 

deyince aklıma birden çernobil geldi .

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek
    ErotikPanda bunu yazdı

Adam ağır işsiz :|

Valla çok ayıp hocam. Adam bir konuyu merak etmiş açmış, senin ilgini çekmiyor diye böyle yapmamalısın. Hem adam gerçekten işsizse gururunu kırmış olmak hiç mi aklına gelmiyor? Kınıyorum.

enjoy i'm vaccinated
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Fatih bunu yazdı
    ErotikPanda bunu yazdı

Valla çok ayıp hocam. Adam bir konuyu merak etmiş açmış, senin ilgini çekmiyor diye böyle yapmamalısın. Hem adam gerçekten işsizse gururunu kırmış olmak hiç mi aklına gelmiyor? Kınıyorum.

Sorun yok hocam alınmadım hatta ErotikPanda yazınca güldüm :) He la işsizim hemde ağır.Napak..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    Fatih bunu yazdı
    ErotikPanda bunu yazdı

Sorun yok hocam alınmadım hatta ErotikPanda yazınca güldüm :) He la işsizim hemde ağır.Napak..

Bende işsizim la cyber :(

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

Cern araştırması için devletlerden izin alındı mı sizce? Dünyada özellikle son yüzyılda örneğini verdiğin araştırmayla aynı boyutta yüzlerce bilimsel deney gerçekleştirildi. Ben de bu tür dünyayı ilgilendiren projelerin tüm insanlığın bilgilendirmesi ve konsensusü dahilinde yapılmasından yanayım fakat malesef bunu bu kapitalist düzende beklemek çok ama çok zor. Kim ziegler afrikada yaşayan kabileyi bu devirde allah aşkına.. Belgeseli bekliyorum

All is well
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sondanın içine İnsan hayvan resimleri falan koymuşlar.Onları çok merak ediyorum bir türlü bulamıyorum.

Toplam Hit: 9660 Toplam Mesaj: 76