Windows‘Dan Linux‘E Geçiş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek
    slitaz, 30mb boyutuna aldanma gayet başarılı (:

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hızlı karar almak iyi olmuyormuş. vmware kullanarak bütün hepsini deniycem. en sonunda hangısı hoşuma giderse, kullanımı kolay olursa ona geçicem. yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Gecement bunu yazdı:
    -----------------------------

Asrın hatası olur :)

Saman alevi bi anda parlar tez söner.

Adamların son bombası win7 hiç duydunuz mu :)

Ubuntu 9??-10??-11??, pardus 09-10-11, truva, turkix kullandım. Sonuç? İstemez kalsın. Sorun üstüne sorun, en basit realtek ses kartından bu kadar kötü ses aldığımı hiç bilmiyorum.

Şimdi uğraş, sabret, araştır, öğren, keyif al diyorlar da boş adam değilim ki onunla uğraşayım. Pc bana hizmet edecek arkadaş ben ona değil :)

Linux ü kesinlikle gelişmesini istiyorum. Ancak yamalı bohça denilen windowsun çeyreği bile olamıyor. Görev çubuğunun kalınlığını değiştirdim diye bi işletim çöker mi arkadaş? :)

Linux ü geliştirenlerin asıl amaçlarının da kendilerini geliştirmek olduğunu düşünüyorum. Microsoft o adamı işe alsa elini sürmez bi daha linux e ki süremez zaten :)

Son söz : tak linux cd sini çık bi hava al, çünkü alabileceğin tek şey biraz hava :) "win 7" adamlar yapmış arkadaş :)

ps: Linux çular bana cephe almasın boşuna, onlar inandıklarını söyler ben gerçekleri yazdım :) Linux (tüm dağıtımlar) son kullanıcı için hala vasatın çok altında!

-----------------------------

Linux taraftarı değilim ama win 7 ??? Alternatif senin gibi dusunen insanlar yuzunden olmuyor bu sektorde. Ben amqdum alır almaz hıc bısey almadıgım halde garıp garıp kodlar gırdım ınternette gordugum kodu zevkıne denıyordum ne cokme ne kasma yasadım :)

Yiğidi öldür hakkını yeme demişler hocam fazla giydirmişsin linuxa. Tabi senın gorusundur bılemem. Ben sırf takıntıdan dolayı wındows kullanıyorum. Oyun yuzunden. Tum oyunları bırakabılsem elımı surmem :)

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

hocam bak bende 2 sene once ilk defa linux kullandim tecrubelerim hala aklimda.

ilk pardus kurdum baktim etrafta kolay falan yaziyor dedim kurayim. kurduktan sonra bilgisayar cok kasti, felaket sekilde. kasmaya cozum aramak icin internete baglanmak lazim haliyle ama wireless surucusunu tanimamis. hayda :) e tabi yapicak bisi yok dondum windowsa. sonra ubuntu kur falan yazan elemanlar gordum burdaki gibi ubuntu kurdum. baslangicta her sey cok guzeldi ancak kurcaladikca sistem kasmaya falan basladi. wine ile bisi aciorum bilgisayar donuyor falan. yani hemen sisti yada ben cok kurcaladigim icin sistemin minakodum.

sana tavsiye, mint ile basla. tam kullanici dostu. windowsa cok yakin diyebilirim. ubuntu debian tabanli. (debianda kurdum felaket otesi rezillikti server sistemiymis amk bi tane driveri tanimadi bi bok yapamadan windowsa direk gecis)  mintde ubuntu tabanli. yani mint ubuntuyu temel alio ama daha kolay boyle anlatilir sanirim. ubuntu kolaysa mint daha kolay. mintle basla sonra iyice alisinca minti birakmazsin. ha birakicam dersende ubuntuya gercersin. illa manyagim ben diosan pardusada gecersin ama minti birakicagini sanmiyorum, yapraklisindan :P

=)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam bunda sadece linuxun sucu yokkı donanım uretıcılerı olsun oyun fırmaları yada program fırmaları olsun lınux hep uvey evlat gıbı gorundugunden haklı olarak wındowsa yonelık calısıyorlar.

Neyse zevk meselesı arkadasın konusunuda kaynattık bıraz :)

www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

YA arkadaş biri windowsa bok atmış, diğeri linuxa bok atmış.Sorsan şimdiye kadar naptın diye 2 program cracklemiştir, 3 antivirüs kurmuştur bu kadar.İnciğini cinciğini çıkartmadan (ikisinde de) nasıl bu kadar emin olabiliyorsun hangisi iyi diye ?Bir çok adam widnows iyi diyor.En çok bildiği sistemi en iyi bildiği sistem olarak değerlendiriyorsunuz.

