folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Webmaster Nedir ? Kimlere Webmaster Denir ?

Webmaster Nedir ? Kimlere Webmaster Denir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    O zaman bizim rene ne oluyor :|

bu sorunun yanıtını bende merak ediyorum :| 

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek
    Grafik tasarım yapıp siteleri kendim çiziyorum + onları php kodluyorum yani hem kodlama hem tasarım var.Her türlü siteyi yapabiliyorum.Ben vepmastır oluyormuyum?

if else while vs.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackplus
    Blackplus's avatar
    Erkek
    babasının cebinden 30 kağıt çalan herkese webmaster denir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uGuR
    uGuR's avatar
    Erkek
    ontedi bunu yazdı:

Ota, boka, havaya, suya site açanlar olduğu sürece bunu asla bilemeyeceğiz bu gidişle. Türkiye'de ki kalitesizlik iyice düşüyor. Çıplak sesi bok gibi olanlar bile kaset çıkarabiliyorsa, sanatçının kim olduğuna kanaat getirmek zor değildir fakat zaman alır.

aynen.

tanıdıgım ve bu konuda gerçekten profesyonel olan kişiler Rene,Holy,ir2 birde pesimistzombie var.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR_ip
    TR_ip's avatar
    Erkek

Bence ;

asp,php,aspx,perl vs. gibi html hariç web yazılım dillerini bilen ve en azından photoshopda iğrenç olmyacak kadar uyumlu renklerle çalışıp tasarım hazırlayabilen webmaster dır..

flash & as2,3 bilende webmasterdır.. bunun dışında sadece kodlama bilen web coder'dır, ki bunlar genelde hazır temp kullanırlar tasarım yönleri zayıftır..

birde benim gibi warez scriptleri editleyen, photoshop ve tutoriallar'ını kullanabilen,hazır betiklrei zaten kurabilen,iyi html kasabilen lere ne denir bilmiyorm :D // webmaster'ın yandan yemi$i olabilir..

ha birde forum kurup tema yükleyebilen , forumların eklentilerini kurabilen ve iğrenç html siteler ve tasarımları bok edenler de bu i$in yüzkarasıdır bence :)

Kontakt : TR_ip@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FireOfHeaven
    FireOfHeaven's avatar
    Erkek
    Bizde boş gezenin boş kalfası oluyoz full oyun :D

bazen inanmak en büyük kumardır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

webmasterlık out coderlik in .. hazır sistem kurup coder olanlar var bu dünyada webmasterliği bile aştı millet sen hala webmaster mi olmaya çalışıyosun xD

uGuR bunu yazdı:
    aynen.

tanıdıgım ve bu konuda gerçekten profesyonel olan kişiler Rene,Holy,ir2 birde pesimistzombie var.

:$ hocam o kadar da değil

:|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek

Web programlama dillerini(html,xhtml, asp, php, xml, flash...) bilen ve tasarım(fotoşop, flash vs) yetenği olan, yetenekten öte tasarım ruhunun da olması gereken(designer oluyo daha çok. ama onlar da az bi kod bilgisiyle mesela html bilse bile webmaster olarak anılabilir) kişilere webmaster diyiliyo.

Diğer arkadaşların da dediği gibi babasından, dedesinden para alıp site açıp oraya hazır vBulletin, SMF, WordPress vs kurup hazır tema atıp panelden o temayı kendine göre editleyen kişilere webmaster denmez. Onlar kendilerine öyle dese bile bilgisizliklerinden veya kendilerini avutmalarından sebeptir.

Kendi kod bilgisiyle sıfırdan site oluşturabilen, hazır sistemlere tema yapabilen(vBulletin, wordpress vs) veya kendi sitesine tema yapabilen, modül yazabilen, arama motoru optimizasyonlarından anlayan, sitemap-seo vs bilgisi olan, host-domain kalitesinden anlayan kişilere denir.

Bazıları da rahatsız webmasterdir. Designer mi webmaster mi olduğu bilinmeyen, bi tuhaf kişiler. Mesela ben :D

sanılanın aksine...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ridak88
    ridak88's avatar
    Erkek

Gerçek webmaster ben webmaster'im demez zaten. çünkü durduk yere iş çıkarmaz başına.

webmaster kelimesine gelince. web saten bildiğin üzere internet sitesi. master de asıl, baş, ilk, birincil anlamındadır. yani web işini iyi yapan birincil kişi. benim bildiğim webmaster bi işe oturduğunda bu nasıl oluyordu diye sağı solu karıştırmamalı kendine özel teknikleri yöntemleri olmalıdır. zaten öyle olursa başka biri onun yaptığı siteyi çözemez. bu iş de en rahat gece yapılır. rahatsız eden olmaz kafanı dağıtan olmaz. yoğunlaşır gidersin yani. 

çok zor bi iştir aslında bi çok yazılım dili öğrenmen gerek. bu diller de en az ingilizce almanca gibi dilleri öğrenmek kadar zordur. ve neyi nerde kullanacağını iyi bilmen gerek. biraz da estetik bilgin olması gerek. dizayn işini falan güsel yapmak lazım. ileri görüşlü olmak lazım. bi siteyi yapıp sonra ileride bi değişiklik olacağı zaman bi sürü şey değiştirmeden kolayca yapılabilir yapman lazım esnek olacaksın yani biraz. örnek vermek gerekirse: gazete siteleri. her gün içerik değişiyor koskoca site bambaşka oluyor ve bir önceki gün arşivleniyor. oturmuş bi sistem ister bu.

gerçek webmaster. grup olarak çalışmaya uyum sağlamalıdır. mesela photosop-macromedia Flash gibi programların teknik birimlerini iyi bilmesi gerek. hatta bu programları kendini idare etçek kadar bilmesi gerek. grup çalışmasında senkronizasyonu bozar aksi taktirde. 

bence gerçek webmaster örnek veriyorum.: hepsiburada alışveriş sitesini yapan adamlardır. 

bi grup çalışmasıdır o iş. ve kredi kartı online alışveriş olduğu için güvenlik modüllerini, bankalar arası işlemi empoze edip yapmışlar. çünkü o iş hata kabul etmez. çok riskli. 

ne demiştim, bu işi yapan ne iş yaptığını söylemez

bu arada ben webmaster değilim. :)

ExtremE
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorpix
    Sorpix's avatar
    Erkek

bizim memlekette herkes hacker herkes webmaster :S

bende anlamadım...

Falan Filan...
Toplam Hit: 10040 Toplam Mesaj: 39