Windows‘Dan Linux‘E Geçiş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

o6u2 bunu yazdı:
    -----------------------------

Gharzvog bunu yazdı:

indi. cd ye çekiyorum şuanda. kurarken c ye de bi format atıcam. dikkat etmem gereken hususlar varmı ?

format atarak mı kuracaksın ? bence o kadar risk alma wubi kullan.1-2 gün kurcala.beğenirsen format atar temiz kurulum yaparsın.

hocam şimdi arka planda windows gene olursa ben dayanamam. windows u kullanırım gene. zaten pc ye format atıcaktım. hem format atmış olurum hemde kendimi linux a bağlamış olurum.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

photoshop var ama windowstaki gibi değil. hiç alışamadım.

boş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

valla google dan araştırıp, forumlardan bulamayacak, dayanamayıp öf bune be demeyecek, bir sorunda hemen hay linux gibi demeyeceksen gel.

O kada zor değil, fakat 20-25 sene linux kullanıp sonra windows'a geçseydin, yine aynı sorunları yaşardın.

Oyunları çalıştıramazsın, çalıştırsanda windeki gibi verim alabileceğinden şüpheliyim.Sana makinada windows kurabilirsin ordan takılabilirsin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek
    Suanda surucu alani ayar kismindayim. Hic belli degil neyin hangi alan oldugu. Simdi yukle butonuna basinca da "herhangi bir kok dosya sistemi tanimli degil. Lutfen bolumleme menusunu kullanarak bunu duzeltin" diyor fakat bolumleme menusu diye bisey yok. Acil yardimlarinizi bekliyorum hocalar.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

kök dosya var, seçeneklerde

/
    /home
    /etc

vs.. gibi birşeyler var / olanı seçicen.Kök dosyası / tır 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hay ben böyle işin. daha linux kuramadım , birde linux kullanıcam diyorum. kök dizini  5 - 6 tane var. alt taraftaki select box da da 4-5 tane seçenek var. hepsini tek tek denedim. hep aynı şeyi söylüyor. c hangisi d hangisi e hangisi belli değil. kurucam ama. windows sokayım. ilk önce bi vmware de kurayım en iyisi

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Gharzvog bunu yazdı:

hay ben böyle işin. daha linux kuramadım , birde linux kullanıcam diyorum. kök dizini  5 - 6 tane var. alt taraftaki select box da da 4-5 tane seçenek var. hepsini tek tek denedim. hep aynı şeyi söylüyor. c hangisi d hangisi e hangisi belli değil. kurucam ama. windows sokayım. ilk önce bi vmware de kurayım en iyisi

Diski%20Elle%20Bölümlendirme

gibisinden hocma.

pardus 1.0 kurmaya çalıştım beceremedim, linuxa küfür ettim.
    sonra windows kurdum.
    sonra yeniden denedim, beceremedim , windows kurdum.
    sonra denedim oldu, beceremedim, küfür ettim, windows kurdum.
    sonra tekrar linux istedi canım, bi yandan hoşuma gitti inceden, tekrar kurdum yine yapamadım, yine küfür ettim
    Linuxunda, yapanlarında ta aq diye.
    sonra baktım bişey çekyor, mandriva denedim, kuramadım, küfür ettim.
    Windowsa geçtim.
    Backtrack varmış, deneidm, kuramadım küfür ettim.
    Windowsa geçtim
    Fdora denedim, kuramadım, windowsa geçtim, küfür ettim.
    Sonra ubuntu denedim, kuramadım küfür ettim, windowsa geçdim.
    Tekrar denedim, kurdum, beceremedim, küfür ettim, windowsa geçtim.
    Sonra 2 tane kurdum, windows-ubuntu, denedim oldu, küfür etmedim.
    Sonra linuxta birşeyler yaptım, çöktü küfrü ettim.
    Daha sonra onları çözdüm.Çözmek için bi ton şey araştırdım.Küfür ettim, ama bir sürü şey öğrendim.
    Daha sonra başka problemlerle karşılaştım, küfür ettim.
    Çözmeye çalıştım olmadı, bi 1000 kez yaptığım gibi sandmana sordum oldu.
    Yıllar yıllar geçti (6 yıl)
    Şimdi yeniden windows kurdum.Peki neden ? Linuxta çalışmayan borsa araçlarını çalıştırmak için.Peki durum ?
    Küfür ettim, çünkü aynı araçlar windowstada çalışmıyormuş.