1997'den beri bilgisayarla uğraşıyorum, 2006(yada/07)'da linuxla ile tanıştım, son 3 senedir linux kullanıyorum.Yani 3 sene linuxa ısınma sürem; son 3 senedir de linux kullanma (alışma) sürem olmuş.Şu gün backtrack indirip kuruyorum, tek tek yapılandırıyorum geekli yerleri, sorna gördüm daha linux bilmediğimi.

Buna rağmen network, server şu bu konularında feci zevk veriyor.Oturup servermış gibi kullanıyorum.Dns ayrımlarını yaptım, yaplandırdım tek tek zevk aldım.Açık kaynak ve özgür yazılım felsefeleri sayesinde çok güzel programlar, araçlar buluyorsunuz.

winamp, windows lvie messenger, photoshop...İŞletim sistemi 3/5 yazılımdan ibaret değil.

--

Windowstaki taskbar (simgeleme) kde'de vardı.Aero çıktı, pencere efektler çıktı.Çok önceden linuxta vardı.Yeni kısa yolmuş, bilmemneymiş.

Güvenlik ve çekirdekteki yenilikler ne win7 de ?? Çalmadıkları, geliştirdikleri yenilikler ne ? Güvenlik ne derece ?

Linux oyunlarda ne kadar problemli ise, windowsta performans, hız , güvenlikte o kadar problemlidir.

--

Linuxta her türlü boku yersiniz.Oturup oyunda çalıştırırsınız.Ne akdar performanslı olur ? ORası tartışılır.Tıpkı windowsun ne akdar hızlı, kararlı olduğu gibi.

windows kolaydır, ; microsoft sağlam stratejileri olan bir şirkettir.O yüzden kolay tutuyorlar, o yüzden oyun şirketleri ellerinde.Microsoft bakkal açsa, bir kaç senede dünya çapında yaygınlaşır.Sağlam şirket adamlar.

-----------------

Linux ve windows mercedes ve bmw gibidir.

aspx , c# yerine java, php kullanmayı mı tercih ediyorsunuz ? Linuxu seveceksiniz.Kimisi mercedes der, konforundan dolayı (doğrudur) fakat kimi bmw der, sportiftir, pompacı arabasıdır.BEn audi diyorum.Tasarımını, kalitesini beğenip.

Fakat şu durum var ; windowsta sevmediğiniz pencere dekorasyonunun değiştiremezsiniz.Sınırlıdır.Linuxta mı ? Sadece renk, stil değiştirmekle kalmazsınız, performans, işleyişini değiştirirsiniz.Gnome yada kde beğenmezseniz ; masaüstünüz xfce olsun (denedim ve süper).Fakat windowsta xp stili, klasik stil, aero var.Bide ekstradan temalar var.E kullanım ?

Ben daha performanslı klasörleme sistemi istiyorum.Mesela gnome'da nautilus var.onun yerine thunar yada dolphin kurabilirim.Ya siz ??

--

İşletim sistemi konusunda sürekli problem olacaktır.Fakat problemsiz bir kısım olacak inşallah.Oda google ile gelecek.

Oyun istiyorsanız xbox, playstation'a geçin diyor google.Ben size işletim sistemi sunuyorum.Hemde geleceğin teknolojisi.Patt cloud computing teknolojili chrome os var.

Umarım oyun şirketleri chrome os'a oyun üretir.O zaman görün siz oyun görselliği win/directx temi yoksa linux/opengl'de mi var :)

Sonuç olarak bmw mi mercedes mi ? karar sizin.İkisininde eksik ve avantajlı yanları var.c# gibi kolay mı ? java gibi kapsamlı ve sağlam mı olsun ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

yeni başlayacaklara ;

yıllar yılı linux ile uğraşan biri olarak ; en son xfce denedim linux mintte.Gnome sapıttı.Bide sinir olduğum compiz ile geliyor.Pencere dekorasyonları falan sapıttı.En iyisi xubuntu ile başlayın.Uğraşmayın mint ile falan.

