Whatsapp Uçtan Uca Şifreleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

https://www.whatsapp.com/faq/tr/general/28030015 gelmiş.

fakat ben şüpheli bakıyorum her ne kadar güvenli densede private keyi saklıyorlardır.

https://www.whatsapp.com/security/WhatsApp-Security-Whitepaper.pdf

edit: open whisper system ile birlikte yapmışlar şu meşhur snowdenin kullandığı signal uygulamasını geliştiren firma, gerçektende güvenli olabilir bakalım

edit2: şuan beta sürümünde kalın italik yazma, telefonun anaekranındayken gelen bildirim üzerinden hızlı cevap yazma gibi özellikler eklenmiş yakında bunlarda eklenir.

BlackApple tarafından 05/Nis/16 21:47 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek

Bende şu an onu araştırıyordum. Bulamadım mantıklı bir cevap dedim müridlere sorayım :)

Yetişemedim. :D

Harbi bu uçtan uca şifreleme ne demek oluyor?

Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

Senin telefonunda kodlanan yazi karsi telefonda aciliyor. Arada dinleme yapma imkani olmuyor benim bildigim kadariyla

@adamhakli

oksijen tarafından 05/Nis/16 21:11 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Bknz.  Mark amcanin FBI ya kafa tutmasi. 

HoLyCat tarafından 05/Nis/16 21:48 tarihinde düzenlenmiştir

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

Acilmasaydi ben acacaktim, iyi oldu

Yalniz bana da guven vermiyor cunku whatsapp, facebook ve instagram'da gelecek AI calismalarina da kaynaklik edebilecek inanilmaz bi veri var, mark beyefendiler bunlardan birinden bile vazgecemez bence.

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Whatsapp'ın tek eksiği görüntülü görüşme. Oda gelsin Viber, Line vs kimse kullnmaz.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    BlackApple bunu yazdı

https://www.whatsapp.com/faq/tr/general/28030015 gelmiş.

fakat ben şüpheli bakıyorum her ne kadar güvenli densede private keyi saklıyorlardır.

private key benim telefonda oluşturulmuyormu zaten

anlamadım hacu

benim telefon bir public birde private key oluşturur

public keyi karşı tarafa gönderir 

karşı taraf gelen keye göre şifreler

bana gönderir 

sonra gelen veriyi private keyle çözerim

sistemin böyle olması gerekiyore

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Yalnız mantık güzel ancak hiç pratik değil. Örneğin Telegram'da Whatsapp gibi ancak bunlara gerek yok. Direk kendinden şifreliyor. Onuda kullanan yok.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Whatsapp'ın tek eksiği görüntülü görüşme. Oda gelsin Viber, Line vs kimse kullnmaz.

En geç mayis ayında gelecek ;) 

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    Lightsaber bunu yazdı

Acilmasaydi ben acacaktim, iyi oldu

Yalniz bana da guven vermiyor cunku whatsapp, facebook ve instagram'da gelecek AI calismalarina da kaynaklik edebilecek inanilmaz bi veri var, mark beyefendiler bunlardan birinden bile vazgecemez bence.

bana sorarsan içeriği kaliteli kategorize edebilecek yapay zeka henüz ortada olmadığı için göz boyama amaçlı yapıyorlar. yani hasta bi adamın güçlü görünüp zaten dövemeyeceği birine bak sana acıdım dövmüyom demesinden ibaret.

ben mümkün görmüyorum ciddi şekilde tüm whatsapp mesajlarının içeriğini işeyebileceklerini. ancak kelime cımbızlayıp bol yanlışlı iş yaparlar ki o da çok ciddi çok büyük enerji ve yatırım ister.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 7816 Toplam Mesaj: 46
whatsapp end2end