Wireless Şifresi Nasıl Kırılır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagilgurbuz
    cagilgurbuz's avatar
    Erkek
    chelishky bunu yazdı:
    -----------------------------

Hybris bunu yazdı:
    zxzxzxzx bunu yazdı:

senin modeminin markasını yazarsan daha kolay yardımcı oluna bilir

sen başkasının wireless agınımı kullanmak istiyorsun yoksa kendi aını paylaşmakmı istiyorsun

hem sorunu anlamamşsn hemde 15 günlük konuyu zönkletmşsn :)

Ben de direk daldım amk anasayfada görünce konuyu.Belki konuyu açanın kafada şimşek çakar cevaplardan sonra :D.

-----------------------------,

:D bi 2 dakka anlamaya calıştım  :)

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serioususer
    serioususer's avatar
    Erkek
    Çekiçle kırabilirsin:D:D

9 canli bile olsaydin en fazla 8 kez kacabilirdin ölümden. Bil ki 7 düvele sultan dahi olsan yerin 6 mekan olacak sana... En fazla 5 metre kumas götürebileceksin 4 acsan da gözlerini. Bu 3 günlük dünyada MEZARCIYA 2 kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiginde 1 gün sende öleceksin. iste o an her sey 0 dan baslayacak...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek
    serioususer bunu yazdı:

Hoca nickine bak yorumuna bak :D:D

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

serioususer bunu yazdı:

Senin için özel madalya yaptıralım derim :)

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serioususer
    serioususer's avatar
    Erkek

chelishky bunu yazdı:

serioususer bunu yazdı:

Senin için özel madalya yaptıralım derim :)

ya bugun bıraz iyi gunumdeyım bıras espırı yaptıratayım dedımdı:D:D

9 canli bile olsaydin en fazla 8 kez kacabilirdin ölümden. Bil ki 7 düvele sultan dahi olsan yerin 6 mekan olacak sana... En fazla 5 metre kumas götürebileceksin 4 acsan da gözlerini. Bu 3 günlük dünyada MEZARCIYA 2 kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiginde 1 gün sende öleceksin. iste o an her sey 0 dan baslayacak...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    van bomel de bizi görecek mi? :D

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

cnr437 bunu yazdı:
    van bomel de bizi görecek mi? :D

vaallahi orasını bende bilmiyorum :|

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

lan ayrıca bu nasıl bi konu amk adam wireless şifresi nasıl kırılır demiş yetmiyo kablolu modemim var demiş.. kablolu modemin varsa internetin vardır.. internetin yoksa neden kablolu modemin var.. hatta senin modeminle elalemin internetin ne alakası var(adsl account çalma değil ki senin olay).. ayrıca yardımcı olayım diyenlere söylüyorum nasıl yardım edeceksiniz allah için bi kere edin bizde bilelim.. adam modem şifresi demiyo ki wireless şifresi diyo..

world list yemez diyen arkadaş kaç kere adam gibi world list oluşturdun da yemedi.. wep şifrelerine köyünün kasabanın nerdeysen telefon numaralarını dene.. örn: ankara için http://www.dosya.tc/ankaratellist.txt.html bunun gibi devam ettir ben test ettim genelde tel numarası oluyo wepler..zaten telekomdan aldıysa iteliyolar tel numarasını kuran dayılar..mantıklı world list işe yarar.. yaramasa aircrack e o özelliği koymazlar..

AmoR wpa2 kullan şifrelemede loo wpa tkip için tkiptune-ng geliyo.. 

konuyu açan arkadaş http://www.tahribat.com/forumsearch.asp?search=wireless&status=1&Sayfa=1

al burdan bak oku bişeyler yap biz bi kaç kahkahayla geçiştirdik başkasının yanında söleme gülerler adama :| modemi olanda mı wireless şifresi kırıyomuş bilsem usb wireless adaptöre para bayılacağıma modem alırdım ssee sse see..

cnr437 sözüm sana niye bize gelmiyon lan! (bu adam şahidimdir yeni bi yöntem geliştirdim handshake de devrim wep 9 dkka)

aircrack-ng rulz :|

ayrıca bıkmışım hergün aynı teranelerden.. niye bunları yazdım ki :|

iyi bayramlar..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek
    Adam gibi wordlist (: Adamın köyünü kasabasını nerden bilim :S kimbilir kim.Kanki değiliz (: Soruyu soranın alt katında oturuyomuş onu bilememde benim babam olsa wordlist yöntemini yine kullanmam :S adamlar havadaki paketi yakalıyor sen hala wordlist diyon :D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

işine yarar sanırım :DD

1)Aircrack Nedir?
    Aircracki kısaca Wireless HAcking Tool olarak adlandırabiliriz.
    -airodump:802.11 Standartı için Packet Yakalama Programı
    -aireplay:802.11 Standartı için Paket İnjection Programı
    -aircrack:static WEP ve WPA Anahtar Cracker

2-)Aircracki Nerden İndirebiliriz.
    Offical sitesi ndirmeniz mümkün aircrack 2.1 Versiyonudur.

