folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yabancı Dil Örenmenin Yolları Nelerdir?

Yabancı Dil Örenmenin Yolları Nelerdir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Selam hocalar Uzun Zamandır İngilizce Dil Öğrenmeye Çalışıyorum Kurs-Hoca felan derken Hep Kitaptan Konuları İşliyoruz Ve Buda Baya Yawaş,Ağır Ve Çok Uzun Sürüyor...

Sizlerden Ricam Öğrenen Arkadaşlardan Tavsiyeler İstiyorum....

1-Hangi Yollarla Öğrendiniz?
    2-Neler Uyguladınız?
    3-Pratikleriniz Yada Yöntemleriniz Neler Oldu?
    4-Taktikleriniz,Tekrarlarınız nasıldı....
    5-vs..vs..vs

Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkürler :) 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

dil dile deycek diim ::D:D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

SUPERBICO bunu yazdı:
    -----------------------------

dil dile deycek diim ::D:D

-----------------------------

katiliyoyrum en onemli etken :)

yabanci sarki dinle sozlerini oku takip et.

yabanci dil film izle ve alt yazidan takip et ...

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Mp3 çaların,ipod'un vs varsa kelimeleri,çekimleri,cümle içinde kullanışlarını,anlamlarını,sesli olarak kaydet evde,işte,okulda,yolda istediğin yerde dinle.Zaten yabancı dilin en büyük sorunu kelimeler.Dilbilgisini öğrendin mi geriye kelime bilmek kalıyo.Bu yöntemle iyi bir kelime bilgin olur.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

en önemlisi 1.gramer ve ondan sonra pratik.Gramerin olup pratiğin olmadımı bir halta yaramaz.Pratiğide Türklerle değil gerçekden ingilizceyi takır takır konusan avrupalılarla yapacan.Dil dile değecek bu da önemli  :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

Dört ana kural vardir ingilizce icin speaking ,writting , reading ve grammer. Hepsinin ayri ayri ele alinmasi gerekir ayrica ingilizce ogrenicegin kisinin anadili ingilizce olmasina dikkat et speaking de telaffuzda cok daha iyi olur.

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

Temel kelimeleri ve cumleleri ( gramer yapilarini ) ogrendikten sonra ( kaçış yok tekrara dayali ezber olacak burasi).

Seviye seviye hikaye kitaplarina bakabilrsin. Elementer, intermediar ve profesional gibi tabi bunlarn ara kademeleride var. ( penguin readers series level 0 - 6)

Ama en önemlisi dil dile deyicek derken; görsel- işitsel ve etkilesimli yapilarin icersinde bulunman lazim.

Yazılı sözlü iletiişim olarak bende su ara almanca sesli ve alm. altyazili filmlere bakıyorum :P ich glaube, am ende werde ich deuchen lernen.

http://www.tahribat.com/Forum-Almanca-Dublajli-Ve-Altyazili-Filmler-Icin-Site-Adi-Bilen-Var-Mi-102789/

edit ekleyim bu arada deyimlerine de bakabilirsin. bunlar mecaz icerikleriyl iyi kafa yapıyor :P

Edit : birde yabanci dilde akademik yazilari okumak istersen yabanci dil oncesinde kendil ana dilinede hakim olman gerekiyor. baglaclar, pasif yapilar, bileşik cümleler, isimden fill yapanlar isimden sifat yalpanlar yada tersi  gibi...

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek

ilkokul birde görmeye başladım ingilizceyi.hocalarımız çok iyiydi.tabi ilk dönem sadece kelime + ufak diyaloglar falan öğrenmiştik.ikinci dönemi az daha ilerlemişti.

birinci sınıf sonunda ingizlizce seviye sınavı olmuştuk. seviyelerimize göre ayrılmıştık.

ilkokul ikide 6-7 sınıf vardı toplamda ingilizce için.birinci sınıftaydım.anlattıkları konuları diğer sınıflardan arttıracaklardı.ilkokul iki de zamanlara başlamıştık.simple present, present cont. simple past. ı verb'leri noun'ları have/has 'leri, can/could'ları öğrenmiştik.hatta "Are you allright?" gibi basit bir cümlenin yapısını öğrenmem, tüm kelimeleri kendimin istediğim şekilde değiştirebileceğimi öğrenmem ile ingilizceye olan merakım artmıştı."Are you ox?" "are you stupid?" gibi o yaşta hoşuma gidecek kısmen cümleler kurup millete sövüyordum :) 

