folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Voyager Atılırken İnsanlıktan İzin Alındı Mı ?

Voyager Atılırken İnsanlıktan İzin Alındı Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Güneş sisteminden çıkmak üzere olan bir araçla hala nasıl iletişim kuruluyor ne ile çok merak ettim?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    Kutengri bunu yazdı

Güneş sisteminden çıkmak üzere olan bir araçla hala nasıl iletişim kuruluyor ne ile çok merak ettim?

radyo dalgalariyla

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    blackhammer bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    blackhammer bunu yazdı

uzay canlilarinin bizden katbekat ustun oldugunu dusunursek. ulasilabilecek en buyuk hiz isik hizi ve biz isik hizina erisemedik. diger canli turlerinin isik hizna eristigini dusunursek ve isik hizinda seyehat edebiliyorlarsa ki hala dunyanin farkinda olmadigi bir cok yildiz bulunmaktadir. big bang hesaplarina kainatin yari capi 14.000.000.000 isik yilidir. isik hizinda seyahat edebilen canlilar kainatin gezilmedik noktasini birakmamis olmalari gerekir ve radyo dalgalarinin 2 isik yili mesafesine kadar parazit olusturmadn gittigi varsayilir oyle yada boyle isik hizinda seyehat eden canlilar ilk insandan -250- 300 bin yil once- gunumuze bir sekilde radyo dalgalarini duysunlar yada duymasinlar  hatta ilk insani gec homo erectustan bu yana  -1.8 milyar yil- ya da dunya'nin ustunde canli herhangi bir varlik olusabilecek zaman diliminden -4 milyar yil- bu yana bir sekilde dunya ya ulasmis olmali ve dunya gezegenini bir sekilde incelemis olmalilar.

ps; misir piarmitleri uzayli yapilimi hieogliflerde uzayli tasvirleri hikayeleri yalan dolan

uzaylıların bizden üstün olduğunu kim ortaya attı acaba. var mı böyle bir şey belki aşırı ilkeller

teknolojik olarak bizden ustun olmadiklarini nereden biliyrosun?

tmm işte bende onu diyrm . Bilemiyrz. Bilemediğimiz içinde çok büyütüyorz gözümüzde . Madem o kadar üstün teknolojiye sahipler neden bulamadılar bizi hala . bence abartılıyor

hafiz yukarida saydiklarim olasik

bizden ustun teknolojilere sahip degillerse de o zaman isgal edilebilecegiz diye bir korkuyada kapilmamamiz gerekir ama konunu baslangici olan yer ya bizden ustunlerse ve dost canlisi varliklar degillerse o zaman bizi isgal etme olasiliklari vardir ve en bastaki olaya voyager gonderilirken insanliktan izin almalari gerekmiyor mu sorusu cikiyor ve boyle bir riski goze alip insanligi tehlikeye atmalari bireysel bir karar olur. bu sekilde mesaj gondermeden once bunu uzun uzadiya tartismis olamalari gerekir iyi ve kotu sonuclari dusunmus olmalari gerekiyordur.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    captain
    captain's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı

Türkçe mesajı merak edenler buradan dinleyebilir;

http://voyager.jpl.nasa.gov/spacecraft/languages/turkish.html

“Sayın Türkçe bilen arkadaşlarımız, sabah-ı şerifleriniz hayrolsun” (veya “sabah şerifleriniz hayr’lolsun”

sanırım hatalı bu kim 500 tl ister yarışmasında çıkmıştı geçen şaban ayınızmı ramazan ayınızmı ne hayırlı olsun diyodu :) kenan ışık yarılmıştı :D

her şeyin bir bedeli vardır ödenmiş yada ödenecek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@Kutangri Radyo dalgaları ile.Elektirik içinde şöyle bir teknoloji kullanmışlar hocam.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Radyoizotop_termoelektrik_%C3%BCreteci

Zaten anladığım kadarı ile 2020 yılında iletişimin kesilmesinin öngörülmesi uzaklıktan değil radyo gönderecek enerjisinin kalmamasından kaynaklanıyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

of of en çok merak ettiğim konuya dayanmışsın reyiz.

/1.durum, stephan reyizin bi sözü var ; bu bizim başımıza dert olacak diye..  ( iyi veyahut kötü bir karşılama.. / dost düşmanca yaklaşma )

2. durum, bu uydu taaaaaaaaaa 20 milyar ışık yılı uzaklıktan bir veriyi kaç zamanda gönderiyor.

ayrıca uyduda kullanılan parçaları çok araştırdım, pek bişi bulamadım.

