folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vücut Geliştirme Konusunda Soru.

Vücut Geliştirme Konusunda Soru.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

5 haftadır spora gidiyorum , daha önce neden gitmedim kendime bu soruyu soruyorum..

Eger bi sıkıntı çıkmazsa koluma bacagıma bisey olmazsa yapabildiğim kadar bu sporu yapmak istiyorum,
    insan yediği yemekten bu kadarmı zevk alır , uyudugu uykuyu bu kadarmı sever ve en önemlisi sabah zımba gibi kalkmak..

Nasıl çalışıyorum : 

İlk haftalar göbekteki yağı eritmek için kardiyo yapıyodum sonra bıraktım, koşu bandı bana göre değil ama dağ bayır oldugunda mutlu oluyorum.

Günlere ayırdım kendimi , ptesi bacak ve göğüs salı halı saha maçı , çarşamba ön kol arka kol , perşembe omuz kanat gibi..

Şuan bunu deniyorum , ön kol arka kol aynı gün zor oluyor birini başka güne kaydırıcam.

İlk başlarda normal çalışıyordum 4 sen 14-12-10-8 yada 3 X 10 gibi sonra kendimi kasmaya başladım.

Dün akşam bi arka kol girdim mesela 2.5 saate yakın sürdü, yanlış bu kadar yormak ama böyle yapınca çok mutlu oluyorum.

Yorgunluk oluyor mesela , 5 kg dumbell rahat arka kol basarken 50 tekrardan sonra kaldıramıyorum , hemen dinleniyorum bi dolanıyorum salonda filan akabinde 6-7 kg giriyorum kendi sınırlarımı zorluyorum..

bench press, squad ve arka kol alna indiriş en severek yaptıgım hareketler..

5 hafta sonunda etkiler : 

Ben genelde göğüs ve ön kol çalışmayı sevdiğimden en fazla verimi bu bölgelerimden aldım ön kol 4 cm yakın attı , ve bi damar çıkmaya başladı..

Göğüse gelince, ergen kız memesi gbi olan göğüslerim toparlandı , normal duruyor şuan bi sarkıklık yok.

Yakında protein'e baslıycam etkilerini o zaman yine bu konuya yazarım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Uzun bir müddet evde çalıştım. Omuz, göğüs, kol grubunu iyi çalıştırdığımı düşünüyorum. Sanırım aşırı yüklenmeden olsa gerek iki kürek kemiğinin birleştiği yerde korkunç bir ağrı hissediyorum. O yüzden neredeyse 1 aydır ağırlık filan hak getire. Zaten hayvanat gibi kilo alıyordum, kurban bayramı yaklaştı ondan mıdır nedir, öküze çeyrek kala oldum. Lan 1 sene önce 70 kg olunca yüzüm gözüm değişiyordu şimdi 80 küsürüm amk...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Anladım arkadaşlar hepinize çok teşekkürler. bench press kasacağım , 1 sene sonunda olacağına inanıyorum ama şimdilik , halter yok bench press tarzı 10kg dambıl ile çalışmak zorundayım . :) Bu arada muridler , halteri olan arkadaşlar , pm yolu ile bana ulaşabilirlermi ? fiyatta anlaşırsak almak istiyorum .

Toplam Hit: 3085 Toplam Mesaj: 34