Webmaster Nedir ? Kimlere Webmaster Denir ?
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
O zaman bizim rene ne oluyor :|
-----------------------------bu sorunun yanıtını bende merak ediyorum :|
-
Grafik tasarım yapıp siteleri kendim çiziyorum + onları php kodluyorum yani hem kodlama hem tasarım var.Her türlü siteyi yapabiliyorum.Ben vepmastır oluyormuyum?
-
babasının cebinden 30 kağıt çalan herkese webmaster denir.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------Ota, boka, havaya, suya site açanlar olduğu sürece bunu asla bilemeyeceğiz bu gidişle. Türkiye'de ki kalitesizlik iyice düşüyor. Çıplak sesi bok gibi olanlar bile kaset çıkarabiliyorsa, sanatçının kim olduğuna kanaat getirmek zor değildir fakat zaman alır.
aynen.tanıdıgım ve bu konuda gerçekten profesyonel olan kişiler Rene,Holy,ir2 birde pesimistzombie var.
-
Bence ;
asp,php,aspx,perl vs. gibi html hariç web yazılım dillerini bilen ve en azından photoshopda iğrenç olmyacak kadar uyumlu renklerle çalışıp tasarım hazırlayabilen webmaster dır..
flash & as2,3 bilende webmasterdır.. bunun dışında sadece kodlama bilen web coder'dır, ki bunlar genelde hazır temp kullanırlar tasarım yönleri zayıftır..
birde benim gibi warez scriptleri editleyen, photoshop ve tutoriallar'ını kullanabilen,hazır betiklrei zaten kurabilen,iyi html kasabilen lere ne denir bilmiyorm :D // webmaster'ın yandan yemi$i olabilir..
ha birde forum kurup tema yükleyebilen , forumların eklentilerini kurabilen ve iğrenç html siteler ve tasarımları bok edenler de bu i$in yüzkarasıdır bence :)
-
Bizde boş gezenin boş kalfası oluyoz full oyun :D
-
webmasterlık out coderlik in .. hazır sistem kurup coder olanlar var bu dünyada webmasterliği bile aştı millet sen hala webmaster mi olmaya çalışıyosun xD
uGuR bunu yazdı:
aynen.tanıdıgım ve bu konuda gerçekten profesyonel olan kişiler Rene,Holy,ir2 birde pesimistzombie var.
-----------------------------:$ hocam o kadar da değil
-
Web programlama dillerini(html,xhtml, asp, php, xml, flash...) bilen ve tasarım(fotoşop, flash vs) yetenği olan, yetenekten öte tasarım ruhunun da olması gereken(designer oluyo daha çok. ama onlar da az bi kod bilgisiyle mesela html bilse bile webmaster olarak anılabilir) kişilere webmaster diyiliyo.
Diğer arkadaşların da dediği gibi babasından, dedesinden para alıp site açıp oraya hazır vBulletin, SMF, WordPress vs kurup hazır tema atıp panelden o temayı kendine göre editleyen kişilere webmaster denmez. Onlar kendilerine öyle dese bile bilgisizliklerinden veya kendilerini avutmalarından sebeptir.
Kendi kod bilgisiyle sıfırdan site oluşturabilen, hazır sistemlere tema yapabilen(vBulletin, wordpress vs) veya kendi sitesine tema yapabilen, modül yazabilen, arama motoru optimizasyonlarından anlayan, sitemap-seo vs bilgisi olan, host-domain kalitesinden anlayan kişilere denir.
Bazıları da rahatsız webmasterdir. Designer mi webmaster mi olduğu bilinmeyen, bi tuhaf kişiler. Mesela ben :D -
Gerçek webmaster ben webmaster'im demez zaten. çünkü durduk yere iş çıkarmaz başına.
webmaster kelimesine gelince. web saten bildiğin üzere internet sitesi. master de asıl, baş, ilk, birincil anlamındadır. yani web işini iyi yapan birincil kişi. benim bildiğim webmaster bi işe oturduğunda bu nasıl oluyordu diye sağı solu karıştırmamalı kendine özel teknikleri yöntemleri olmalıdır. zaten öyle olursa başka biri onun yaptığı siteyi çözemez. bu iş de en rahat gece yapılır. rahatsız eden olmaz kafanı dağıtan olmaz. yoğunlaşır gidersin yani.
çok zor bi iştir aslında bi çok yazılım dili öğrenmen gerek. bu diller de en az ingilizce almanca gibi dilleri öğrenmek kadar zordur. ve neyi nerde kullanacağını iyi bilmen gerek. biraz da estetik bilgin olması gerek. dizayn işini falan güsel yapmak lazım. ileri görüşlü olmak lazım. bi siteyi yapıp sonra ileride bi değişiklik olacağı zaman bi sürü şey değiştirmeden kolayca yapılabilir yapman lazım esnek olacaksın yani biraz. örnek vermek gerekirse: gazete siteleri. her gün içerik değişiyor koskoca site bambaşka oluyor ve bir önceki gün arşivleniyor. oturmuş bi sistem ister bu.
gerçek webmaster. grup olarak çalışmaya uyum sağlamalıdır. mesela photosop-macromedia Flash gibi programların teknik birimlerini iyi bilmesi gerek. hatta bu programları kendini idare etçek kadar bilmesi gerek. grup çalışmasında senkronizasyonu bozar aksi taktirde.
bence gerçek webmaster örnek veriyorum.: hepsiburada alışveriş sitesini yapan adamlardır.
bi grup çalışmasıdır o iş. ve kredi kartı online alışveriş olduğu için güvenlik modüllerini, bankalar arası işlemi empoze edip yapmışlar. çünkü o iş hata kabul etmez. çok riskli.
ne demiştim, bu işi yapan ne iş yaptığını söylemez
bu arada ben webmaster değilim. :)
-
bizim memlekette herkes hacker herkes webmaster :S
bende anlamadım...