Fakat bu işin zevkli ve kral bölümü ; arch linuxtur.Ne istiyorsun, nasıl istiyosun seç kur . Bitti.İStediğin paketleri kur, fazlalık olamsın. :)

Bir adım önceside backtrack.Sistemime göre yapılandırırken bu sene bir sürü şey öğrendim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

asp - php

c# - java 

bmw - mercedes

intel - amd

nvidia - ati

chrome - opera - firefox

windows - linux ....

bu tartışmalar uzar gider, listede zamanında çokça tartışılmış bi sonuca varılmamışlarda var.

yapman gereken tek şey kendi kullanım alanına göre işletim sistemini seçmen, deneye deneye bulacaksın.

bu konudaki en doğru tespit şu : herkes en iyi bilgidiği işletim sistemini savunur.

standart olarak ayrımlar vardır : oyun oynayamazsın, windows programlarını çalıştıramazsın, programların alternatiflerini linux için aramak zorundasındır.

bu konudan öğrenebileceğin ve bence öğrenmen gereken tek şey bunlar. diğerleri fasa füsodur.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

linux tabanlı sistemlere laf söyleyen arkadaşlar windows kolay olduğu için onun dandirikliğini görmezden geliyorlar.Eğer linux bahsedildiği gibi tırt bir işletim sistemi olsaydı ben şu an şirkette proje kodlarken kullanamazdım.Bunca zaman iş alanımda linux türevi bir işletim sistemi kullanmayarak hata etmişim sebebi ne diye soracak olursanız windows'ta proje yazarken sayamayacağım kadar çok kez bilgisayar gereksiz yere kitlendi kapandı restart etti ve yazdığım o kadar kodu baştan yazmak zorunda kaldım , ubuntu'ya geçtiğimden beri bu kaç kere başıma geldi ? Koskoca bir sıfır.Tamamiyle stabil bir sistem çok ekstrem kısımlarını kurcalamazsanız normal bir kullanıcı olarak davranırsanız hiçbiryeri durduk yere bozulmaz.Tabi bazı sistemlerde sorunlar olabilir onu bilemem ama en azından ubuntu ve mint'te böyle sorunlar yaşamadım.Linux zor derseniz bunu anlarım çünkü kullanıcı dostu olmadığı çok nokta var ama eğer ben pc'yi iş için kullanıyorsam bana kullanıcı dostu olması değil stabil ve güvenli olması gerekir.Ayrıca windowsta ne kadar program kurarsanız programları kaldırsanız bile sağda solda artıkları kaldığından dolayı sistem yavaşlar ancak linux'ta böyle bir durum yok bilgisayarın üstünde yumurta pişirseniz bile gereksiz bir kasma yaratmıyor.Velhasılı kelam geleyim sadede eğer sabırlı bir insansanız linux size çok şey vaad ediyor ama ben uğraşamam pcyi açarım bi msne girerim iki facebook'a bakarım düz kullanıcıyım diyorsanız hiç kurmayın windows yeterli.

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    kim ne derse desin. hem windows 7 hemde linux mint kullanıcısı olarak ben şunu bilirim ki linux gerçek bir özgürlüktür. yok abi linux şöyle kötü veya şöyle eksik diyen bilmediği için linuxa laf söyler. sonuçta açık kodlu bir sistem. sistemi her türlü değiştirebiliyorsunuz. bazı arkadaşlar diyorlar ki, efendim ben şunu yaptım linux çöktü. doğru söylüyorsun bilgisayar çöktü ama senin yaptığın şeyden dolayı çökmedi. çünkü yaptığın işlemin kodlarında bilgisayarı çökertecek hiçbir özellik veya eksiklik yoktur. sen hiç birşey bilmeden linuxa başladın. kendini bişey sandın balıklama daldın. daha kurulumu bile doğru yapamadın. öğrenmedin kimseden kurs almadın. başka yerde hata yaptın ve bilgisayar çöktü. kimisi de demişki driverımı tanımadı. onu da sen tanıtamadın. bilgisayarı bana getir bak tanıyor mu tanımıyor mu. oyun konusunda linux kötü derler. bu da yalan. çünkü linux bir işletim sistemidir. kendi kendisine oyun yazmaz. oyun şirketleri işletim sistemine oyun yazarlar. bir şirket oyun yazıyor ama linux versiyonunu yazmıyor. bu durumda linuxun suçu yoktur. eğer linux için oyun yazsalar idi linuxta da oyun sıkıntısı olmayacaktı. cep telefonlarındaki android de bir linux. ama android de binlerce oyun var. demekki linux oyunlarda da ileri seviyede imiş. fakat masaüstü bilgisayarlarına kurulan linuxlara oyun yazmıyorlar. eksiklik burada. çünkü mobil linuxlar android gibi ücretli oyunlara izin veriyor ama masaüstü linuxlar sadece bedava oyunlara izin veriyorlar. kısacası bilmeden konuşmayalım.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
Toplam Hit: 6862 Toplam Mesaj: 52