Şimdi  mi ? Şimdi windowsa küfür ediyorum.bu kadar mal, bu kadar başarısız, bu kadar saçma işletim sistemi olur mu diye.Ama adamlar şirket olarak süper.Piyasayı bilyiorlar.Market açsalar, harbi tuttururlar.Şirket kısmı mükemmel çünkü.

Şu anda linuxun mantık, performans, paylaşımcı ruhu, tekel değilde, insanların birbirine kitlenmesini seviyorum.Paylaşımını seviıyorum, birlikte yapılan şeyin ne kadar iyi olacağını görüyorum.

Saatlerden, kişisel bilgisayarlara, orglara, gps sistemlerine, telefonlara.... Bir çok yerde olan linux tecrübesini seviyorum.Çünkü hepsi birleşince güzel işler çıkıyor.

--

Fakat bu kişisel bir durum.Pes etmezsen yaparsın. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    linux mint 11 iso dosyasını indir. cd ye uygun şekilde yazdır. bilgisayarın bios ayarını yapıp bilgisayarı windows kurar gibi linux cd sinden başlat. ortalama 5 dakika sonra masaüstü gelecektir. evet doğru yazdım masaüstü gelecek ve bilgisayar tıpkı xp gibi cd den açılan linux masaüstüne sahip olacak. şimdi linuxu kullanıp keşfetmeye başlayacaksın. göreceksin ki linux aslında çok kolay kullanılabilen bir işletim sistemiymiş. windowsun mantığını bilecek kadar bilgin varsa kısa sürede linux uzmanı olabilirsin. şimdilik cd üzerinden kullandığın için bilgisayar yavaş çalışacaktır. istersen hard diske kurabilirsin. hem windows hem linux aynı bilgisayarda olabiliyor. istediğin zaman linuxu açarsın istediğin zaman windowsu açarsın. kurulumu sen yapamazsan başkasına iyi bilen birisine yaptır. linux kurmak çok basit ama acemi olan bilemez. çok iyi bilen birisinden adam gibi öğrenir sonra kendin kurarsın. kesinlikle linux mint ile başla. ubuntu acemi için uygun değil. pardus ise yeni sayılır. program deposunda ubuntu vs. ile rekabet edecek kadar program yok. pardusu hiç kurma demiyorum onu da keşfet ama şimdi değil... edit: ehliyet almadan kimseden bakıp öğrenmeden arabaya binerseniz %100 kaza yaparsınız. linuxu 6 yaşındaki çocuğa 5 dakikada kurdurmazsam bana balik_ demesinler. bilmeyince en basit bişeyi bile yapamazsınız. gidin bilen birisinden öğrenin. ne kadar basit birşeymiş görün. biri yazmıs 100 defa kurmaya çalıştım kuramadım. tabi kuramazsın. adam gibi öğrenmedin ki. git öğren adam akıllı kur. deneme yanılma yöntemi ile araba kullanmayı öğreniyorsunuz kaza yapınca küfredip böyle işin a.g diyorsunuz. ahhhh memeleketim ahhhh :)

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

Asrın hatası olur :)

Saman alevi bi anda parlar tez söner.

Adamların son bombası win7 hiç duydunuz mu :)

Ubuntu 9??-10??-11??, pardus 09-10-11, truva, turkix kullandım. Sonuç? İstemez kalsın. Sorun üstüne sorun, en basit realtek ses kartından bu kadar kötü ses aldığımı hiç bilmiyorum.

Şimdi uğraş, sabret, araştır, öğren, keyif al diyorlar da boş adam değilim ki onunla uğraşayım. Pc bana hizmet edecek arkadaş ben ona değil :)

Linux ü kesinlikle gelişmesini istiyorum. Ancak yamalı bohça denilen windowsun çeyreği bile olamıyor. Görev çubuğunun kalınlığını değiştirdim diye bi işletim çöker mi arkadaş? :)

Linux ü geliştirenlerin asıl amaçlarının da kendilerini geliştirmek olduğunu düşünüyorum. Microsoft o adamı işe alsa elini sürmez bi daha linux e ki süremez zaten :)

Son söz : tak linux cd sini çık bi hava al, çünkü alabileceğin tek şey biraz hava :) "win 7" adamlar yapmış arkadaş :)

ps: Linux çular bana cephe almasın boşuna, onlar inandıklarını söyler ben gerçekleri yazdım :) Linux (tüm dağıtımlar) son kullanıcı için hala vasatın çok altında!

Solak Cerrah
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

hacam linuxda özgürce yasa senin istedin bu

oyun ise bagımlık zamanı windowsa girersin

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
Toplam Hit: 6849 Toplam Mesaj: 52