üçüncü sınıfta kelimelerin çoğul yapılarındaki tüm durumları görmüştük.şu an bile ingilizce çoğul neyim bildiklerim bu senedendir.

sonra okuduğum okulda fiyatlar birden yükselmişti.okul değiştirmiştim.

bu okulda ise yeni sınıf kurulmuştu.yarısı devlet okullarından  geliyordu ingilizce bilmiyordu veya çok az biliyordu.böyle olunca benim çok hoşuma gitmişti.sürekli ben ve birkaç arkadaşım iyiydi.

6. sınıf oldu bilen biliyordu, bilmeyen bilmiyordu.ortaokul olmamız ile bize verilen inglizce dersleri baya artmıştı ilkokul tarafına göre.Video , reading, writing, deyimler/vecizeler dersleri başlamıştı.gene tüm hocalarımız çok iyiydi.inglizce hoşuma gidiyordu.kendimi sadece çoğu kişinin anlamayacağı bir dilde anlatmak falan hoşuma gidiyordu.bir de dial-up ile ICQ üzerinden millet ile geyik yapmak hatta türk abazalara kendimi "turkish queen" nicki ile tanıtıp p0rnocu olduğumu söyleyip trojen attıktan sonra ttnet dial-up şifre ediniyordum kendime.

geriye kalan tüm ingilizce konularını(hazırlık kurslarında öğretilenler,proficiency seviyesi falan) ortaokulda öğrendim.lgs'yi kazandıktan sonra (o zamanlar öle idi) lisede ilk günü ,yani hazırlığın ilk günü depresyona girmiştim.bir allahın kulu ingilizce bilmiyordu.ilk günü çok ayar olmuştum.hazırlık atlama sınavına girdik ortaokuldan aynı liseyi kazanan arkadaşlarım ile.tabi haliyle atladık.işkence gibi gelmişti bana o bir hafta.lise 1,2 ve 3'te ortaokulda öğrendiklerimin aynısını tekrar anlattılar.öğrencek daha pek birşey yoktu.

üniversiteye geldik.lisede atladım, burada bir sene okuyim nolcak dedim.hazırlık okudum.gene hiç birşey öğrenmedim.sadece bir tekrar oldu.

şimdi dizileri filmleri ing. dublaj ile izliyorum.ingilizce altyazı ile izliyorum eğer filme değer veriyorsam önemliyse benim için.çünkü tr çevirilerde çok hata oluyo.altyazının hatası dikkatımı dağıtıyo.ayar oluyorum.müzikleri yabancı dinliyorum.birde anlıyorum çoğunlukla.onun için ders çalışırken müzik dinleyince dikkatım dağılıyo,sözlere gidiyo kafam.direk kitabı ingilizce orijinal metin olarak alıyorum öyle okuyorum.

sorduğun soruları yanıtlıyor heralde :)

bunch of idiots around me, yes everywhere.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

hacım bak ben şuan hazırlık okuyorum.Grammer falan filan bir yere kadar sınavları geçersin edersin ama asıl mevzu derdini karşı tarafa anlatmak ve karşı tarafı anlamak.Grammer bilgim iyi ama pratiğim fazla olmadığı için bi halta yaramıyo.En güzel tavsiyem ingilizce filmleri ingilizce alt yazı ile izle.İmkanın varsa yurt dışında dil kursuna git.Kurs olmadı tatile falan git bi şekilde yurtdışına.Türrkiye de olduğun sürece ingilizceyi sadece dersten dersten kullanacan benim gibi.Eğer yurtdışına çıkarsan hiç yoktan konuşmak zorunda olacaksın.Work and travel falan filan bir sürü yolu var.yoksa benim gibi olursun yazılanı anlıyom konuşulanı yarım yamalak konuşma yerlerde sürünüyor.Anlata bildim herhalde

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

Filmleri dizileri orjinal dilinde izle.. bi kulak aşinalığı oluyor. bide bolbol kelime öğrenmek iyi olur bence

Altan naptın oğlum :|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek

Kafandaki hayallerini, düşüncelerini, duygularını İngilizce düşünemediğin müddetçe bu dili öğrenemezsin..

xxx
Toplam Hit: 2682 Toplam Mesaj: 27