folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Wordpress'in Uzman Ve Acemi Tahribat Müritleri [Toplu Soru/Cevap Platformu]

Wordpress'in Uzman Ve Acemi Tahribat Müritleri [Toplu Soru/Cevap Platformu]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Hocam hamd olsun yavaş yavaş wordpress'i keşfediyorum. Sitem yavaş yavaş oturmaya başladı. Ama bir sorum var

Benim şu an kullanmakta olduğum tasarım, indirdiğim sitede tamamen Türkçeydi. Ben yükledim Devamını oku yerine READ MORE işte ana sayfa yerine HOME gibi yazılar çıktı. (bkz:http://www.ahmetfaydali.com/)

Ben bu tasarımı nasıl Türkçe yapabilirim? Bunun Türkçe eklentisini bulabileceğim bir yer var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

Paragrafi bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam hamd olsun yavaş yavaş wordpress'i keşfediyorum. Sitem yavaş yavaş oturmaya başladı. Ama bir sorum var

Benim şu an kullanmakta olduğum tasarım, indirdiğim sitede tamamen Türkçeydi. Ben yükledim Devamını oku yerine READ MORE işte ana sayfa yerine HOME gibi yazılar çıktı. (bkz:http://www.ahmetfaydali.com/)

Ben bu tasarımı nasıl Türkçe yapabilirim? Bunun Türkçe eklentisini bulabileceğim bir yer var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Eklenti ile olmaz

haci tema dosyasinin icinde sidebar.php index.php header.php vs vs vs

notepad veya herhangi bir editorle acip icinden ayiklayip tek tek cevireceksin

mesela ornek :

single.php dosyasinin icinde  Read more »

'); ?>

read more yerine devamini oku diyip kaydet 

hepsi bu

yalniz degistirirken dikkat et, php ye ait tanimlamalari degil sadece textleri degistireceksin

aksi takdirde site hata verir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

Paragrafi bunu yazdı:

hocam ftp ile tema dosyalarınıza girin orada index.php , home.php tarzı dosya vardır anasayfanızı ilgilendiren oradan read more, vs gibi yazan yazıları ftp editörü sayesinde değiştirin öyle yapamazsanız dosyaları pcnize çekin ve notepadd++ gibi bir editör programıyla utf8 kodlarına uygun olarak düzenleyebilirsiniz programda yukarda utf8 ile ilgili yzı yazar oraya tıklayarak ut8 moduna gçebilirsiniz.yada internetten uft8 türkçe karakter kodlarını aratın Ş.İ gibi harfere karşılık gelen kodları yazabilirsiniz.pek karışık değil her türlü yardımcı olurum :)

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

insidae bunu yazdı:

hocam ftp ile tema dosyalarınıza girin orada index.php , home.php tarzı dosya vardır anasayfanızı ilgilendiren oradan read more, vs gibi yazan yazıları ftp editörü sayesinde değiştirin öyle yapamazsanız dosyaları pcnize çekin ve notepadd++ gibi bir editör programıyla utf8 kodlarına uygun olarak düzenleyebilirsiniz programda yukarda utf8 ile ilgili yzı yazar oraya tıklayarak ut8 moduna gçebilirsiniz.yada internetten uft8 türkçe karakter kodlarını aratın Ş.İ gibi harfere karşılık gelen kodları yazabilirsiniz.pek karışık değil her türlü yardımcı olurum :)

Allah razı olsun hocam ben bir deneyeyim eğer olmazsa sana dönerim. Özel mesajdan bilgilendiririm seni, söylediklerini aynen deneyeceğim hocam, tabi orijinalinin yedeklerini alarak :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbbsg.
    agrilion
    agrilion's avatar
    Erkek

bende wordpressciler için bir iki eklenti tavsiyesinde bulunayım

birincisi wp-banner  
    indirme adresi http://wordpress.org/extend/plugins/wp-banner/
    eklentiyi aktifleştirdikten sonra yazılar sekmesinden banner admin sayfasına gidelim
    orada çeşitli banner büyüklükleri var ben widget olarak kullanıyorum yani tema bileşeni, aynı işi bileşenlerden metin ekleyip oraya link vererek de yapabilirsiniz ancak bu eklentinin avantaj olarak gördüğüm kısmı diyelim reklam orada 2 gün dursun istiyorsunuz tarih aralığını belirliyorsunuz 2 gün sonra reklam kalkıyor 

ikincisi wass up 
    indirme adresi http://wordpress.org/extend/plugins/wassup/
    eklenti google api key ile kullanılıyor geniş kapsamlı ziyaretçi istatistik hizmeti veriyor  

vakit buldukça devam ederim, iyi bloglamalar

Ben Kapitalizmim ve bankacılar benim evlatlarım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

agrilion bunu yazdı:

bende wordpressciler için bir iki eklenti tavsiyesinde bulunayım

birincisi wp-banner  
    indirme adresi http://wordpress.org/extend/plugins/wp-banner/
    eklentiyi aktifleştirdikten sonra yazılar sekmesinden banner admin sayfasına gidelim
    orada çeşitli banner büyüklükleri var ben widget olarak kullanıyorum yani tema bileşeni, aynı işi bileşenlerden metin ekleyip oraya link vererek de yapabilirsiniz ancak bu eklentinin avantaj olarak gördüğüm kısmı diyelim reklam orada 2 gün dursun istiyorsunuz tarih aralığını belirliyorsunuz 2 gün sonra reklam kalkıyor 

