Vücut Geliştirme Konusunda Soru.
-
5 haftadır spora gidiyorum , daha önce neden gitmedim kendime bu soruyu soruyorum..
Eger bi sıkıntı çıkmazsa koluma bacagıma bisey olmazsa yapabildiğim kadar bu sporu yapmak istiyorum,
insan yediği yemekten bu kadarmı zevk alır , uyudugu uykuyu bu kadarmı sever ve en önemlisi sabah zımba gibi kalkmak..
Nasıl çalışıyorum :
İlk haftalar göbekteki yağı eritmek için kardiyo yapıyodum sonra bıraktım, koşu bandı bana göre değil ama dağ bayır oldugunda mutlu oluyorum.
Günlere ayırdım kendimi , ptesi bacak ve göğüs salı halı saha maçı , çarşamba ön kol arka kol , perşembe omuz kanat gibi..
Şuan bunu deniyorum , ön kol arka kol aynı gün zor oluyor birini başka güne kaydırıcam.
İlk başlarda normal çalışıyordum 4 sen 14-12-10-8 yada 3 X 10 gibi sonra kendimi kasmaya başladım.
Dün akşam bi arka kol girdim mesela 2.5 saate yakın sürdü, yanlış bu kadar yormak ama böyle yapınca çok mutlu oluyorum.
Yorgunluk oluyor mesela , 5 kg dumbell rahat arka kol basarken 50 tekrardan sonra kaldıramıyorum , hemen dinleniyorum bi dolanıyorum salonda filan akabinde 6-7 kg giriyorum kendi sınırlarımı zorluyorum..
bench press, squad ve arka kol alna indiriş en severek yaptıgım hareketler..
5 hafta sonunda etkiler :
Ben genelde göğüs ve ön kol çalışmayı sevdiğimden en fazla verimi bu bölgelerimden aldım ön kol 4 cm yakın attı , ve bi damar çıkmaya başladı..
Göğüse gelince, ergen kız memesi gbi olan göğüslerim toparlandı , normal duruyor şuan bi sarkıklık yok.
Yakında protein'e baslıycam etkilerini o zaman yine bu konuya yazarım. -
Uzun bir müddet evde çalıştım. Omuz, göğüs, kol grubunu iyi çalıştırdığımı düşünüyorum. Sanırım aşırı yüklenmeden olsa gerek iki kürek kemiğinin birleştiği yerde korkunç bir ağrı hissediyorum. O yüzden neredeyse 1 aydır ağırlık filan hak getire. Zaten hayvanat gibi kilo alıyordum, kurban bayramı yaklaştı ondan mıdır nedir, öküze çeyrek kala oldum. Lan 1 sene önce 70 kg olunca yüzüm gözüm değişiyordu şimdi 80 küsürüm amk...
-
Anladım arkadaşlar hepinize çok teşekkürler. bench press kasacağım , 1 sene sonunda olacağına inanıyorum ama şimdilik , halter yok bench press tarzı 10kg dambıl ile çalışmak zorundayım . :) Bu arada muridler , halteri olan arkadaşlar , pm yolu ile bana ulaşabilirlermi ? fiyatta anlaşırsak almak istiyorum .