folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder XP‘Ye Geçen Linuxçu‘Dan XP İncelemesi

XP‘Ye Geçen Linuxçu‘Dan XP İncelemesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

bugunden sora artık resmi linuxcuyum bıktım pc  ye aldım ramlerin benim yerime sistem tarafından tüketilmesine

hem güvenlik hem saglıklı bir sistem için linux kullanıcam artık (ubuntu ya kafam girsin) 

sadece 5 10 gb xp için yer ayırıcam oda LOL oynamak için , onun da wine ayarları mevcutmus fakat biraz zorlanıcam gibi oyüzden temiz temiz 

böyle kullanırım sistemi. 

linux un oyunlar dışında bir eksi yönü kalmadı artık 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:
    -----------------------------

bugunden sora artık resmi linuxcuyum bıktım pc  ye aldım ramlerin benim yerime sistem tarafından tüketilmesine

hem güvenlik hem saglıklı bir sistem için linux kullanıcam artık (ubuntu ya kafam girsin) 

sadece 5 10 gb xp için yer ayırıcam oda LOL oynamak için , onun da wine ayarları mevcutmus fakat biraz zorlanıcam gibi oyüzden temiz temiz 

pek oyle denemez java kodluyorum mesela debug yapınca kafayı yiyo java versiyonunuz bilmem ne diyo onu yukle bunu yukle is yok calısmıyo hala

bazı arkadaslar ısrarla linuxun daha az ram yediginden bahsediyo ya dalga gecıyolar ya bi yanlıslık var mint+comp. falan kur resmen emiyo

zaten kde falan laptobun anasini aglatiyo 

windows 7 ile yarismasi su durumda kimse compiz falan diye yemesin bi aciyorum makinenin sicaklik kuduruyo :D

ama cok az ram yesin diyosan tum herseyi kapat linuxta belki lightweight veya xfce az ram yer(ki kesinlikle cok az yiyo  :D)

bide en kotu kısım flash veya baska tarz internetten oynatmak istedigin seylerde bilgisayar deli gibi kasıyo uyumsuzluktanmıdır nedir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

musdawdaf bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

pek oyle denemez java kodluyorum mesela debug yapınca kafayı yiyo java versiyonunuz bilmem ne diyo onu yukle bunu yukle is yok calısmıyo hala

bazı arkadaslar ısrarla linuxun daha az ram yediginden bahsediyo ya dalga gecıyolar ya bi yanlıslık var mint+comp. falan kur resmen emiyo

zaten kde falan laptobun anasini aglatiyo 

windows 7 ile yarismasi su durumda kimse compiz falan diye yemesin bi aciyorum makinenin sicaklik kuduruyo :D

ama cok az ram yesin diyosan tum herseyi kapat linuxta belki lightweight veya xfce az ram yer(ki kesinlikle cok az yiyo  :D)

bide en kotu kısım flash veya baska tarz internetten oynatmak istedigin seylerde bilgisayar deli gibi kasıyo uyumsuzluktanmıdır nedir

Javayı düzgün tam olarak kuramazsan tabi der :D Ben hiç karşılaşmadım bir hatayla ama dediğin gibi Ubuntu'da alet kuduruyor çok ısınıyor Win 7 de öyle bir durum söz konusu degıl.Compiz falanda kastırıyor bayağ kapalı haline göre dusunursek.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

dyrnade bunu yazdı:

Javayı düzgün tam olarak kuramazsan tabi der :D Ben hiç karşılaşmadım bir hatayla ama dediğin gibi Ubuntu'da alet kuduruyor çok ısınıyor Win 7 de öyle bir durum söz konusu degıl.Compiz falanda kastırıyor bayağ kapalı haline göre dusunursek.

gel de yardim et bana kuralim su javayi o zaman daha nasil kuracaksak :D

bide daha ubuntu hicbisey kur bakayım kde yi noluyo :D 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek

evet ram yeme olayı yanlış bir kanı, linux ta gayet ram yiyor özellikle kde'de pencere sayısını coşturunca.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

musdawdaf bunu yazdı:

dyrnade bunu yazdı:

gel de yardim et bana kuralim su javayi o zaman daha nasil kuracaksak :D

bide daha ubuntu hicbisey kur bakayım kde yi noluyo :D 

Sanki kurmadık arkadaşta kur bakayım kde yi ne oluyor diyor :D Pardusu çökmesi ve KDE si yüzünden kullanmıyorum zaten :D

Müsait olduğun istediğin zaman Java'yı kurarız pm atman yeterli.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

adam lınux u ovmus mıllet xp ı ovuyor sanmıs: D mıcrosfot sulalem kaydı ve kaymaya devam edıyor dıyor :D

lınux ısletım sıstemı olarak cok guzel.

Fakat gel gor ku kucuk yastan berı mıcrosft ıle hasır nesir olan bıreylerın bu alıskanlıkları degıstırmesı zor gercektende.

Devlet daırelerınde yapsınlar bakalım lınux u zorunlu.Bilgisayar labaratuvarlarındakı tum pc ler lınux olsun.

kucucuk cocuklar lınux la baslasın ogrenmeye gor bakalım mıcrosoft kalıyor mu .

Oyun oynuyorsan mıcrosft tabanalı yapılıyor ,sektorel olarakta grafık reklam vs mac kullanmakta zaten adobe urunlerı asıl olarak mac e hıtap etmekte.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Erkek

Valla çok güzel bir dille anlatmış adam derdini. Sırf kaçak film izlediler diye 8 ay yatmış adam ( hackerlıkla alakalı ipucu bulamamışlar sanırım). 

Bu sisteme karşı gelmek uyanmak lazım biraz. 

Oyun muhabbeti olmasa bu gün bırakırım windowsu :)

İndia İndia !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek

linux fakir kullanıcıların harcıdır :))

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Erkek

kullandığım programlarda ve oyunlarda sıkıntı çekmiim yıllardır windows kullanmama rağmen anında geçerim linux'a ama işte sektör esiri olmuş windows'un :S

Toplam Hit: 4209 Toplam Mesaj: 34