ikincisi wass up 
    indirme adresi http://wordpress.org/extend/plugins/wassup/
    eklenti google api key ile kullanılıyor geniş kapsamlı ziyaretçi istatistik hizmeti veriyor  

vakit buldukça devam ederim, iyi bloglamalar

Teşekkür ederiz hocam çok işime yarayacak. Ya bi de mail listesi eklentisi var mı? Feadburnerden mail listesi oluşturmak çok zor nasıl olduğunu resimli olarak anlatabilecek bir baba var mı? İnternette çok aranan ve cevabı bulunamayan bir soru. Abone olan üyelere mail olarak ileti göndereceğimiz bir mail listesi nasıl hazırlanıyo resimli anlatımı lazımki acemiler yapabilsin. İster feadburner ister başkası.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

Wordpress mail list eklentisi olarak subscribe aklentisini kullanıyoruz. Günlük toplu yada her konu acıldıgında tek tek mail gönderebiliyor. Bende kullanmaktaydım ancak üye sayım 30.000 i aştığı ve sunucunun kullandıgı cpu miktarı buyudugu için kaldırmak zorunda kaldım. Ekelnti hakkında;

İndirmek için: http://blog.gazanya.com/wp-content/uploads/2007/07/mailing-list_50alpha.zip

Kurulumu:

Eklentide bulunan dosyalar zaten olması gereken klasörler içinde.

mail-list.css ve mail-list.php dosyalarını;
    wp-content\plugins dizini altına…

ml-subscribe.php dosyasını kök dizine,

Bir de kök dizinde subscribe adı altında klasör olacak şekilde sunucuya gönderin…

Eklentiyi etkinleştirin… Kullanımı çok kolay….

Sitenizde istediğiniz yerlere ml-subscribe.php dosyasına link verin…

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

sRcN bunu yazdı:

Wordpress mail list eklentisi olarak subscribe aklentisini kullanıyoruz. Günlük toplu yada her konu acıldıgında tek tek mail gönderebiliyor. Bende kullanmaktaydım ancak üye sayım 30.000 i aştığı ve sunucunun kullandıgı cpu miktarı buyudugu için kaldırmak zorunda kaldım. Ekelnti hakkında;

İndirmek için: http://blog.gazanya.com/wp-content/uploads/2007/07/mailing-list_50alpha.zip

Kurulumu:

Eklentide bulunan dosyalar zaten olması gereken klasörler içinde.

mail-list.css ve mail-list.php dosyalarını;
    wp-content\plugins dizini altına…

ml-subscribe.php dosyasını kök dizine,

Bir de kök dizinde subscribe adı altında klasör olacak şekilde sunucuya gönderin…

Eklentiyi etkinleştirin… Kullanımı çok kolay….

Sitenizde istediğiniz yerlere ml-subscribe.php dosyasına link verin…

Hocam bu RSS beslemesi gibi bir şey mi? Biz özel olarak mail atamaz mıyız üyelerimize ?

WORDPRESS MAİL LİSTESİ EKLENTİSİ KURULUMU ÇOK KOLAY! :D Bunu da yazdım ki google'dan arayınca tahribat çıksın :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

evet rss gibi denilebilir açılan konuları mail olarak gönderir bunun yanında üyelere toplu mail atma seceneğide mevcut istediğin maili atabiliyorsun

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

beyler wordpress uzmanları bi soruda benden gerci dün tartısmasını yaptık bilgi alışverişi yaptık ama son kez emin olmak istiyorum ...

Ben anasayfada sadece 3-4 kategorinin içindeki yazıların görünmesini istiyorum... geriye kalan 10-15 kategorinin içindeki yazıların anasayfada gözükmemesini istiyorum. arastırdım index.php ye bazo kod yardımıyla yapılabiliyormus. kategori ıd sine cat:-5 gibi bi değer verek mesela...

lakin indexlenme açısından bi zararı olurmu. google konusunda çok hassasım bi işe girişiyorum en z hatayla ilerlemek istiyorum :)

nasayfada gözükmeyen sadece kategorilerde gözüken  konuları sayfaları yazıları işte google anasayfadaki gibi indexlermi önem verirmi..

Seo eklentisini kullanıyorum anasayfa ve kategorilerdeki indexlenme olayını dengelemk için kategorilere anasayfdan daha fazla değer verdirirsem seo eklentisinde dengeyi sağlarmıyım.

Googlede sitemin ön sıralarda çıkma durumu veya indexlenme durumu indexlenme sayısını felan link bağlantı sayılarını felan çok etkilermi...

eğer çok etkiler derseniz arkadasımızın öneriği

gecmiş tarih verip en arkalara atıcam yazıları.. lakin bunuda ziyaretci tarihe bakarak konuyu pek önemsemeyebilir veya fake zannedebilir  ne yapacağımı bilemedim siz ne kullanıyorsunuz bu durumda

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
Toplam Hit: 11550 Toplam Mesaj: 96