Whatsapp Uçtan Uca Şifreleme
-
wert bunu yazdıBlackApple bunu yazdı
https://www.whatsapp.com/faq/tr/general/28030015 gelmiş.
fakat ben şüpheli bakıyorum her ne kadar güvenli densede private keyi saklıyorlardır.
private key benim telefonda oluşturulmuyormu zaten
anlamadım hacu
benim telefon bir public birde private key oluşturur
public keyi karşı tarafa gönderir
karşı taraf gelen keye göre şifreler
bana gönderir
sonra gelen veriyi private keyle çözerim
sistemin böyle olması gerekiyore
hocam whatsapın konuşmaları kendi sunucularında sakladığı biliniyor aynı şekilde telefonda üretilen keyide sunucularına gönderip saklayabilir, 3.şahıs okumayabilir ama whatssap istediğinde okuyabilir ama bilmiyorum
BlackApple tarafından 05/Nis/16 21:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Prometheus bunu yazdıLightsaber bunu yazdı
Acilmasaydi ben acacaktim, iyi oldu
Yalniz bana da guven vermiyor cunku whatsapp, facebook ve instagram'da gelecek AI calismalarina da kaynaklik edebilecek inanilmaz bi veri var, mark beyefendiler bunlardan birinden bile vazgecemez bence.
bana sorarsan içeriği kaliteli kategorize edebilecek yapay zeka henüz ortada olmadığı için göz boyama amaçlı yapıyorlar. yani hasta bi adamın güçlü görünüp zaten dövemeyeceği birine bak sana acıdım dövmüyom demesinden ibaret.
ben mümkün görmüyorum ciddi şekilde tüm whatsapp mesajlarının içeriğini işeyebileceklerini. ancak kelime cımbızlayıp bol yanlışlı iş yaparlar ki o da çok ciddi çok büyük enerji ve yatırım ister.
+1 Kesinlikle katılıyorum. O kadar garbage veri zaman kaybından başka birşey olmayacaktır. Autocorrect diye bir gerçek var ki evlere şenlik :) Yapay gerizekalı yapmak için kullanılabilir :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f9/Public_key_encryption.svg
kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Public-key_cryptography
Uçtan uca şifreleme güvenlidir efendim. Güvenli olmasına güvenlidir ama man in the middle ataklarına karşı önlem alınmamışsa (ip validation gibi) yine patlatılabilir. Örneğin Proxy kullanırsanız yada yerel ağınızda bir heykır varsa mesajlarınız okunabilir ama sonuç olarak iyi olmuş. Telefonlara birazcık işlem gücü binmiş olacak buna nazaran çok sık mesajlaşıyorsanız bataryanız azcık daha erken bitebilir. Başka bir dezavantajı (kullanıcı için) yok.
Edit: Resim eklemeyi beceremedim. Tıklayın bakın işte..
S2kucuk tarafından 05/Nis/16 21:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Tabi insan sormadan edemiyor bu zamana kadar okunuyormuymuş :)
-
Telegramın kuruluş felsefesini yıllar sonra ekledik diye hava atıyorlar bide...
Savcılık istediği zaman zaten veriyorsunuz amk. Neyin kafası bu?
Telegram'ın yanında Whatsapp'ın W'si okunmaz.
-
HoLyCat bunu yazdımkyb bunu yazdı
Whatsapp'ın tek eksiği görüntülü görüşme. Oda gelsin Viber, Line vs kimse kullnmaz.
En geç mayis ayında gelecek ;)
Kaynak var mı hocam?
-
Private key'i falan siktiredin de,
şimdi biz işleri whatsapptan konuşabiliyo muyuz artık? -
Karekod la dogrulama yapmazsanız konustugunuz kişiyle aranızda klasik yıllardır olan sifreleme kullanılır ve sifreniz biliniyorsa mesajlarınız man in the middle ile okunabilir eger karekod okutarak dogrular iseniz karsı tarafın keyini local sqlite a yazar ve o gondericiden gelen tüm mesajları o keye gore kriptolar cozer keza aynı sekil onunda sizin karekod unuzu okutması lazım bu threema yazılımında coook onceden olan bir özellikti :)
-
DesertSun bunu yazdı
Karekod la dogrulama yapmazsanız konustugunuz kişiyle aranızda klasik yıllardır olan sifreleme kullanılır ve sifreniz biliniyorsa mesajlarınız man in the middle ile okunabilir eger karekod okutarak dogrular iseniz karsı tarafın keyini local sqlite a yazar ve o gondericiden gelen tüm mesajları o keye gore kriptolar cozer keza aynı sekil onunda sizin karekod unuzu okutması lazım bu threema yazılımında coook onceden olan bir özellikti :)
karekod okutmadan bir zike yaramazmı diyorsun usta ?
-
uçtan uca değil de ucu ucuna olacak
-
Hocam olay bir ağ dinlemesi sonucunda verinin güvenliği. Yoksa adamlar hala herşeyi kaydedip okuyorlar.:)