Vucut Gelistirme - (Kas Kazanimi) İcin Kullandiginiz Kaynaklar Ve Tavsiyeler
-
LaNCeLoT bunu yazdı
Her sene soruyorsun bu sorulari
Muhtemelen, kaba götlüsün hocam.
Eyleme geçmek, disiplin vs..
:D :D
Şu hani hareket şöyle yapılmaz böyle yapılır deyip 3 mm 4 mm açı ile kasın %10000 fazla çalıştığını söyleyen tipler var ya, alayının ensesine şak şak şak patlatmak lazım. Ulan adam daha dambıl tutmadan travma olmuş..
Hocam kendini 1100 Nokia zamanında olarak düşün, git spor salonuna gönlünce spor yap. Yanına gelip bir şey söyleyen olursa da s... lan göt de gönder gitsin.
Ama kalcayi sağa sola dayamadan, fiskos yapmadan, kıyafetler sırılsıklam olacak sekilde çalış. Tak kulaklığı kafayı kapat.
Hareketler icin de bak arkadaşlar söylüyor telefonundan en basit kol hareketi en basit göğüs hareketi filan diye arat yeter.
Biz çok şanslı adamlarmışız lan. Demirbaş hareket ne ise herkes onu yapar gayet de herkül olurdu isteyen. Simdi olayi önce kafada baslatmak gerekiyor heralde su hale bak :D
-
P90x3 ü deneyen oldu mu acaba,
darabee den bir program mı çıartsam direk p90x3 e mi başlasam bilemedim, daha öcne üniversitede 1 ay yapmıştım, çok şey farkettirdi ama ilk hafta merdiven çıkamadım, şuan cesaret edemiyorum yine başlayıp bitirememezlik yapmak da istemiyorum, ne tavsiye edersiniz
-
317seref bunu yazdı
Gym de balangic asamasindayim uzunca bir sure de takim sporlari ve bireysel sporlar yaptim ve ilgilendim futbol,basketbol,kosu,yuzme gibi
agirlikli olarak kas kutlesi kazanmak istiyorum.Beslenmemi duzeltip gyme yazilmayi dusunuyorum
Boy 190
kilo 103
Asagida ki kisileri egitim amacli dinliyorum
*savas cebeci yotuube - motivasyon,kas dinamikleri
*bilgehan koc yotuube- neler yenir,hareketlerin kullanimi
Onerileriniz neler ve kimleri takip ediyorsunuz? (websiteler,gym hocalari,tavsiye kanallari veya olusumlar gibi)
-neler yemek lazim?
-hangi programla baslamak lazim?
-hangi hareketleri nasil calismak lazim?
-seker krizi gelince nasil cozuyosunuz ?Kralım önce hoşgeldin aramıza ilk başta insan olduğunu unutma kendini tribe sokcak diyetlerden uzak dur illa ki şekerde yiceksin . Kanka kahvaltı yapma kahve sigara kullanıyorsan . İlk öğünü öğlen al bol tavuk , ton balığı . Spordan sonra bir ölçek protein tozu bol protein diğer takviyelerin boş ilk aşamada kanka antrenman olarakta tavsiyem 4 set yap mesela 3x12 en sonuncu set ağırlığı düşür tükeniş seti çıktığı kadar ama kendini baya bir zorlaman lazım . Kardiyo içinse bisiklet ve eğimli yürüyüş . 1 saati geçirme antrenman sürelerini çabuk bırakırsın diğer türlü . Gelişmiyorum diye tribe girme kanka birde çok emek istiyor .
-
overlocker bunu yazdı317seref bunu yazdı
Gym de balangic asamasindayim uzunca bir sure de takim sporlari ve bireysel sporlar yaptim ve ilgilendim futbol,basketbol,kosu,yuzme gibi
agirlikli olarak kas kutlesi kazanmak istiyorum.Beslenmemi duzeltip gyme yazilmayi dusunuyorum
Boy 190
kilo 103
Onerileriniz neler ve kimleri takip ediyorsunuz? (websiteler,gym hocalari,tavsiye kanallari veya olusumlar gibi)
-neler yemek lazim?
-seker krizi gelince nasil cozuyosunuz ?Kralım önce hoşgeldin aramıza ilk başta insan olduğunu unutma kendini tribe sokcak diyetlerden uzak dur illa ki şekerde yiceksin . Kanka kahvaltı yapma kahve sigara kullanıyorsan . İlk öğünü öğlen al bol tavuk , ton balığı . Spordan sonra bir ölçek protein tozu bol protein diğer takviyelerin boş ilk aşamada kanka antrenman olarakta tavsiyem 4 set yap mesela 3x12 en sonuncu set ağırlığı düşür tükeniş seti çıktığı kadar ama kendini baya bir zorlaman lazım . Kardiyo içinse bisiklet ve eğimli yürüyüş . 1 saati geçirme antrenman sürelerini çabuk bırakırsın diğer türlü . Gelişmiyorum diye tribe girme kanka birde çok emek istiyor .
