folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Voyager Atılırken İnsanlıktan İzin Alındı Mı ?

Voyager Atılırken İnsanlıktan İzin Alındı Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kafkafkaf bunu yazdı

Voyager'da türkiyeden bir resim...

http://www.muhtesip.com/2011/01/turkler-uzayda/

edit:

Tüm resimler

http://goldenrecord.org/viewer.swf

Yukarıda arkadaşlar vermişti ama swf linki ile resimlere daha rahat bakılıyor.Eywallah.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MGT
    MGT's avatar
    Erkek

Uzay konusu ile iligli biraz ilgilenmeye başlayınca insanın aklına değil milyon milyar tane soru takılıyor  benim kafama özellikle antik uzaylılar adlı belgesel serisini izledikten sonra şu soru takılmıştır "Acaba diğer gezegenlerde doğmuş varlıklar aramızda dünyalı formunda ve görünüşünde yaşıyor mu?" Belkide aramızdalar yaşıyorlar ve bizim ilerlememizi sağlıyor gelişmemiz için yardımcı oluyorlar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Kim milyoner olmak ister yarışmasında çıkmıştı bunla ilgili soru.Türkçe verdiği mesajı soruyordu.

Benim bi not defterim var araştırmam gereken her şeyi not düşerim oraya.Bu konuyu da düşmüştüm.

Takipteyim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek
    lalada bunu yazdı

o değilde şeyi çok merak ediyorum diyelim çok uzak bi yıldıza gittik, orda namaz kılarken kıble diye nereye dönücez?

bu arkadas aslında yüzyılın sorusunu sormuş oldu kimse farkında degil .. dunyada olan geçerlilikler ne olacak ?

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    blmrt bunu yazdı
    lalada bunu yazdı

o değilde şeyi çok merak ediyorum diyelim çok uzak bi yıldıza gittik, orda namaz kılarken kıble diye nereye dönücez?

bu arkadas aslında yüzyılın sorusunu sormuş oldu kimse farkında degil .. dunyada olan geçerlilikler ne olacak ?

İlim yapmamışım ama ben onun cevabını verim.Şimdi dinimize göre kıyamet diye birşey var.Bu da dünyada olacağı için buradan gitme şansımız olmaycak demektir.Ayrıca sıhhı hadislerde peygamber efendimizin alametleri var.Binalar birbirleri ile yarışacak, sarraflar eve gelecek vs.. Yani dinimize göre buradan ayrılamaycağız diye yorumladım ben bunu.Dostlar konuyu tartışmaya devam edeceksek böyle yerlere çekmeyelim bence.Ne zaman dini bir yöne çekilse o konu piç oluyor biliyorsunuz.. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    blmrt bunu yazdı
    lalada bunu yazdı

İlim yapmamışım ama ben onun cevabını verim.Şimdi dinimize göre kıyamet diye birşey var.Bu da dünyada olacağı için buradan gitme şansımız olmaycak demektir.Ayrıca sıhhı hadislerde peygamber efendimizin alametleri var.Binalar birbirleri ile yarışacak, sarraflar eve gelecek vs.. Yani dinimize göre buradan ayrılamaycağız diye yorumladım ben bunu.Dostlar konuyu tartışmaya devam edeceksek böyle yerlere çekmeyelim bence.Ne zaman dini bir yöne çekilse o konu piç oluyor biliyorsunuz.. 

chronicles of riddick i ilk izlediğimden beri aklımda bu soru, orda new mecca diye bi yer vardı imamın biri oraya gitmeye çalışıyodu vs vs.

onu geçtim ortak zamanı neye göre ayarlıycaz ? nasıl senkronize olucak?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    blmrt bunu yazdı
    lalada bunu yazdı

bu dunyadan gıtme şansımız olmayacaksa .. gittigimizi varsaydıgımızda sızın sistemınız çökecek o zaman .. hiçbir geçerliligi kalmayacakmı .. yoksa onada bişeyler bulunacakmı .. şimdiden bunu bilmek lazım

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    blmrt bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    blmrt bunu yazdı
    lalada bunu yazdı

bu dunyadan gıtme şansımız olmayacaksa .. gittigimizi varsaydıgımızda sızın sistemınız çökecek o zaman .. hiçbir geçerliligi kalmayacakmı .. yoksa onada bişeyler bulunacakmı .. şimdiden bunu bilmek lazım

Biizm sistem nedir hocam ? :) Bu samanyolundan çıkıp başka yıldızlarda yaşamak nasip olursa insanoğluna senin benim kemiklerim çoktan toz olmuş olacaktır.Ama konu o değil.Zaten biz bir yere gidemiyrouz diye mesaj gönderiyorlar ya evrenin bir köşesine.Nasa insanlık adına varsa bizden başka yaşam formu ya da formları onları davet etmiş.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burhan808
    burhan808's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı

Sondanın amacı güneş sistemimizin dışına çıkmak ve mesafeyi ölçmekte olsa üzerine güneş sistemimizin yerini işaretlemişler.Ve dünaydaki bütün dillerde selam mesajı göndermişler.NASA bunu yaparken insanlığa sordu mu ? Diğer devletlerin izni olmadan güneş sistemimizin yerini gösteren bir sondayı nasıl gönderirler uzaya ? Evrende yaşam var ise yaşam formlarının düşmanca davranmıyacağını nasıl garanti ediyor da güneş sistemimizin yerini gösteren haritayı gönderiyor uzaya ? Bu ne terbiyesizlik lan :)

İzin alındığını varsayalım, izin alınan insanların çoğunluğu şuanda ölmüş durumda. Peki bu çağın insanlarına şimdi sorulsa, cevap aynımı olurdu? Yada yarının insanlarının cevapları?

"O da Senden Razi Dön Rabbine"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

umarım bu meraklar doğru bir yere yönelir diyerek Voyager ın üzerindeki altın plak ın orjinal site adresini vereyim;

http://goldenrecord.org/

tüm cd  içeriyi kodlar, dna yapısı, çizim, fotoğraf ve müzikleri bulabilirsiniz

bu cd nin ana mimarı Carl Sagan dır, kendiside uzun süre bu soru ve sorunları düşündü, dünyanın çok değerli bilim insanları birlikte bir kararla bunu yolladılar 

gelip tek tek sorulmadı tabi ama çağın büyük isimlerinin imzası var altında, ki keza sadece Sagan bile yeterli bence

tavsiye: Carl Sagan ın tüm kitaplarını okuyun

cosmos belgesel serisinide izleyin, neler öğreneceğinize ne kadar keyif alacağına inanamazsınız, çocukluk kahramanımdır Carl amca : )

Carlsaganandcat tarafından 25/Şub/13 00:19 tarihinde düzenlenmiştir

9200 feetde alınan ilk nefes...
Toplam Hit: 9139 Toplam Mesaj: 76