3-)Static bir WEP Key Nasıl Kırılır?
    Temel fikir airodump programı ile olabildiğince fazla şifrelenmiş paket yakalanır.(capture encrypted traffic).Bu şekilde yeterli sayıda IV(Initialization Vector) biriktirildikten sonra,aircrack yardımıyla capture edilen dosyayı kırarak WEP key elde edilir.

4-)WEP Key kırmak için ne kadar IVs gerekir?
    Gerekli IVs’ler WEP key e ve şansınıza bağlı olarak değişir.Yani 40-bitlik bir WEP keyi kırmak için 300.000 IVs yeterken 104-bit bir WEP key için 1.000.000 IVs gerekebilir.Eğer şansınız yoksa daha da fazlası.WEP key uzunlugunun yani kaç bit oldugunu airodump veya benzeri bir programla öğrenmek mümkün değildir.Ama Türkiye için konuşacak olursak 64 bit ten fazla bulmak neredeyse imkansız.Çünkü kimse ağını korumuyor bile.

5-)Hiç IVs Capture edemiyorum,Neden?
    Bunun nedenleri
    -Access Pointten çok uzakta olabilirsiniz.
    -Ağ üzerinde hiç bir hareket(traffic) olmayabilir.
    -G traffic varken siz B modunda capture yapmaya çalışıyor olabilirsiniz
    -Wireless Cardınızla ilgili bir problem olabilir(yanlış frimware..)

6-)Aireplayin neden Win versiyonu yok?
    PEEK driverlar(bunlardan sonra bahsedeceğim kafanız karışmasın) 802.11 paket İnjectionu desteklemiyor.Ama bunu üzerinde bazı çalışmalar var.

7-)Card Seçimi?
    Aircrack bütün wireless kartlar ile çalışmıyor.Bazı chipsetler ile uyum içinde çalışıyor.Bu yüzden alacağınız kartı iyi bir şekilde araştırmanız gerekmektedir.Biz bu yazıyı Windows için yazdığımızdan win altında çalışan card sayısı az.Ama linux kullanan biriyseniz bir çok card gerekli driverlar ile kusursuzca aircrack ve airodump ile çalışmaktadır.

Chipset Win Altında Airodump Desteği Linux Altında Airodump Desteği Linux Altında Aireplay Desteği
    HermesI Evet(Agere Driver ile) Evet(orinoco Driver ile ) Hayır
    Prism 2/3 Hayır Evet(HostAP wlan-ng Driver ile), Evet
    PrismGT Hayır Evet(Prism54 Driver ile) Evet
    Atheros Evet (Atheros Driver ile) Evet(madwifi Driver ile) Evet
    RTL8180 Evet(Realtek Driver ile) Evet(RTL8180-sa2400 driver ile) Evet
    Aironet Evet(Cisco Driver ile) Evet (airo driver+firmware 4.25.30 Gerekli) Hayır
    Ralink Hayır Evet(rt2400/rt2500/rt2570 driver ile) Evet (rt2500 için sadece)
    Centrino hayır hayır hayır
    Centrino Hayır Evet(ipw2200 driver) Hayır
    TI (ACX100 / ACX111) Hayır Bilinmiyor Hayır
    Broadcom Hayır Hayır Hayır

8-)Airodump Winodws Altında Nasıl kullanılır?
    HErşeyden önce Wireless Kartınızın uyulu ve gerekli driverlarının yüklü oldugundan emin olun(Bahsedilen driverlar Kartınızın kendi driverı değil)Bunun dışında peek.dll ve peek5.sys dosyalarının airodump.exe nin bulundugu klasör ile aynı klasörde oldugundan emin olun.
    -Network İnterface index Seçeniği için Wireless Cardınızın Numarsını giriniz(Ekranda yazan wireless cardınızın ilk başında)
    -Interface Type yazan yere Eğer Chipset Orinoco,HermesI,Realtek ise ’ o ’ seçeniğini, Atheros yada Aironet ise ’ a ’ seçeneğini seçiniz.
    -Channel Number yazan yer için Wireless Ağ Kanal numarasının yazın
    -Output prefix:Örneğin prefix OuTLaWsys ise airodump OuTLaWsys.cap adında Captured Packets dosyası yaratır.
    -MaC Filter kısmına da MAC adresini girin.

9-)AIRODUMP taki kelimelerin anlamları nedir?
    BSSID ======> AP nin MAC Adresi
    PWR ======> Sinyal Seviyesi
    CH ======> Kanal No(Channel Number)
    MB ======> AP tarafından desteklenen en fazla hız
    ENC ======> Kullanımdaki Şifreleme Algoritması.OPN:Şifre Yok. WEP?: WEP
    ESSİD ======> SSID olarakta bilinir.KAblosuz Ağın ismi.
    STATİON ======> AP ile ilişkilendirilmiş MAC Adresleri için kullanılır

imzayı bıraktım basıyorum artık
Toplam Hit: 15960 Toplam Mesaj: 26