Hareket isimlerine,uygulanis sekillerine ve programlara nereden bakmam gerekiyor? youtube da izledigimiz (fitness baslangic egitimleri bilgehan koc) hareketleri gorup salona gidince tam formda ve guzel sekilde yapamam gibi geliyor sonucta daha once neredeyse yapmadim gormedim
beslenme bilgim var youtube dan da seyredip yapip yiyebiliyosun proteinli karbonhidratli yemekler ama bu yazdigim 3 soru kafamda donuyo basligi acma ana nedenlerimdendir. -
317seref bunu yazdıoverlocker bunu yazdı317seref bunu yazdı
Boy 190
kilo 103
-neler yemek lazim?
Hareket isimlerine,uygulanis sekillerine ve programlara nereden bakmam gerekiyor? youtube da izledigimiz (fitness baslangic egitimleri bilgehan koc) hareketleri gorup salona gidince tam formda ve guzel sekilde yapamam gibi geliyor sonucta daha once neredeyse yapmadim gormedim
beslenme bilgim var youtube dan da seyredip yapip yiyebiliyosun proteinli karbonhidratli yemekler ama bu yazdigim 3 soru kafamda donuyo basligi acma ana nedenlerimdendir.Kuzen şöyle yapabilirsin https://youtube.com/shorts/rZ4Qjx_fc7g?si=8m1g7vlQ9zBpTCsf
Mesela bu sayfa baya başarılı antrenmandan önce bu tarz YouTube shortlarını ekran kaydını alırsın galerinde biceps diye bir albüm açıp bakabilirsin ilk başlarda hareketin nasıl yapıldığını kavramak için 5kg iki dumbell alırsın veya 2.5ar kilodan bir bar en düşük ağırlıkta denersin kasa vurduğunu hissedersen doğru yapıyorsundur birde hiçbir zaman 100de100 doğru yapamazsın kasa vurduğunu hissediyorsan senin için doğrudur . Hani biceps çalışıyorum omuzada vuruyor bazı hareketler ona takılma hedef kas çalışıyorsa doğru yapıyorsun en önemli ve püf noktası bence stabil olmak yani beli kitlemek bel öne geriye gitmemesi gerekiyor stabil bir şekilde kitleyip o şekilde yapmak . https://youtube.com/shorts/HwBA3X-S6nc?si=UKgX9e7LYH44hF6V bu sayfa yardımcı olacaktır sana .
-
bölge bölge çalışmak yerine full vucut antrenmanı çalışmak istiyorum. yok mu bir app, bana seçtiğim bölgelere göre (aynı anda farklı kas gruplarını çalıştıran hareketleri de ihtimale katarak) al kardeşim sana program bu, bu programda şu hareketi yapamıyor musun alternatifleri aha bu desin.
-
İlk 1 ay kardio olarak geçir, fazla ağır girme. Daha sonra bolge bölge çalış. Beslenme konusunda bütçeye bağlı.
Tavuk pilav
Ekmek ve çikolatayı kes komple. Zamanla yağlar kasa dönüşür,, ilk izlenim 6 ay sonrasında gözlenir tahmini.
-
böyle güzxel bir site var elindeki imkanları giriyorsun hangi kas grubuolduğunu işaretliyorsun sana program yapıyo
-
ilyasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
-
317seref bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdı
Her sene soruyorsun bu sorulari
Muhtemelen, kaba götlüsün hocam.
Eyleme geçmek, disiplin vs..
kaba gotlu oldugum dogrudur her sene sordugum yanlistir.
ilk defa soruyom
hareketleri nereden buluyosunuz? gidip hareketlerin videosunu fotosunu gorup yanlis acida hareketler yapma endisesi var icimde.bu çok önemli. eğer doğru açıda hareket yapmazsan sakatlarsın. tecrübe konuşuyor.
mesela bench press dersin yatarsın, halbuki bel kısmında ark vardır. omuzlar düşük ve geridedir. bu hareketleri yaparken anlamazsın zamanla ortaya çıkar sakatlanırsın. eğer paran varsa hocayla yap. hoca sana nerede hata yaptığını nasıl kaldırman gerektiğini anlatır. bi süre sonra bırakırsın hocayı.
belli bi yerden sonra bağımlılık yapar spor haberin olsun.
edit: chatgpt kullan bol bol. her adımını sor. ne yediklerini yaz hedeflerini yaz sana neyin yanlış olduğunu söyler. bir de işine yarayacak şey boyun kilonu ve nasıl şişman olduğunu(mesela bende skinny fat var zayıfım ama göbek var) yaz sonra düzenli spora gidersen(bunların içinde uyku, sağlıklı beslenme, spora gitme sayısı vs var) 1 yıl içinde neyden neye dönüşecebileceğinin resmini çıkart. çok iyi bir motivasyon verir. mesela araklı oruç tutmak gerekir mi senin için sor(dini oruç değil bu).
Ekerci tarafından 21/Tem/25 14:02 tarihinde düzenlenmiştir