folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Windows'ta Yazilim Uzerine Calisma Ortami?

Windows'ta Yazilim Uzerine Calisma Ortami?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    abdullahazad bunu yazdı
    ComputerWolf bunu yazdı

Gelir vergisi ödemediğin için Maliye'ye bildirdim seni. Cimer'e de yazacağım Fetö'nün kriptocusu diye.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

aletin hayırlı olsun hocam, yavaş makinadan güçlü makinaye geçmek kaymak gibi geliyor genelde.

o alette windows 10 la ilgili stabilite problemi yaşamazsın. zaten wsl i falan anlatmışlar. zaten makinan güçlü yok updateleri kapat, onu kapat bunu kapat cortanayı kapat muhabbetlerine hiç girme bence. ben her boku açıyorum, bi ton işimi kolaylaştıran özelliği var, update ile de yenileri geliyo.

edit: amd li bişey alaydın ya, hayvani bir performans farkı var intelle.

Makine ikinci el, bir tanıdıktan. Bir sıkıntı olması durumunda 2 yıl sonra da nazımız geçer.

7000-7200 gibi bir fiyata geldi. 7. nesil i7, 512 GB SSD + 1 TB hdd, 16 GB ram, 2 GB de harici ekran kartı koymuşlar amdnin.

Aynı fiyata Lenovo vardı sıfır ama lehimli ram falan diyordu, bulaşmak istemedim. Ram dediğin sökülüp takılacak.

Lenovo makinede 11. Nesil igpu'li 10. Nesil Intel işlemci ve 20 GB ram vardı. Bir de 256lik bir ssd. 

end tarafından 05/Oca/21 13:16 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

Değerli yorumlarınıza minnettarım.

end tarafından 05/Oca/21 15:33 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    end bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

aletin hayırlı olsun hocam, yavaş makinadan güçlü makinaye geçmek kaymak gibi geliyor genelde.

o alette windows 10 la ilgili stabilite problemi yaşamazsın. zaten wsl i falan anlatmışlar. zaten makinan güçlü yok updateleri kapat, onu kapat bunu kapat cortanayı kapat muhabbetlerine hiç girme bence. ben her boku açıyorum, bi ton işimi kolaylaştıran özelliği var, update ile de yenileri geliyo.

Makine ikinci el, bir tanıdıktan. Bir sıkıntı olması durumunda 2 yıl sonra da nazımız geçer.

7000-7200 gibi bir fiyata geldi. 7. nesil i7, 512 GB SSD + 1 TB hdd, 16 GB ram, 2 GB de harici ekran kartı koymuşlar amdnin.

Aynı fiyata Lenovo vardı sıfır ama lehimli ram falan diyordu, bulaşmak istemedim. Ram dediğin sökülüp takılacak.

Lenovo makinede 11. Nesil igpu'li 10. Nesil Intel işlemci ve 20 GB ram vardı. Bir de 256lik bir ssd. 

hayırlı olsun hocam, bende de 8. nesil i5  var bitane, bunu hatuna vereyim dedim , bitane amd li alet aldım. sıfır ve 7500 e falan aldım. (thinkpad L15) ryzen 7 4750u cpusu vardı, arada dağlar kadar fark varmış amk. aldıktan sonra farkettim ki i5 baya yavaşmış ben alıştığım için normal geliyomuş. 

zaten benchmarkta 3 kat koyuyor, bide amd nin onboard ekran kartı baya baya iyi. gta 5 ifalan geçtim, düşük çözünürlük ve ayarda cyberpunk falan açıyo. 

https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-7-PRO-4750U-vs-Intel-i5-8250U-vs-Intel-i7-7500U/3740vs3042vs2863

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı
    abdullahazad bunu yazdı
    ComputerWolf bunu yazdı

Gelir vergisi ödemediğin için Maliye'ye bildirdim seni. Cimer'e de yazacağım Fetö'nün kriptocusu diye.

ciddi konuda geyik yapmaktan banlarim seni

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    end bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

hayırlı olsun hocam, bende de 8. nesil i5  var bitane, bunu hatuna vereyim dedim , bitane amd li alet aldım. sıfır ve 7500 e falan aldım. (thinkpad L15) ryzen 7 4750u cpusu vardı, arada dağlar kadar fark varmış amk. aldıktan sonra farkettim ki i5 baya yavaşmış ben alıştığım için normal geliyomuş. 

zaten benchmarkta 3 kat koyuyor, bide amd nin onboard ekran kartı baya baya iyi. gta 5 ifalan geçtim, düşük çözünürlük ve ayarda cyberpunk falan açıyo. 

https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-7-PRO-4750U-vs-Intel-i5-8250U-vs-Intel-i7-7500U/3740vs3042vs2863

https://versus.com/en/amd-ryzen-7-pro-4750u-vs-intel-core-i7-7500u

Olsun, buna da şükrü çok yaşa :)

Yılların ardından sektörüm üzerine gerçekten güçlü bir makinem olacak. GTA 5'lik bir işim yok. Arada bir Minecraft tarzı minnak oyunlar oynarım en fazla. Onu da i5 540m işlemcili su anki makinem de açıyor

end tarafından 05/Oca/21 15:46 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Yazıldı mı bilmiyorum VSCode üzerinden(Windows üzerinden) kod yazarak direkt WSL üzerinde çalıştırabiliyorsun yani anlatamadım ama bu şekilde ararsan bulursun. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Yazilimcinin elitisti de bir ayri itici oluyor, su konusmalara tavirlara bak, agziniza kurekle vurasim geldi :D

Ehl-i Byte
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

Yazilimcinin elitisti de bir ayri itici oluyor, su konusmalara tavirlara bak, agziniza kurekle vurasim geldi :D

Ne alakasi var elitistlikle yahu :)

Her ortamda calisabilirim, on hazirlik yapiyorum sadece.

Vscode kullaniyorum ide olarak, en kotu vscode server'i sanal linuxa (ya da windows subsystem'a) kurup ssh ile kullanirim.

end tarafından 05/Oca/21 20:19 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek

Linux un hangi dağıtımını kullanıyordunuz hocam ?

Toplam Hit: 6793 Toplam Mesaj: 47
adaptasyon linux to windoks zorunluluk