3.durum, sabah şerifleriniz hayırlı olsundan öte gidememişler lan bizim için :O

tüm dillerde incelemek isteyenler için ;

http://voyager.jpl.nasa.gov/spacecraft/languages/languages.html

ayrıca bu voyager konusunu ilk incelediğimde sümerceye merak salmıştım.. k hala inceliyorum..
    insan dışı formların böyle abudik gubidik dillere etkisi çok.

ayrıca sümerliler tabletlerine vs bi çok yere uzay ikonunu eklemişler.

valla bu konuyu nerden çekersen oraya gider ama sevdim :))

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    blackhammer bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    blackhammer bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    blackhammer bunu yazdı

hafiz yukarida saydiklarim olasik

bizden ustun teknolojilere sahip degillerse de o zaman isgal edilebilecegiz diye bir korkuyada kapilmamamiz gerekir ama konunu baslangici olan yer ya bizden ustunlerse ve dost canlisi varliklar degillerse o zaman bizi isgal etme olasiliklari vardir ve en bastaki olaya voyager gonderilirken insanliktan izin almalari gerekmiyor mu sorusu cikiyor ve boyle bir riski goze alip insanligi tehlikeye atmalari bireysel bir karar olur. bu sekilde mesaj gondermeden once bunu uzun uzadiya tartismis olamalari gerekir iyi ve kotu sonuclari dusunmus olmalari gerekiyordur.

aynı şeyden bahsediyrz . Önceki mesajlarımda benzer seyler yazdm . sadece bu teknoloji kosunda abartıldığını düşünüyrm ama dikkatli olmakgerek orası kesn

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

niye sorsun ki hacı?

He is finding himself.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Bize sorarlarsa bizde bizim alakamız yok A.B.D attı deriz, ya da voyager ne la deriz,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Amd-x bunu yazdı

of of en çok merak ettiğim konuya dayanmışsın reyiz.

/1.durum, stephan reyizin bi sözü var ; bu bizim başımıza dert olacak diye..  ( iyi veyahut kötü bir karşılama.. / dost düşmanca yaklaşma )

2. durum, bu uydu taaaaaaaaaa 20 milyar ışık yılı uzaklıktan bir veriyi kaç zamanda gönderiyor.

ayrıca uyduda kullanılan parçaları çok araştırdım, pek bişi bulamadım.

3.durum, sabah şerifleriniz hayırlı olsundan öte gidememişler lan bizim için :O

tüm dillerde incelemek isteyenler için ;

http://voyager.jpl.nasa.gov/spacecraft/languages/languages.html

ayrıca bu voyager konusunu ilk incelediğimde sümerceye merak salmıştım.. k hala inceliyorum..
    insan dışı formların böyle abudik gubidik dillere etkisi çok.

ayrıca sümerliler tabletlerine vs bi çok yere uzay ikonunu eklemişler.

valla bu konuyu nerden çekersen oraya gider ama sevdim :))

Hawking varya Hawking.. başlı başına incelenmesi gereken bir adam.Yaşayan Einstein bu adam.Konusu gelmişken Hawking'in kloni uyarısından bahsedelim;

Hawking'in 'takıntısı' haline geldi, her gittiği yerde ısrarla söylüyordur:Bir An Önce Uzayda Koloniler Oluşturmak İçin Çalışmalara Başlamalıyız.

Ünlü İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking, insan neslinin yok olma tehlikesi içinde olduğunu, diğer Güneş sistemlerindeki gezegenlerin kolonileştirilmesi gerektiğini söyledi. 
    BBC radyosuna konuşan Hawking, 'Er ya da geç, bir göktaşı çarpması ya da nükleer savaş tümümüzü silip süpürecek. Bundan önce uzaya yayılmalı, bağımsız koloniler kurmalı, geleceğimizi güven altına almalıyız' dedi.

Hawking, Ay'a giden Apollo aracında kullanılan kimyasal yakıtlı roketle diğer gezegenlere seyahatin 50 bin yıl alacağını belirterek, Uzay Yolu dizisinde daha önce kimsenin gidemediği yerlere gidebilen uzay gemisi 'Atılgan'daki gibi bir itici gücün bu sorunu çözebileceğini kaydetti. Bilimsel yasaların ışıktan hızlı gidilemeyeceğini söylediğini hatırlatan Hawking, madde ve karşı maddenin birbirini yok etmesi kullanılarak, ışık hızının hemen altında bir hıza ulaşılabileceğini ve yakın bir yıldıza yaklaşık 6 yılda ulaşılmasının mümkün olabileceğini belirtti.

ALS hastalığı nedeniyle tek elini kullanabilen ve bilgisayarla iletişim kurabilen Hawking, ayrıca uzaya gitme arzusunu dile getirdi. Hawking, 'Ölümden korkmuyorum, ölmek için acelem de yok. Sonraki amacım uzaya gitmek' dedi.

Ayrıca yazıyı bulamadım ama bir yerde de "İnsanlığın geleceği için bir an önce ay'a kloni kurmalıyız, sonra marsa ve sonra bu güneş sistemini terk etmeliyiz" diyordu.

CyberAngel tarafından 24/Şub/13 01:42 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 9658 Toplam Mesaj: 76