Vücut Geliştirme
-
ya yüzme okadar cabuk etki etmiyorki zaten yazın bol bol yüzüyoruz
-
seLpak bunu yazdı:
-----------------------------
ya yüzme okadar cabuk etki etmiyorki zaten yazın bol bol yüzüyoruz
-----------------------------
1-hayatta kaç kez yüzmeye gittin konuşuyorsun?2-kim dmeiş 3 ayda vucudum toplandı
Pazaretesi,çarşamba,cuma,cumartesi ve isteyen pazar antreman vardı.Çarşamba kara antremanıydı.2 kilometre koşardık.Sorna girip şnav mekik.Ardından serum lastikleri var belden 90 derece eğilip onları kurbağa, kelebek, serbest şeklinde çekerdik.Manyak kas yapıyor gerin çok zor.
Sonra suya girip sprintlere başlardık.10x25 metre.Yani 25 metre gidiyoruz ardından biraz dinlenip tekrar bastır.Dinlenme 15-20 sn.Daha sorna o biter 50 sprintlere geçerdik.O biterdi 200 metre yüzerdik.akşam eve gittiğimde yemek yemeden uyurdum.
Dİğer günler en az 2 kilometre sadece yüzerdik.4 km rekorum.Ceza verdi hoca 2 saatlik antreman oldu 2.30. o gün yüzdük.1 kilometre sprint o işi bitiriyor.Geri kalanı nromal duraksız durana 50 metre ceza.Sudan çıktım vucudumda uyuşukluk gibi bir his var.Sürekli su değiyor ya.
Ağzımıza ediyorlardı fakat eskişehir 3.lüğüm var sırtta 2. senemde.Yani abiciğim yüzmede varya ağzımıza sıçtılar.Öküz gibi zorladılar sonucunda ne oldu şiştik.Senin orda 5 dakika yüzmen yada saatlerce açılman bizim antremanda çalışmamızla eş değerde dğeil.
-
hayatımda toplasan 20 saat basket oynamamışımdır. ama Kendimi bildim bileli yüzerim boyum 1.96
-
hoca daha yasın ufak. 20yasından once agırlık tavsiye etmiyorlar. tabi bodyciler ediyo cunku adamlar para kazanıyo bu isten. suanda yapıcagın en iyi seyi zumsuk soylemis. git yuzmeye hayrını gor. yok gitmem diyosanda sınav ve mekik cek. belli bir tempoya girdikten sonra cok rahat vucut yaparsın. bende agırlık kaldırmıyorum mesela. hergun 400sınav 150de mekik cekiyorum. simdi kendi kendine taam la baslıom dedikten sora 20tane cekipte bayılırsan moralini bozma (: yavas yavas olan bisey bu. dedigim gibi body icin daha erken tavsiyem yuzmedir
-
eger saglam kas yapıcam dıyosan bodye gıt.Tas gıbı olucam ben ılerde yarısmalara gırıcem vs dıe heveslıysen.
Bunu sana boy olarak gelısmenı yavaslatır.Uzayan boyu kısaltmaz (bole sananlar var) yanı 10 cm uzacagın varsa 3 cm uzarsın gıbı.
Yuzmeye kucukken gıtmıstım faydasıda oldu sanırım boyum sımdılık 187 falan ama futbolada gıtmıstım aynı zamanda.yas 17.
Yuzmede her kasın calısır ve vucudunu bellı bı sekle sokarsın ama badydekı kadar olcagını sanmam.Saglık ıcın ve bıraz daha az sekıl ıcın yuzme derım.
-
Ben 4 aydır bodye gidiyorum.Boy uzatmayla için barfiks çekmen gerek.İşe yarayabilirde yaramayabilirde.Genetik olarak öyledir.Kendinle barışık yaşayacaksın.Hergün süt içiyorsundur umarım.Daha zaman var uzaman için.
-
Bu yaşta body e gitme yüzmeye git yada wushuya tavsiye ederim. Body bende gittim 3 ay vucut geliştiririsin ama ayakta halteri kaldırırsan boyunun uzamasına engel oluyor. Hocamızda demişdi, sen yap bundan sonra nasıl olsa boyun uzamaz diye :) İllaki gidecem diyorsan ayakta halteri kaldırma diğer yapacağın hareketler de boyunun uzamasına engel teşkil etmez..
-
20 yaşdan once vucut calısmak boy uzamasını buyuk olcude yavaşlatıyor.
Fitness la ilgili sormak istedigin başka bişey warsa altanka2006@hotmail.com msnden sorabilirsin
-
önce soruna cvp vereyim.boyunu etkileme gibi bi durum söz konusu değil.çünkü halterciler gibi kuvvet binmiyor.hele ve eklemlere karşı bi zorluk olmuyor.neden diye soracaksın...çünkü bütün ağırlıkları ya oturarak yada yatarak kaldırıyordus.boyunu etkileme gibi bi durumu olmuyor...istediğin soruyu sorabirsin bu kouda.diyet listesi bile hazırlarım sana...badi yap derim.bende senin yaşlarında başladım...slogan: halterle badiyi karıştırmayın!!!.zel msesajda atabilirsin bu konuda her türlü yardımcı olabilirim
-
Hoca yaşın daha çok genç,ciddi vucudun ergenlikte ve gelişim sürecinde.20 Si bu iş için uygun bi yaş.Vucut oturmuş oluyor.Ha ayrıca :) mantığınıda anlayabilmiş değilim.Yaz sonuna kadar vucut çalışıp sahilde arnold gibi dolaşıp kızları mı tavlicaksın?
Komik olma,zaten kısa boyda iğrenç duruyor vucutlu tipler?
Bekle.