Windows‘Dan Linux‘E Geçiş
-
Eski sistemden görüntüler ;
mint ;
maverick
simdi yıllardır windowsçu olarak..
ilk 2007'de pardus'la tanıştım.. bu tanışma hiç iyi olmadı sistem ön yükleme bölümünü silince bütün yedekler vs hepsi bi anda uçtu :|
herneyse.. Sonra linux ubuntu ile başladı linux serüvenimiz.. çokta rahattım, bir kaç ayar yaparken kernel göçtü kısa sürdü..
en son linux mint'te karar kıldım. görünüm vs bir çok sürümden daha cezbedici buldum..
performans olarakta mint hakikaten hakkını veriyor diğer OS'ların arasında..neden xp ye dönüyorum ?
bir tek severek oynadığım cs yüzünden dolayı.. tabi bunu aşanlar var ama nedense bizim forumlarda tek konu yok nasıl aşıldıgına dair.
open gl desteği olduğundan dolayı oyunlarda Direct3ü kullanamıyorsun buda olmadı mı zaten grafikler birbirine giriyor..
neden çift sistem kullanmıyorum.. ?
bunu henüz bende cözemedim birinde karar kılamıyorum ikisiyle başa nası cıkacam pek mutlu olmam bi yerde karar kılmam lazım..
bazen linuxta sıkışıp kaldıgımı hissediyorum imzamda dediğim gibi esaret altında özgürlük için Linux.. Ama nasıl bir esaret hala cözebilmiş değilim.. Canım sıkılıyor tak dwd yi geç windowsa..
herhalde oyun yüzünden olcak..
neden oyunlara destek yok ?
aslında var ama cok sınırlı.. Windows tekel oldugundan ve oyun firmaları daha çok w32 tabanlı oyunlar ürettiğinden dolayı çoookça geride fakat linux bunu wine ve playonlinuxla cözmeye calışmış pek becerememiş.. ama yinede iş görüyor...
ha ben sadece bi bakıp geçecektim diyorsan iyidir denemeni tavsiye ederim tadını alman acısından (:
şu rahatlıkta var, linuxta programlamada derleme yaparken nedense daha çok zevk alıyorsun. xp'de bi yere sıkışıp kaldıgından dolayı pekte keyif almıyorum.
geniş dağıtımlarda bir çok şey kurulu geldiğinden dolayı sana sadece sürücüleri kurmak kalıyor oda otomatik geliyor.. tık yükleme.
en cok eksikliğini hissedeceğin olay, exe işi. tık yükle kur yok deb olayı cok oluyor genelde..
işte bizim linux macerası böyle hacım.